«Για το θέμα της ΜΕΘ συζητάμε με το Υπουργείο τον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξει σταδιακά, όχι βέβαια το καλοκαίρι, αλλά αμέσως μετά το καλοκαίρι».

Αυτό ακριβώς είπε ο βουλευτής Παναγής Καππάτος για τη ΜΕΘ, κατά την εδώ επίσκεψη του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, αλλά προφανώς ενοχλήθηκε επειδή η ρεπόρτερ μας ανέφερε ότι είπε πως «η ΜΕΘ θα ανοίξει σταδιακά μέχρι το επόμενο καλοκαίρι»!

Στη δήλωση αυτή του βουλευτή προβήκαμε σε επανέλεγχο μετά την αποστολή στον «Η» του ακόλουθου e-mail:

Αξιότιμοι,

Εκ παραδρομής έχετε δημοσιεύσει δήλωσή μου, η οποία δεν έγινε ποτέ, περι σταδιακής λειτουργίας της ΜΕΘ του ΓΝ Κεφαλληνίας “μέχρι το επόμενο καλοκαίρι”.

Παρακαλώ να διορθωθεί αυτό σύμφωνα με όσα πραγματικά είπα κατά τη χθεσινή επίσκεψη του Υφυπουργού κ. Χαρδαλιά. Μπορείτε να ανατρέξετε σε βίντεο της δήλωσής μου που υπάρχει σε τοπικά ηλεκτρονικά μέσα.

Σας ευχαριστώ,

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής 

Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Ευτυχώς, ο βουλευτής δέχεται, εκ προϊμίου, ότι το λάθος αυτό έγινε εκ παραδρομής και όχι σκόπιμα, ωστόσο μας προξενεί εντύπωση που δεν επαναλαμβάνει γραπτώς το σημείο αυτό της δήλωσής του, αφού προέβει σ’ αυτήν την επισήμανη, και μας παραπέμπει στα βίντεο!

Εν πάση περιπτώσει, από την εξέλιξη αυτή έχουμε να επισημάνουμε δύο πράγματα:

1ον) Οτι ο βουλευτής μας λέει ότι συζητάει με το Υπουργείο τρόπο με τον οποίο η τοπική ΜΕΘ θα λειτουργήσει σταδιακά (ναι, τη λέξη «σταδιακά» την αναφέρει) ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

2ον) Η επισήμανση του βουλευτή μας κάνει ιδιαίτερα ευτυχείς, αφού η τοπική ΜΕΘ θα λειτουργήσει σταδιακά μετά από αυτό το καλοκαίρι και όχι μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, που «εκ περιδρομής» ανέφερε η ρεπόρτερ μας!


Και …«πριν αλέκτωρ», μπορεί να πάμε και σε …ΜΑΦ!


Κι’ ενώ μετά χαράς είδαμε την επίσπευση της λειτουργίας της τοπικής ΜΕΘ που επιδιώκει, σύμφωνα με την επισήμανσή του προς τον «Η», ο βουλευτής Παναγής Καππάτος, με έκπληξη προσέξαμε χθες στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε σχετικά με την επίσκεψη του ΥΠΕάρχη Γιάννη Καρβέλη (βλ. σελίδα 8) την …«έκπτωση» που αναφέρει στην υπόθεση της ΜΕΘ, η οποία μπορεί -όπως λέει ο βουλευτής- να λειτουργήσει και ως …ΜΑΦ!

Ειδικότερα, ο βουλευτής αναφέρει στο δελτίου Τύπου:

«Με τον κ. Καρβέλη είδαμε και τη νέα πτέρυγα της δωρεάς του «Κληροδοτήματος Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή» και συζητήσαμε για την επιστροφή του εξοπλισμού της ΜΕΘ, αλλά κυρίως με ποιο τρόπο αυτή θα λειτουργήσει ως ΜΕΘ ή ΜΑΦ. Από τη συζήτηση του κ. Καρβέλη με το ιατρικό προσωπικό προέκυψαν προτάσεις που μπορούν να αξιοποιηθούν προς αυτή την κατεύθυνση».

Με άλλα λόγια, ο βουλευτής μας λέει ότι η ΜΕΘ (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας), μπορεί να λειτουργήσει και ως ΜΑΦ (Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας), κάτι που είναι πολύ κατώτερης θεραπείας!