Νέα καταγγελία κατατέθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τον Δήμο Αργοστολίου, που δημιουργεί εμπλοκή στις προμήθειες του Γηροκομείου ύψους 130.000 Ευρώ.

Θ. Μιχαλάτος
Το Γηροκομείο Αργοστολίου: Oι προμήθειες ύψους 130.000 Ευρώ καταγγέλθηκαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, εταιρεία τροφίμων κατέθεσε αναφορά-καταγγελία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση κατά του Δήμου Αργοστολίου, προκειμένου να «μπλοκαριστεί» ο διαγωνισμός για τις προμήθειες τροφίμων του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου, ύψους 130.000 Ευρώ, καθώς σε αυτόν υποψήφιος ήταν ο γιος του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Πόρου Οδυσσέα Γαλιατσάτου, ο οποίος εξελέγη με την Παράταξη του δημάρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου.

Σύμφωνα με τους νομικούς ισχυρισμούς της καταγγέλουσας εταιρείας, το ΣτΕ έχει ερμηνεύσει την σχετική νομοθεσία για τη σύναψη Συμβάσεων Προμηθειών και Εργων και έχει αποφανθεί ότι και οι συγγενείς α’ βαθμού, δημάρχων, δημοτικών και τοπικών συμβούλων απαγορεύεται να συνάπτουν συμβάσεις άνω των 5.000 Ε με τους οικείους Δήμους ή τα Νομικά Πρόσωπα που εξαρτώνται διοικητικά από αυτούς, ανεξάρτητα από το αν αυτό γίνεται με απ’ ευθείας ανάθεση ή με διαγωνισμό.

Μετά λοιπόν την καταγγελία για την τοπική σύμβουλο Ομαλών, του δημάρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου, Ειρ. Τζάκη για ανάθεση της Πλάζ του Πλατύ Γιαλού, έρχεται και νέο περίεργο φαινόμενο με το γιο του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας του Πόρου Οδυσσέα Γαλιατσάτο.