Μεσούσης της περσινής προεκλογικής περιόδου 4 Απριλίου του 2019 ο Θεόφιλος Μιχαλάτος έκανε την εξαγγελία και μάλιστα γραπτή:

«Το διατηρητέο μνημείο της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της πόλης μας που παλαιότερα στέγαζε την Τράπεζα της Ελλάδος θα φιλοξενεί από δω και πέρα την Δημοτική μας Πινακοθήκη, την ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ».

1η Σεπτεμβρίου ξεκίνησε τη θητεία του ο Θεόφιλος και το πρώτο πράγμα που έκανε για το πρώην Μέγαρο ήταν να στεγάσει (στον όροφο) τον επικεφαλή της αντιπολίτευσης Γνήσιο και τον αναπληρωτή του Τσιλιμιδό!

Με το καλημέρα άρχισε να δίνει δείγματα της …συνέπειάς του.

12 Δεκεμβρίου δίνει την πρώτη και …τελευταία συνέντευξή του (κατά τα άλλα υποσχέθηκε ότι κάθε μήνα θα έχει συνέντευξη Tύπου…) και μεταξύ των άλλων βαρύγδουπων λέει σχετικά με το (πρώην) Μέγαρο:

«Προχωράει η μελέτη και στον τ. δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση, αλλά και στον Γιώργο Τσιλιμιδό θα δοθούν γραφεία σε άλλους χώρους».

Εφτά μήνες μετά (!) όχι μόνο ΔΕΝ δόθηκαν γραφεία σε άλλους χώρους, όπως υποσχέθηκε ο δήμαρχος, αλλά ούτε και η μελέτη προχωράει. Και όχι μόνο δεν προχωράει αλλά στις 26 Ιουνίου με την 326/2020 απόφασή του (ΑΔΑ: 9ΨΞΕ46ΜΓΤΤ-ΧΥΑ) συστήνει επιτροπή με «σκοπό να διερευνήσει τις απαιτούμενες προϋποθέσεις και να δώσει κατευθύνσεις στην Τεχνική υπηρεσία του δήμου για τον τρόπο αξιοποίησης του πρ. κτηρίου της τράπεζας Ελλάδος σε Δημοτική Πινακοθήκη- Μουσείο Γλυπτών και να εισηγηθεί την εκπόνηση εξειδικευμένων και αναγκαίων μελετών»! 

(Την είδηση έβγαλε πρώτος στον αέρα ο ΙΒΑΝ στον χθεσινό «Η»).

Άλλο ένα …μνημείο ασυνέπειας λόγων και πράξεων του Θεόφιλου Μιχαλάτου ως Δημάρχου Αργοστολίου!

Εξαπάτηση

Το κτίριο της Τράπεζας ελλάδος (πρώην Δημοτικό Μέγαρο) που ο δήμαρχος θέλει να το κάνει Πινακοθήκη, η οποία, μέχρι στιγμής είναι …αόρατη!

Ας δούμε τώρα την ουσία της υπόθεσης Μέγαρο, αποκρυπτογραφώντας την πρόσφατη απόφαση του δημάρχου.

Πρώτον. 12 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Αργοστολίου ψευδόταν ασύστολα εν πλήρη συνειδήσει όταν ενημέρωνε πως «προχωράει η μελέτη». 

Δεύτερον. 26 Ιουνίου, 1 ½ χρόνο μετά τις βαρύγδουπες εξαγγελίες περί πινακοθήκης και 7 μήνες από τις ανάλογες διαβεβαιώσεις, ο δήμαρχος συστήνει …«διερευνητική επιτροπή» για το τι θα γίνει με το Μέγαρο!

Τρίτον: Απόλυτη εξαπάτηση του εκλογικού σώματος αφού συστήνεται επιτροπή για να δώσει …«κατευθύνσεις» (!) στην τεχνική υπηρεσία του δήμου για το τι μέλλει γενέσθαι με το πρ. κτήριο της τράπεζας Ελλάδος!

Θ. Μιχαλάτος

Τέταρτον: Κανένα σχέδιο δεν υπήρχε, όπως διαβεβαίωνε προεκλογικά και καμία μελέτη δεν έχει εκπονηθεί όπως διαβεβαίωνε μετεκλογικά!

Πέμπτον: Παρίσης και Τσιλιμιδός παραμένουν, άγνωστο μέχρι πότε, στο πρώην Μέγαρο, παρά τις δημαρχιακές διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου!

Με μια λέξη η όλη στάση του δημάρχου απέναντι στους δημότες είναι ότι τους …εξαπάτησε! Όπως για τόσα άλλα… 

Αλ. Παρίσης

Κάθε μέρα που περνάει αποκαλύπτεται και μία …εξαπάτηση!

Η Επιτροπή-Ομάδα Εργασίας που συνέστησε ο Θεόφιλος για τη διερεύνηση και εξακρίβωση προϋποθέσεων λειτουργίας του πρώην κτηρίου Τράπεζας Ελλάδος σε Δημοτική Πινακοθήκη – Μουσείο Γλυπτών αποτελούμενη από:

1. Τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Αργοστολίου Διονύσιο Μινέτο,

2. Τον γενικό γραμματέα του Δήμου Νικόλαο Φραντζή,

Γ. Τσιλιμιδός

3. Την αν. προϊσταμένη δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ευρίκλεια Χαiτίδου-Παπαδήμα κλάδου ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών,

4. Την κ. Μεντζαφού Ολγα, Ιστορικό Τέχνης – Μουσιολόγο, 

5. Την κ. Διβάνη Σοφία, Αρχιτέκτονα – Μουσιολόγο.

Η όλη ιστορία μας θυμίζει αυτό το αμίμητο που είχε πει ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου: «Αν θέλεις να μη γίνει τίποτα, σ’ αυτόν τον τόπο φτιάξε μιά Επιτροπή»…