Ενα μόνο φωτογραφικό στιγμιότυπο αρκεί για να δείξει την κατάντια που επικρατεί στην περιοχή των Λαϊκών Κατοικιών στο Αργοστόλι.

Η πασίγνωστη συνοικία με πάνω από 100 οικογένειες, που έβγαλε επιστήμονες, επιχειρηματίες, αξιόλογους βιοπαλαιστές, έχει καταντήσει τα τελευταία χρόνια έρμαιο της αδιαφορίας  των δημοτικών αρχόντων, που όχι μόνο δεν κάνουν όλα όσα οφείλουν ως δημοτικές αρχές στην περιοχή, αλλά την έχουν στην κυριολεξία ξεχασμένη και είναι άφαντη από το χάρτη του Δήμου. Επιπλέον η συνοικία επιβαρύνεται με παράνομες ενέργειες των αρχόντων μας, χρησιμοποιώντας μάλιστα δημοτικά ακίνητα, όπως αυτοί έχουν αποφασίσει, εξυπηρετώντας τα προσωπικά και πολιτικά τους συμφέροντα.

Στη συνοικία των Λαϊκών Κατοικιών επικρατεί, πέρα από την αδιαφορία της δημοτικής αρχής, μία άναρχη κατάσταση, που περιστατικά της έχουν δει πολλές φορές το φως της δημοσιότητας, και που σε μεγάλο βαθμό, βάζει σε κίνδυνο την ασφάλεια των κατοίκων και την εύρυθμη καθημερινότητά τους.

Είναι αξιοσημείωτο να αναφερθεί, ότι ο νυν δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του για την καθαριότητα κ.λπ., δεν έχουν κάνει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ για τη συνοικία εδώ και ένα χρόνο περίπου που βρίσκονται στο τιμόνι του Δήμου, όταν ο ίδιος ο Μιχαλάτος, ως αντιπολίτευση, παριστάνοντας τον ΜΕΓΑ ΕΥΕΡΓΕΤΗ, φωτογραφιζόταν στα σάϊτ του, ως ΧΟΡΗΓΟΣ συνεργείου που ο ίδιος του ανέθεσε κάποια εργασίες κοπής χόρτων σε πλατείες κ.λπ., προκειμένου να αναδείξει την πολιτική ανεπάρκεια του τότε δημάρχου Αλέκου Παρίση και του τότε υπεύθυνου αντιδημάρχου Σπύρου Ματιάτου.

Σήμερα, ο ίδιος άνθρωπος, ο ίδιος πολιτικός, είναι στην κυριολεξία ΑΦΑΝΤΟΣ στην περιοχή, ενώ ο τότε πολιτικός του αντίπαλος αντιδήμαρχος καθαριότητας κ.λπ., που σε κάθε ευκαιρία αναδείκνυε την ανεπάρκειά του, είναι σήμερα πολιτικός του συνεταίρος και συνεργάτης με αυξημένες αρμοδιότητες.

Σήμερα, στις πλατείες που ξαπόσταζαν οι παππούδες μας, ως πρώτοι κάτοικοι της περιοχής, στις παιδικές χαρές που έπαιξαν οι γονείς μας και μεγαλώσαμε εμείς, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, δεν έχουν το δικαίωμα να παίξουν τα δικά μας παιδιά. Οι λόγοι; Αυτονόητοι για όσους γνωρίζουν τα της επικρατούσας κατάστασης.

Επειδή όλα θυσιάζονται στον βωμό της πολιτικής τους επιβίωσης, εμείς, ως κάτοικοι της Συνοικίας των Λαϊκών Κατοικιών, που από μόνη της είναι μία μικρή πόλη, ενημερώνουμε ότι θα ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ με όλες μας τις δυνάμεις στον αφανισμό των σπιτιών μας, της ζωής μας, του μέλλοντος των παιδιών μας, επειδή κάποιοι άλλοι το έχουν ΕΤΣΙΘΕΛΙΚΑ επιλέξει.

Κάτοικος των Λαϊκών Κατοικιών Γ’ Γενιάς