Oλοι έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους για να ανασάνουν στην αγγλική αγορά που ανοίγει τις 15 Ιουλίου. Όμως τα μηνύματα είναι απογοητευτικά. Έκλεισε και η Σερβία που πολλά περιμέναμε και το ένα κακό μαντάτο έρχεται μετά το άλλο.

Και η απορία είναι εύλογη.

Πως γίνεται ρε παιδιά Κέρκυρα και Ζάκυνθος να ξεκινάνε αισιόδοξα και το Άκτιο (Λευκάδα και Πρέβεζα) να μας ξεπερνάει στις αφήξεις;

Θα το ξαναπούμε και ας λένε κάποιοι πως …είτε «είμαστε προκατειλημμένοι» με τον Θεόφιλο είτε αναπολούμε τον Σπύρο τον Γαλιατσάτο επειδή είμαστε φίλοι: 

Σε σχέση με τα υπόλοιπα νησιά οι δικές μας αρχές στην Κεφαλονιά είναι ανύπαρκτες!

Αυτή είναι αλήθεια!

Θ. Μιχαλάτος

Τώρα αν κάποιοι προκειμένου να υπερασπιστούν τους ανύπαρκτους μας λένε «ιστορίες για αγρίους», τα στοιχεία λένε την αλήθεια και είναι αδιάψευστα:

Συνολικά το διάστημα από 1-5 Ιουλίου ο συνολικός αριθμός των πτήσεων ανά προορισμό ήταν:

ΚΕΡΚΥΡΑ 71 ΠΤΗΣΕΙΣ

ΖΑΚΥΝΘΟΣ 37 ΠΤΗΣΕΙΣ

ΑΚΤΙΟ 14 ΠΤΗΣΕΙΣ

Νίκος Κουρκουμέλης

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ 8 ΠΤΗΣΕΙΣ… ΜΟΝΟ!

Οι 31 προγραμματισμένες πτήσεις από την Αγγλία για το δεύτερο 15θημερο του Ιουλίου δεν σώζουν την κατάσταση. Και όσες και νάναι τον Αύγουστο δεν αλλάζουν, δυστυχώς, την αρνητική εικόνα. 

Αυτή είναι η αλήθεια, γιαυτό και παραδοσιακές τουριστικές επιχειρήσεις δεν πρόκειται να ανοίξουν.

Δεν ξέρουμε τι θα γινόταν αν είχαν μπει μπροστά οι τοπικές Δημοτικές Αρχές με πρώτη την πρωτεύουσα Αργοστόλι, αλλά σίγουρα θάταν καλύτερα απ’ ό,τι σήμερα. Το μόνο σίγουρο!

Προς το παρόν η Κεφαλονιά βουλιάζει τουριστικά και αυτοί παρακολουθούν αμήχανα και από μακριά την τραγωδία που εκτυλίσσεται μπροστά τους!

Από τις 4 Ιουνίου (αρ. φύλλου 7302) είχαμε επισημάνει το επερχόμενο γκρέμισμα του Τουρισμού, καθώς τόσο ο δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος όσο και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Κουρκουμέλης είχαν πέσει στις …αγκάλες του Μορφέως και είχαν εναποθέσει το θέμα στον …κορονοϊό…