Με δύο πρόσφατα πρωτοσέλιδα του «Η» στις 16 Μαΐου και στις 13 Ιουνίου παρουσιάζαμε δύο ακόμα «μαλαγανιές» του μαλαγάνα Θεόφιλου.

Να «κλέβει» έργα του Γνήσιου!

Την πρώτη και με τίτλο «Ο Θεόφιλος ΚΛΕΒΕΙ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΓΝΗΣΙΟΥ» αναφερθήκαμε στην προσπάθεια του Θεόφιλου και των μέσων ιδιοκτησίας του να ιδιοποιηθεί την ανάπλαση της πλατείας των Βλαχάτων όσο και η αποκατάσταση του δρόμου της Λαγκάδας (που είχε καταστραφεί μετά τις πλημμύρες του 2015)! Όμως ατύχησαν. Και τα δύο έργα είναι καθ’ ολοκληρία έργα της Δημοτικής Αρχής του Αλέξανδρου Παρίση.

Μετά από ένα μήνα επανήλθαμε με νέο πρωτοσέλιδο και τίτλο «Ο Θεόφιλος έκλεψε κι άλλο έργο του Γνήσιου. ΚΟΥΒΑΡΔΑΣ ΜΕ …ΞΕΝΑ ΚΟΛΛΥΒΑ».

Ο «κλεφταράκος» δήμαρχος αυτή τη φορά την έκανε με το έργο (από τον Γνήσιο) της αντικεραυνικής προστασίας στα σχολεία και του οποίου την πατρότητα αποκάλυψε την προηγουμένη ο «Η» με αδιάσειστα στοιχεία!

Την τρίτη και φαρμακερή την έκανε με το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτές τις μέρες και έχει ξεσηκώσει θύελλα από αντιδράσεις για το χρόνο που βρήκε ο Θεόφιλος να το κάνει. Ο λόγος για τις ασφαλτοστρώσεις δρόμων στο Αργοστόλι.

Ένα χρόνο κλείνει σ’ ένα μήνα ο Θεόφιλος και …όλο μελέτες φτιάχνει. 

Από έργα νάναι καλά ο Γνήσιος!

Ή για να παραφράσουμε τη γνωστή παροιμία «όποιος δεν μπορεί να ζυμώσει έντεκα μήνες κοσκινίζει»!

Πριν να αναφερθούμε στην αστοχία της επιλογής του χρόνου εκτέλεσης του έργου ας τεκμηριώσουμε την κλεψιά του Θεόφιλου.

Ο Νίκος Ανουσάκης άστραψε και βρόντησε την προηγούμενη εβδομάδα σε συνέντευξη του σε τοπικό ραδιόφωνο.

Αποκάλυψε λοιπόν ότι «οι ασφαλτοστρώσεις που ξεκινούν στο Αργοστόλι, στην παραλία του και στην οδό Λάσσης είναι έργο του πρώην Δήμου Κεφαλονιάς, αφού παραδόθηκε ολοκληρωμένο (ένταξη σε πρόγραμμα, εξασφάλιση χρηματοδότησης, άδειες – εγκρίσεις, προκήρυξη διαγωνισμού, ανάδειξη ανάδοχου κα) και η Δημοτική αρχή Μιχαλάτου το μόνο που έκανε ήταν να υπογράψει τυπικά μετά την αλλαγή της “σκυτάλης” λόγω των εκλογών, τα πρακτικά του διαγωνισμού και τη σύμβαση» για να καταγγείλει μία ακόμη κλεψιά του Θεόφιλου με το έργο της ύδρευσης Ληξουρίου που και αυτό το πασάρει για δικό του.

Ο «Η» της 16/5/2020 και 13/6/2020 με τις «κλεψιές» των έργων του Γνήσιου από τον «μαλαγάνα» Θεόφιλο

Ας δούμε λοιπόν την πατρότητα των ασφαλτοστρώσεων.

Στις 7/9/2017 με απόφαση του υπουργού (Χαρίτση) εντάσσεται και χρηματοδοτείται το έργο «Συντήρηση – Αποκατάσταση Δημοτικού Οδικού Δικτύου Δήμου Κεφαλονιάς» (ΑΔΑ: Ω4Γ9465ΧΙ8-Α54) στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με 1.000.000 ευρώ. 

