Συναγερμός έχει σημάνει στο Δημαρχείο Αργοστολίου μετά το χθεσινό  πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του “Ημερήσιου” (αρ. φ. 7334/21/7/20) με τίτλο “ΦΟΥΡΤΟΥΝΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΥ ΓΙΑΛΟ-Καταγγελία στην Αποκεντρωμένη ότι το Κυλικείο της Πλαζ δόθηκε  (με απευθείας ανάθεση) σε τοπική σύμβουλο Ομαλών του Θεόφιλου για 20.000 Ε., ενώ δεν έχει δικαίωμα σύμβασης άνω των 5.000 Ε.”.

Θ. Μιχαλάτος

Σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν στον «Η», από χθες πολιτικοί παράγοντες της Δημοτικής Αρχής και δημοτικοί υπάλληλοι, ψάχνουν τρόπο να «μαγειρέψουν» προχρονολογημένο αριθμό Πρωτοκόλλου, προκειμένου να εμφανίσουν μαϊμού παραίτηση της κοινοτικής συμβούλου Ομαλών Ειρήνης Τζάκη από το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας, έτσι ώστε να ξεπεράσουν τον “σκόπελο” της παράνομης ανάθεσης ύψους είκοσι 20.000 Ευρώ, για την οποία έλαβε ήδη γνώση η Αποκεντρωμένη μετά από καταγγελία εταιρείας και «καίει», τόσο τον ίδιο τον δήμαρχο Θεόφιλο Μιχαλάτο, όσο και την κοινοτική σύμβουλο Ομαλών και «ανάδοχο» του Πλατύ Γιαλού, η οποία εκλέχθηκε μάλιστα με το Συνδυασμό του δημάρχου «Δημοτική Συμπολιτεία».

Ειρ. Τζάκη

Το θέμα είναι απολύτως σοβαρό και ο δήμαρχος υποχρεούται να απαντήσει άμεσα δημοσίως και να δώσει εξηγήσεις, αν και κατά πόσο αληθεύουν τα παραπάνω.

Για όλα αυτά, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται να λάβει γνώση εκ νέου η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Δημοσιεύουμε την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κεφαλληνίας, βάσει της οποίας ανακηρύχθηκε η Ειρήνη Τζάκη ως νόμιμα εκλεγμένη τοπική σύμβουλος Ομαλών με το Συνδυασμό του δημάρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου, λαμβάνοντας 72 σταυρούς.

Το πρωτοσέλιδο του «Η» της 21-7-2020 (αρ. φ. 7.334) με την καταγγελία της παράνομης ανάθεσης της πλαζ του Πλατύ Γιαλού στην Ειρήνη Τζάκη