Ο Ιβάν γράφει


⦿ Ακου να δεις, φίλε μου…

⦿ Ο Θεόφιλος, που μας έλεγε ότι θα παραιτηθεί αν περάσει ο περιβαλλοντοκτόνος νόμος του υπουργού-χάρου Χατζηδάκη για την Διαδημοτική και τον Αίνο, εκτός του ότι …μας εκπροσώπησε στην Κέρκυρα για τον ΦοΔΣΑ, έγινε και γραμματέας του Φορέα ΑΝΕΥ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ!..

⦿ Οπερ σημαίνει ότι δεν του έδωσαν καμιά αρμοδιότητα και ο τίτλος αυτός είναι για  το ονόρε!..

⦿ Μετά απ’ αυτό, φίλοι μου, ας ετοιμαστούμε …να βράσουμε όρυζα!..

Θ. Mιχαλάτος

⦿ Είναι δυνατόν ο ολιγάρχης δήμαρχος μας, ο -κατά Blogwoman- μεγαλύτερος ντόπιος επιχειρηματίας να μην τα βροντήξει έστω και στην Κέρκυρα, με όσα συμβαίνουν σε βάρος του τόπου μας;

⦿ Δεν είδε ούτε τους Λευκαδίτες που …τρίψανε την ιδρυτική διακήρυξη στα μούτρα των Κερκυραίωνε;

⦿ Κι’ έκατσε εκεί …σαν κότα, οπότε οι Κερκυραίοι κανόνισαν να του πετάξουνε …ένα «κόκκαλο».

⦿ Δηλαδή τον τίτλο του …γραμματέα του ΦοΔΣΑ, με άλλα λόγια …ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ!

⦿ Σας το έχουμε πει και σας το ξαναλέμε: Αυτή η ιστορία με τη Διαδημοτική εξελίσσεται για τον τόπο ΣΕ ΙΛΑΡΟΤΡΑΓΩΔΙΑ…

⦿ Γιατί δεν έχουμε πολιτικούς με κότσια, αλλά …πολιτικούς χαφταλευράδες…

⦿ Δυστυχώς…

⦿ Είναι καιρός πλέον να αναρωτηθούμε: ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ;

⦿ ΚΑΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΠΑΡΑΥΤΑ…

Ιβαν


Ω, τι κόσμος, μπαμπά!


✓ Από τα νταηλίκια στην υποταγή …μια θεσούλα δρόμος!

Αυτή ήταν η πορεία του Θεόφιλου στην υπόθεση της αλήστου μνήμης Διαδημοτικής (ΕΔΑΚΙ) στα στερνά της.

Από το «θα παραιτηθώ αν περάσει το άρθρο 93» πέρασε στο «θα πάμε στα δικαστήρια» για να καταλήξει …«γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου» του νέου φορέα που δημιουργήθηκε με το άρθρο 93 καταργούμενης της Διαδημοτικής!

Τόσο ωραία! Τόση συνέπεια λόγων και έργων!

Και όλα αυτά για να καταλήξει γραμματέας …άνευ Χαρτοφυλακίου!

Η στάση του δημάρχου Αργοστολίου Θεόφιλου Μιχαλάτου θα μείνει στην ιστορία ως η μαύρη σελίδα στην προστασία του περιβάλλοντος της Κεφαλονιά…

Δεν έκλεισε χρόνο στον δημαρχιακό θώκο ο Θεόφιλος Μιχαλάτος και στους αιώνες των αιώνων θα είναι ταυτισμένος με ό,τι περιβαλλοντοκτόνο έχει υπάρξει, στο μοναδικό νησί της Ελλάδας με Εθνικό Δρυμό και 6 Νατούρα περιοχές που εν μία νυκτί εξαφάνισαν τον (υπερ)δραστήριο Περιβαλλοντικό Φορέα Διαχείρισης του Αίνου και στο «καθαρότερο νησί» που του διέλυσαν εν κρυπτώ και παραβύστω  τον υποδειγματικό φορέα διαχείρισης των απορριμμάτων στην Ελλάδα, την θρυλική Διαδημοτική!!

