Πόνο ψυχής σου κάνει να βλέπεις φέτος τον πανέμορφο και γραφικό Πόρο να είναι …παγωμένος μέσα στη ζέστη του καλοκαιριού.

Τα έχασα, κυριολεκτικά, όταν είδα την Κυριακή η κίνηση στο Χωριό να είναι μηδαμινή και να μην υπάρει ούτε ένας τουρίστας, έστω για δείγμα…

Βέβαια, περίμενα κάτι τέτοιο, αφού ο κορονοϊός φέτος σαρώνει τα πάντα και υπάρχει μεγάλος φόβος και στα νησιά μας.

***

ΩΣΤΟΣΟ, το άνοιγμα των συνόρων της Χώρας μας για τους τουρίστες έχει δειλά-δειλά αρχίσει και επιτρέπεται είσοδος από Χώρες του Εξωτερικού υπό προϋποθέσεις, ενώ από την 1η Ιουλίου θα δεχόμαστε τουρίστες από το εξωτερικό σε όλα τα αεροδρόμια.

Παρ’ όλα αυτά, ο φόβος παραμένει γιατί είναι άγνωστο πως θα συμπεριφερθεί αυτός ο αόρατος και ύπουλος εχθρός μας…

***

Τα Αράγια του Πόρου: Η πανέμορφη παραλία έμεινε και φέτος χωρίς «Γαλάζια Σημαία» προς δόξαν των ιθυνόντων…

Ο Πόρος έχει συνολικά περίπου 1.500 κρεβάτια. Και αυτή τη στιγμή στο Χωριό έχουν ανοίξει πεντ’-έξι ξενοδοχεία, δηλαδή γύρω στα 200 κρεβάτια. Παραμένουν κλειστά καμιά 15αριά ξενοδοχεία και καμιά 30ριά με επινοικιαζόμενα δωμάτια. Τα γράφω κάπως «χοντρικά» για να καταλάβουμε γρήγορα τι ακριβώς συμβαίνει.

Και είτε είναι ανοιχτά, είτε κλειστά, τουρίστες δεν φαίνονται …ούτε με κυάλια!

***

Αρκετοί είναι εκείνοι οι ξενοδόχοι που διστάζουν να ανοίξουν, γιατί θεωρούν ότι τα πράγματα βαίνουν σε αδιέξοδο.

Πάντως, σχεδόν όλοι βλέπουν σαν ορόσημο ανοίγματος της τουριστικής Αγοράς στον Πόρο την 1η Ιουλίου. Από τότε θ’ αρχίσει να φανεί τι θα «παιχτεί» στο χωριό φέτος!

***

Πάντως η παραλία έχει καθαριστεί από το μηχάνημα που φαίνεται στη μικρή φωτό και περιμένει τους τουρίστες με ανοιχτή αγκαλιά…

Αγναντεύοντας την καταπληκτική και μεγάλη ακρογιαλιά του Πόρου, τα περίφημα Αράγια, αμέσως σου έρχεται στο νου το γιατί αυτή η παραλία μένει χωρίς γαλάζια σημαία και για τους ιθύνοντες είναι …σαν να μην τρέχει τίποτα!

ΑΥΡΙΟ: Ενας ξεχασμένος Παράδεισος