2/11/ 2018 εγκρίνεται η μελέτη των τεχνικών υπηρεσιών με αριθμό 103/2018 του έργου και της εκτέλεσης του.

Σήμερα λοιπόν αποκαλύπτουμε μια ακόμα ανακολουθία του δημάρχου Μιχαλάτου.

Μετά από το συμβούλιο στις 2/11/2018 ο Μιχαλάτος εκδίδει δελτίο Τύπου με το οποίο ούτε λίγο –ούτε πολύ εκφράζει την αντίθεση του στο έργο βρίσκοντας διάφορες δικαιολογίες για να καταλήξει καταπέλτης καταγγέλλοντας τη Δημοτική Αρχή Παρίση ότι:

  • Είναι εγκληματικά ανεύθυνη και άκρως επικίνδυνη.
  • Αποδεικνύει περίτρανα ότι κινείται στο δόγμα του «Ενός ανδρός (δημάρχου) αρχή».
  • Αγνοεί προκλητικά και κατ’ επέκταση φιμώνει τους εκλεγμένους αντιπροσώπους δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων.
  • Αρνείται την κοινωνική διαβούλευση.
  • Καταλύει κάθε έννοια δημοκρατίας.
Φωτό από τις χθεσινές ασφαλτοστρώσεις στο Αργοστόλι

Και όλα αυτά γιατί δεν έκανε ο Παρίσης …διαβούλευση!

Μάλιστα!

Απλά άστραφτε και βρόνταγε, αλλά που να ξέρει ότι η μοίρα τάφερε να το εκτελέσει ο ίδιος το έργο και μάλιστα να το ιδιοποιείται!

Και μετά σου λέει ότι δεν υπάρχει Θεός!

Και για να συνεχίσουμε 9/4/2019 γίνεται ο διαγωνισμός (ΑΔΑ: Ψ16ΠΩΕ5-6ΡΤ ) 

Τρεις ημέρες πριν αποχωρήσει ο Παρίσης στις 28 Αυγούστου 2019 με την 238/2019 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (ΑΔΑ: ΨΠΡ5 ΩΕ5-ΜΜΘ) κατακυρώνεται το έργο στον ανάδοχο. Ο Μιχαλάτος αν και αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και δήμαρχος σε τρεις ημέρες …ΑΠΟΥΣΙΑΖΕ!!!

Από κει και πέρα με τελειωμένα τα διαδικαστικά της εργολαβίας ο Θεόφιλος καταφέρνει (σίγουρα περί κατορθώματος πρόκειται) να ξεκινήσει το έργο …σε 11 μήνες!!! 

Θ. Μιχαλάτος

Ένα έργο που το έχει απόλυτη ανάγκη η πόλη, αφού η τελευταία φορά που ασφαλτοστρώθηκαν οι δρόμοι του Αργοστολίου ήταν πριν 15 χρόνια επί Μάκη Φόρτε και έκτοτε έχουν γίνει μπουκούνια με τα αλλεπάλληλα σκαψίματα από ΟΤΕ, ΔΕΗ και τον ίδιο το Δήμο.

Ξεκίνησε το έργο ο Μιχαλάτος:

Και προκάλεσε χάος στη πόλη και υστερία στους πολίτες!

Μεσούντος του καλοκαιριού!

Με τον κορονοϊό νάχει πλήξει ανεπανόρθωτα την τοπική οικονομία!

Με τους κατοίκους να βρίσκονται ήδη σε παράκρουση λόγω κορονοϊού, τέλματος του τουρισμού και της οικονομίας και καύσωνα και από πάνω να ψάχνουν και που θα παρκάρουν!

Το συμπέρασμα; 

Και «κλέφτης» των έργων του Γνήσιου και ανίκανος και μαζί χαοτικός για να εκτελέσει ένα έργο έτοιμο σε όλα του!

Και με λίγες λέξεις:

Χρειάζεται μεγάλη, μα πολύ μεγάλη ανικανότητα για να ακυρώσεις ένα έργο που το έχει ανάγκη η πόλη!