Στην ιστορία της Κεφαλονιάς ο Θεόφιλος Μιχαλάτος θα τοποθετηθεί απέναντι από τους Καλαφάτη, Βαγγελάτο, Φόρτε, Τσιλιμιδό και Παρίση, που δημιούργησαν και μεγέθυναν την ιστορική Διαδημοτική και μετέπειτα ΕΔΑΚΙ πέρα από τα χωρικά ύδατα του νησιού ως το καμάρι της Κεφαλονιάς και το υπόδειγμα της Ελλάδας, ενώ αυτός την εξαφάνισε από προσώπου γης.

Όλο του το νταηλίκι για να μην διαλυθεί το κόσμημα της Κεφαλονιάς το εξαργύρωσε με τη θέση του Γραμματέα …άνευ Χαρτοφυλακίου του Ειδικού Περιφερειακού Διαβαθμιδικού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ιονίων Νήσων Α.Ε. Ο.Τ.Α.! 

Και είναι …άνευ Χαρτοφυλακίου η θέση για την οποία «ξεπουλήθηκε» ο Θεόφιλος Μιχαλάτος στην Κράτσα και τον Γραφάκο (ευελπιστώντας προφανώς στην εύνοια τους) αφού στο καταστατικό του φορέα που προχθές ιδρύθηκε …δεν αναφέρεται ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ για το ποιες είναι οι αρμοδιότητές του γραμματέα! 

Μπράβο βρε Θεόφιλε μαλαγάνα!

✓ Πάντως τώρα εξηγούνται όλα. 

Για ποιο λόγο ο Θεόφιλος ένα χρόνο μετά κρατάει «με νύχια και δόντια»τα προεδριλίκια στην οικονομική επιτροπή και την επιτροπή ποιότητας ζωής αλλά και στο χρυσοφόρο Λιμενικό Ταμείο και επί πλέον το αντιδημαρχιλίκι στο Αργοστόλι.

Ο άνθρωπος είναι υπόδειγμα …θεσιθήρα!    

Να γεμίσει αύριο το βιογραφικό του. 

Γραμματέας του Ειδικού Περιφερειακού Διαβαθμιδικού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ιονίων Νήσων Α.Ε. Ο.Τ.Α.!

Το λες και γεμίζει το στόμα σου!

Ψοφάει ο άνθρωπος για τίτλους… Κακό είναι; Όχι βέβαια. Το κακό είναι πως …αμάρτησε για το βίτσιο του. Ξεπουλάει τα πάντα για έναν, τον οποιοδήποτε, τίτλο… Κάτι μου λέει ότι του το ζήτησε του Θεόφιλου η Ρόδη Ροδούλα την ώρα που την σφίξανε τα ζόρια με τον αποκλεισμό από τους Κερκυραίους της Λευκάδας στο ΔΣ του ΦΟΔΣΑ… Δεν ξέρουμε ποιος είναι ο υπερθετικός βαθμός του μαλαγάνα, αλλά το τερμάτισε ο Θεόφιλος με το Γραμμματιλίκι του ΦΟΔΣΑ!

✓ Πάντως η είδηση της ημέρας που τελείωσε τις κυβερνητικές εξαγγελίες των προηγουμένων ημερών Μητσοτάκη και Κικίλια περί ετοιμότητας του υγειονομικού συστήματος στα νησιά ήταν το πρωτοφανές γεγονός της μεταφοράς του πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην Κεφαλονιά Βαγγέλη Λουκέρη σε …καρότσα από το Ληξούρι στο Αργοστόλι λόγω …έλλειψης ασθενοφόρου!

Καταρχήν ευχόμαστε στον αγαπητό σε όλους Βαγγέλη γρήγορη ανάρρωση!

