Στο πλαίσιο του εξοπλισμού των νοσοκομείων της χώρας με μοριακούς αναλυτές από το Υπουργείο Υγείας, πραγματοποιήθηκε χθες η παραλαβή και η εγκατάσταση Αυτόματου Μοριακού Αναλυτή για διενέργεια τεστ Covid-19 στο νοσοκομείο Αργοστολίου.

Η σχετική απόφαση υπογράφηκε προχθές και την ίδια ημέρα ο εξοπλισμός έφθασε στο Νομό μας.

Το σχετιζόμενο με τον Μοριακό Αναλυτή προσωπικό του νοσοκομείου Αργοστολίου εκπαιδεύτηκε ήδη προχθές και χθες στη χρήση του εξοπλισμού.

Ο Μοριακός Αναλυτής θα δώσει τη δυνατότητα ταχείας διάγνωσης και καλύτερου ελέγχου του γενικού πληθυσμού σε ότι αφορά τον Covid-19.

Σε συνδυασμό με την ειδικά διαμορφωμένη κλινική Covid-19 που ήδη υπάρχει στο νοσοκομείο Αργοστολίου, ο νομός μας διαθέτει την κατάλληλη υγειονομική υποδομή για περιστατικά Covid-19.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

  • Eξ’ άλλου για το θέμα αυτό από το Νοσοκομείο ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα:

Ανακοινώνεται ότι παρελήφθη σήμερα 15/7/2020 από το Νοσοκομείο μας μηχάνημα μοριακού ελέγχου (PCR) COVID-19 με τον συνοδό του εξοπλισμό το οποίο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία εντός των προσεχών ημερών και αφού ληφθούν όλα τα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία του και προστασία του προσωπικού.

Για την λειτουργία του μηχανήματος υπάρχει επαρκές και καταρτισμένο προσωπικό το οποίο έλαβε την απαιτούμενη εκπαίδευση από την προμηθεύτρια εταιρία.

Η πραγματοποίηση των ελέγχων θα γίνεται κατόπιν αξιολόγησης των συμπτωμάτων από τον νοσοκομειακό Ιατρό και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Εκ της Διοικήσεως του Γ.Ν. 

Κεφαλληνίας