Απάτες μέσω Διαδικτύου από εγκληματική σπείρα

 • Ταυτοποιήθηκαν οκτώ μέλη της ομάδας, εκ των οποίων συνελήφθησαν έξι άτομα στην Κεφαλονιά, καθώς και την Πάτρα.

 • Από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα προκύπτει ότι οι δράστες από την παράνομη δραστηριότητα τους αποκόμισαν τουλάχιστον 59.000 ευρώ –

 • Προφυλακίστηκε ένας, 5 ελεύθεροι με όρους


  Εξαρθρώθηκε μετά από πολύμηνη, μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου η δράση εγκληματικής ομάδας, η οποία αποκόμιζε συστηματικά παράνομα χρηματικά ποσά, από απάτες μέσω διαδικτύου.

  Ειδικότερα, η εγκληματική ομάδα, η χρονική δράση της οποίας οριοθετείται από  τον Οκτώβριο του έτους 2019 έως και σήμερα, αποτελούνταν από οκτώ (8) συνολικά άτομα, έξι (6) από τα οποία συνελήφθησαν κατά την διάρκεια οργανωμένων αστυνομικών επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο 24ωρο, πέντε (5) ημεδαποί άνδρες στην Κεφαλονιά και μια (1) ημεδαπή γυναίκα, σε περιοχή της Κάτω Αχαΐας Πάτρας.

  Συγκεκριμένα, σε βάρος των έξι συλληφθέντων καθώς και δύο ακόμη ταυτοποιημένων μελών της ομάδας, που αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της συγκρότησης εγκληματικής ομάδας που διέπραττε απάτες και πλαστογραφίες σε διάφορες περιοχές της επικράτειας.

  Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της ομάδας αναρτούσαν στο διαδίκτυο,  κυρίως σε σελίδα μέσου κοινωνικής δικτύωσης, ψευδής αγγελίες πώλησης οχημάτων (αυτοκινήτων, μηχανημάτων, σκαφών κ.α.) και στη συνέχεια αποσπούσαν χρηματικά ποσά από προκαταβολές που έπειθαν να τους καταβάλουν σε λογαριασμούς τους, για την υποτιθέμενη αγοραπωλησία του οχήματος.

  Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, εξακριβώθηκε ότι τα μέλη της ομάδας προέβη σαν συνολικά σε (30) περιπτώσεις απάτης σε βάρος ατόμων (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Κοζάνη, Ρόδο, Λάρισα, Άρτα, Σέρρες, Κω, Κρήτη, Πύργο, Αχαΐα, Σκόπελο, Σκιάθο κ.α) από τις οποίες οι (29) τετελεσμένες και μια (1) απόπειρα, αποκομίζοντας συνολικά παράνομο περιουσιακό όφελος που ανέρχεται στο χρηματικό ποσό  των (59.104) ευρώ, ενώ το προσδοκώμενο όφελος που αποπειράθηκαν να αποκομίσουν ξεπερνά τις (120.000) ευρώ.

  Αξιοσημείωτο, είναι τα ιδιαίτερα μέτρα που λάμβαναν για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που πραγματοποιούσαν, χρησιμοποιώντας πληθώρα τηλεφωνικών συνδέσεων, τις οποίες ενάλλασσαν ανά τακτά χρονικά διαστήματα και ήταν δηλωμένες σε άλλα άτομα.   

  Κατά τις έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες των συλληφθέντων καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (4) κινητά τηλεφώνα, μεγάλος αριθμός στελεχών καρτών sim, διάφορα έγγραφα που σχετίζονται με τις παράνομες πράξεις τους, το χρηματικό ποσό των (405) ευρώ καθώς και ένα ι.χ.ε αυτοκίνητο.

  Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες το πρωϊ στον κ. Ανακριτή και στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας, όπου μετά το πέρας της ανακριτικής διαδικασίας, η οποία τελείωσε το απόγευμα, οι πέντε από τους συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ ο ένας εκ των έξι προφυλακίσθηκε.