Δύο φορητούς αναπνευστήρες Astral 150 με τραχήλατη βάση, δώρισαν πρόσφατα οι συμπολίτες μας επιχειρηματίες Τζόγια Ατσάρου (σύζυγος Γεωργίου Ατσάρου) και Παναγής Ατσάρος στο Νομαρχιακό μας Νοσοκομείο στο Αργοστόλι, στα πλαίσια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας να ενισχυθεί το Νοσοκομείο μας με τον απαραίτητο μηχανολογικό και τεχνικό εξοπλισμό, για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού.

Ο φορητός αναπνευστήρας Astral 150 πίεσης-όγκου με τις εντυπωσιακές δυνατότητες και το διακριτικό σχεδιασμό, διαθέτει πολλές θεραπευτικές επιλογές για να καλύπτει όλες τις αναπνευστικές ανάγκες ενήλικων και παιδιατρικών ασθενών που χρειάζονται επεμβατικό ή μη επεμβατικό μηχανικό αερισμό, με μάσκα ή τραχειοστομία.

Παρέχει επίσης την δυνατότητα εύκολης παρακολούθησης της κατάστασης του ασθενή, χάρη στην μεγάλη και λειτουργική έγχρωμη οθόνη αφής στην οποία απεικονίζονται κυματομορφές σε πραγματικό χρόνο και σημαντικές πληροφορίες.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Φώτης Μεσσάρης, μετά την παραλαβή των δύο φορητών ανεπνευστήρων Astral 150, απέστειλε προς τους δωρητές, την κ. Ατσάρου Τζόγια (σύζυγος Γεωργίου) και τον κ. Ατσάρο Παναγή, ευχαριστήριες επιστολές, οι οποίες αναφέρουν:

«Επιτρέψτε μου με την επιστολή αυτή να σας ευχαριστήσω προσωπικά αλλά και εκ μέρους του προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας για την άμεση ανταπόκρισή σας για συνεισφορά στην όσο το δυνατόν πληρέστερη προετοιμασία του Νοσοκομείου μας για τη διαχείριση πιθανών κρουσμάτων κορωναϊού.

Η δωρεά σας, του φορητού αναπνευστήρα Αστραλ 150 με τροχήλατη βάση, θα συμβάλει σημαντικά στην παροχή υπηρεσιών υγείας σε συμπολίτες μας, οι οποίοι θα έχουν προσβληθεί από τον κορωναϊό, αλλά και αργότερα σε ασθενείς μας οι οποίοι θα έχουν ανάγκη υποστήριξης αναπνοής.

Η πράξη σας αυτή καταδεικνύει έμπρακτα την ευαισθησία, το ενδιαφέρον σας για την κοινωνία της Κεφαλονιάς και ιδιαίτερα για το Νοσοκομείο μας, αλλά και την συμπαράστασή σας προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου μας, το οποίο με αυτή σας την ενέργεια αισθάνεται ότι δεν είναι μόνο του σ’ αυτόν τον αγώνα.

Σας επισυνάπτουμε αποδεικτικό εισαγωγής της δωρεάς σας στο μηχανογραφικό σύστημα του Νοσοκομείου.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Φώτιος Μεσσάρης

Κοινός Διοικητής

Γ.Ν. Κεφαλληνίας και Γ.Ν. Ληξουρίου»