Αλλα δύο νέα κρούσματα κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν χθες και προχθές στην Κεφαλονιά.

Tο ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα αφορά 64χρονη γυναίκα κάτοικο Σκάλας, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες μας, είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην πατρίδα της την Αλβανία και το περασμένο Σάββατο προσήλθε στο Νοσοκομείο στο Αργοστόλι με ήπια εμπύρετα συμπτώματα γρίπης.

Οι γιατροί, αφού την εξέτασαν της πήραν δείγμα και της συνέστησαν να παραμείνει σε κατά οίκον περιορισμό μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα του δείγματος. Προχθές το απόγευμα το Νοσοκομείο παρέλαβε τα αποτελέσματα της 64χρονης, τα οποία είναι θετικά στον ιό.

Αμέσως ενημερώθηκε η ίδια και οι οικείοι της και από τις αρμόδιες αρχές ξεκίνησε η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών της, ενώ η ίδια θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό και θα παρακολουθείται η πορεία της υγείας της από ιατρό.

Το άλλο κρούσμα αφορά επίσης γυναίκα Αλβανικής καταγωγής, 50 ετών, κάτοικος Πόρου, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες είχε ταξιδέψει πρόσφατα και αυτή στην Αλβανία και στην επιστροφή μετέβη στην Πάτρα, όπου παρουσίασε εμπύρετα συμπτώματα. Η 50χρονη μετέβη στο Νοσοκομείο “Αγιος Αδρέας” όπου της πήραν δείγμα και της συνέστησαν να παραμείνει στην Πάτρα μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα.

Η ίδια όμως, σπάζοντας την καραντίνα, επέστρεψε στην Κεφαλονιά και χθες το πρωϊ πήγε στο Νοσοκομείο Αργοστολίου, ενημέρωσε τους ιατρούς ότι έχει δώσει δείγμα στην Πάτρα και αναζητούσε τα αποτελέσματα. Αμεσα το Νοσοκομείο κινητοποιήθηκε και σε επικοινωνία που είχε με το “Αγιος Ανδρέας” διαπιστώθηκε ότι το δείγμα της 50χρονης ήταν θετικό στη νόσο του κορονοϊού.

Οι γιατροί του Νοσοκομείου μας, αφού εξέτασαν την 50χρονη, η οποία είχε ήπια συμπτώματα της νόσου, της συνέστησαν να παραμείνει σε καραντίνα στο σπίτι της και ξεκίνησε η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών της.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η 50χρονη είχε παραβρεθεί σε μνημόσυνο, ενώ από την Πάτρα, εκτός από το πλοίο χρησιμοποίησε και λεωφορείο.

Τα δύο κρούσματα έχουν σημάνει συναγερμό, όχι μόνο στο Νοσοκομείο μας, στην Σκάλα και στον Πόρο, αλλά σε όλη την Κεφαλονιά, αφού στην Αλβανία δεν τηρούνται τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης του κορονοϊού και τα σύνορα με τη Χώρα μας είναι ανοιχτά.