Το φαντάζεστε; Την ώρα που ο Μητσοτάκης ανακοίνωνε σε ένα πρωτοφανές επικοινωνιακό σόου από τη Σαντορίνη δύο ημέρες πριν το «καλά μελετημένο σχέδιο» της Κυβέρνησης για το άνοιγμα του τουρισμού και ο Κικίλιας «το σχέδιο για την ενίσχυση των Υγειονομικών Δομών στα νησιά», ένα στέλεχος πρώτης γραμμής του κόμματός τους στην Κεφαλονιά μεταφερόταν σε …καρότσα αυτοκινήτου λόγω έλλειψης ασθενοφόρου! 

Και να φανταστείτε ότι στην Κεφαλονιά και σε όλα τα νησιά δεν υπάρχει ..ένας τουρίστας! 

Για τον κ. Μητσοτάκη και την Κυβέρνησή του βέβαια είναι «λεπτομέρειες» η υποστελέχωση των νοσοκομείων στα νησιά και η έλλειψη των στοιχειωδών μέσων και υποδομών (όπως η έλλειψη ασθενοφόρων) με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια κατοίκων και τουριστών.

Δεν ξέρουμε αν θα φτάσει στα αυτιά του κ. Μητσοτάκη και του κ. Κικίλια το πρωτοφανές και τριτοκοσμικό γεγονός που συνέβη στην Κεφαλονιά (ούτε στα πιο υποανάπτυκτα κράτη δεν μεταφέρονται ασθενείς …σε καρότσες αυτοκινήτων) αλλά περιμένουμε την αντίδραση του βουλευτή όταν πριν ένα ακριβώς χρόνο υποσχόταν προεκλογικά ότι …«θα κατασκηνώσει έξω από το Υπουργείο Υγείας»!

Τέτοιες καραμπινάτες ανακολουθίες βλέπει ο Θεόφιλος και σου λέει …«όσο ο βουλευτής δεν κατασκηνώνει έξω από το Υπουργείο γιατί εγώ να παραιτηθώ και να χάσω το ονόρε του …γραμματέα άνευ χαρτοφυλακίου έστω του ΦΟΔΣΑ»;

Μπορεί το κόμμα του Βαρουφάκη ΜέΡΑ25 να κινείται στην Κεφαλονιά σε χαμηλά ποσοστά (34,42% και 777 ψήφοι στις τελευταίες εκλογές πριν ένα χρόνο) αλλά οφείλουμε ένα μεγάλο μπράβο για την κατάθεση στη βουλή ερώτηση με θέμα την «Μεγάλη Υποστελέχωση Του Γενικού Κρατικού Κεφαλονιάς» από   την βουλευτή Β’ Πειραιά και γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας Φωτεινής Μπακαδήμα.

Η βουλευτής έθεσε 12 καυτά ερωτήματα στον Υπουργό Υγείας για τις τεράστιες ελλείψεις στο Νοσοκομείο, που βασίζονται σε αδιάσειστα στοιχεία όπως ο πίνακας που συνέταξε ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς με τα κενά ανά υπηρεσία και τα οποία είναι τα εξής: γιατροί 19 κενές θέσεις (ειδικοί όχι ειδικευόμενοι), νοσηλευτές 59 κενές θέσεις, διοικητικοί 22 κενές θέσεις, τεχνικό προσωπικό 6 κενές θέσεις, παραϊατρικό προσωπικό 9 κενές θέσεις!

Και βέβαια πρωτεύουσα θέση στην ερώτηση της κ. Μπακαδήμα έχει …η απαγωγή της ΜΕΘ όπου αναφέρει «ο εξοπλισμός ΜΕΘ που υπήρχε, δόθηκε με ευθύνη της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, κατ’ εντολή της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ, σε νοσοκομείο της Πάτρας. Έτσι όσοι ασθενείς χρήζουν ΜΕΘ αναγκάζονται να διακομίζονται εκεί όπου υπάρχει ΜΕΘ, δηλαδή στο Ρίο ή στην Αθήνα»!

Την ίδια ώρα, θα συμπληρώσουμε εμείς, στη γειτονική Ζάκυνθο γίνονται …εγκαίνια για τη λειτουργία ΜΕΘ!

Ο …ΠΑΛΙΟΚΟΣΜΟΣ