84.320Ε για τη μελέτη του Ναυτικού Μουσείου (Φάρσα)

«Τη χρηματοδότηση της μελέτης του Ναυτικού Μουσείου Φάρσων με 84.320Ε υπέγραψε χθες ο γ.γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και ο υπ. βουλευτής Παναγής Καππάτος τονίζει ότι «η σημερινή είναι μια πολύ σημαντική μέρα για τον πολιτισμό των νησιών μας και τους ναυτικούς μας».

Και συνεχίζει η ανακοίνωση του κ. Καππάτου:

Ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης υπέγραψε σήμερα τη χρηματοδότηση της μελέτης για το Ναυτικό Μουσείο Ιονίου στα Φάρσα με 84.320 ευρώ. Στη χρηματοδότηση συμπεριλαμβάνεται η αρχιτεκτονική και η μουσειολογική μελέτη του κτιρίου και δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Αργοστολίου.

Νιώθω μεγάλη χαρά που δικαιώνεται ο αγώνας συμπολιτών μας με σπουδαία προσφορά στον τόπο. Πρωτίστως του Άγγελου Μπενετάτου και του Συλλόγου Φίλων του Ναυτικού Μουσείου Ιονίου, αλλά και όσων βοήθησαν. Συγχαρητήρια για την προσήλωση στο στόχο και την επιτυχία.

Η σημερινή εξέλιξη ανοίγει το δρόμο για την αποπεράτωση του μουσείου στα Φάρσα, ενός χωριού συνδεδεμένου με τη ναυτοσύνη και τη θάλασσα. Σε συνδυασμό με το Μουσείο Γεράσιμου Σκλάβου, την Αρχαιολογική Συλλογή Σάμης και τη χρηματοδότηση του Αρχαιολογικού Μουσείου με 7 εκ. ευρώ, ολοκληρώνεται μια τετραετία με πολύ θετικό αποτύπωμα για τον πολιτισμό μας. Στον ίδιο δρόμο αξίζει να συνεχίσουμε.

Το ενδιαφέρον του ΥΝΑΝΠ αυτή την τετραετία για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη είναι συνεχές και η προσφορά του Γενικού Γραμματέα Μανώλη Κουτουλάκη είναι σπουδαία. Έχει συνδέσει το όνομά του με την έννοια της νησιωτικής πολιτικής σε κάθε επίπεδο. Τον ευχαριστούμε θερμά. Ξέρουμε ότι σύντομα θα είναι πάλι κοντά μας, στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη!

Παναγής Καππάτος