Αποχαιρετισμός στον Πόρο της καρδιάς μας!

ΟΠΟΥ και να πάω ακούω παράπονα για τη Δημοτική Αρχή, καθώς μένει ανενεργή σε πολλά πράγματα -τα επισημαίνουμε καθημερινά στον «Η».

Και πολλοί είναι εκείνοι που μου λένε ότι η Δημοτική Αρχή για την απραξία της, έχει μιά …τέλεια διακιολογία, τον κορονοϊό.

***

ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ, όπως έχουμε πει, όλα βρίσκονται στο μηδέν και κυρίως στον Τουρισμό, τη στιγμή μάλιστα που ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Νίκος Κουρκουμέλης είναι από την περιοχή -δίπλα από τη Σκάλα, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό.

Βέβαια, λόγω της πανδημίας δεν μπορούμε να έχουμε ξένους τουρίστες, θα μπορούσαμε όμως να έχουμε «εσωτερικό Τουρισμό», όπως συμβαίνει το τελευταίο διάστημα σε πολλές περιοχές της Χώρας.

Τι έχει γίνει όμως πάνω στο θέμα αυτό, τη στιγμή που σε άλλα σημεία της Ελλάδας έχει σημάνει συναγερμός; Οχι ότι θα έχουμε μιά νορμάλ σεζόν όπως τις προηγούμενες, αλλά τουλάχιστον να σωθεί ό,τι μπορούμε από τα «σπασμένα».

***

ΠΗΡΑ ένα τηλεφώνημα για το Κοιμητήριο του Πόρου. Παντού σκουπίδια και χορτάρια, το βράδι δεν υπάρχουν λάμπες, όλα είναι θεοσκότεινα. Κάτι πρέπει να γίνει, κύριε πρόεδρε, γιατί τα κόκκαλα των νεκρών άρχισαν να τρίζουν.

***

ΤΟΝ ΤΑΦΟ των Τζαννάτων εποπτεύει και επιμελείται η αρχαιοφύλαξ Ρούλα Σιμωτά, η οποία έχει κάνει μια πολύ καλή δουλειά τριγύρω, με τα πανέμορφα ανθοκηπάκια της.

Στον Τάφο υπάρχει ήδη εισιτήριο, δύο Ευρώ η είσοδος τις καθημερινές και τρία Ευρώ τα Σαββατοκύριακα.

***

ΣΤΟ ΩΡΑΙΟ και ευρύχωρο σούπερ-μάρκετ του φίλου Μάκη Σιμωτά, βρίσκεις τα πάντα, αλλά και τον «Ημερήσιο». Ο Μάκης προωθεί την εφημερίδα, η οποία γίνεται καθημερινά θέμα συζητήσεων. Μάκη, και πάλι σ’ ευχαριστούμε πολύ.

***

ΕΝΑΣ καφές στο ξενοδοχείο του φίλου Βασίλη Καμπίτση, τ. προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου είναι ό,τι πεις εκεί, στη φρεσκάδα της επιχείρησης. Μάλιστα, ο πολύ ωραίος καφές συνοδεύτηκε και με σπιτικά παγωτά, άλλο πράγμα.

***

ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ μας για τον Πόρο, φυσικά δεν σταματάει εδώ. Το ρεπορτάζ θα συνεχίζεται και παρακαλώ όλους τους φίλους από τον Πόρο που θέλουν να προβάλουν προβλήματα του Χωριού να μου τηλεφωνήσουν. 

Αγαπητοί που Ποριώτες νάστε πάντα όλοι καλά!

Στον Πόρο ο φίλος Μάκης Σιμωτάς, έχει δημιουργήσει ένα ωραίο και ευρύχωρο σούπερ μάρκετ που δεν εχει να ζηλέψει τίποτα από τα σούπερ μάρκετ των «αλυσίδων».
Εκει βρίσκεις και τον «Η», με φόντο τον οποίο φωτογραφήθηκε και ο εκδότης
Ενα από τα όμορφα κηπαρέλια που συντηρεί στον Μηκυναϊκό Τάφο Τζαννάτων η αρχαιοφύλακας Ρούλα Σιμωτά.
Ο φίλος τ. πρόεδρος του Νομαρχιακού Συβουλίου Βασίλης Καμπίτσης