Πλάκα θάχει

Μετά την υπόθεση Τζάκη εκκολάπτεται η νέα θολή υπόθεση του γιού του Οδυσσέα.

Μετά τη λειτουργία του Πλατύ Γιαλού, η τροφοδοσία του γηροκομείου.

Μετά την εμπλοκή της συμβούλου του Θεόφιλου και η δεύτερη εμπλοκή με τον γιό του προέδρου του Πόρου.

Κοινό στοιχείο η ανάθεση και μάλιστα με …μαλαγανιά!

Τρείς μέρες πέρασαν …για να μιλήσει το παιδί  και να πει «τι είναι αυτά τα συκοφαντικά που λέτε, η Τζάκη παραιτήθηκε πριν να της δώσω τον Πλατύ Γιαλό»!

Οπότε και ούτε λίγο ούτε πολύ …«κερατάδες και ζημιωμένοι» κατά το κοινώς λεγόμενο όσοι αποκάλυψαν το θέμα με την οσμή σκανδάλου!

Τα ίδια και χειρότερα με την αποκάλυψη της υπόθεσης της τροφοδοσίας του γηροκομείου με την εμπλοκή του γιού του δικού του προέδρου στον Πόρο.

Μία εβδομάδα έχει περάσει από την αποκάλυψη της υπόθεσης και της πληροφορίας για καταγγελία στην Αποκεντρωμένη με το πρωτοσέλιδο του «Η» στις 24/7 και «ούτε φωνή ούτε ακρόαση».

Το ύστερο: Πλάκα θάχει να ακούσουμε πάλι τα ίδια …«υπήρξε παραίτηση του προέδρου πριν να κατακυρωθεί η δημοπρασία στο γιό του»!

Για όλα φταίει ο …κορονοϊός

 Την έχει βρει την «καραμέλα» ο Θεόφιλος για να δικαιολογεί την παροιμιώδη πλέον αδράνεια και την ανικανότητά του. Για όλα φταίει ο κορονοϊός!

Το ότι με τον κορονοϊό κάνανε τις προσλήψεις για τους ναυαγοσώστες την ίδια με αυτόν περίοδο και οι Κατσιβέλης, Μονιάς, αλλά αυτοί υπόγραψαν συμβάσεις εδώ κι ένα μήνα ενώ αυτός ακόμα ψάχνει …κουβέντα!

Τα ίδια και με τις παραλίες!

10 Ιουλίου ο αθεόφοβος με το πάσο του έκανε το διαγωνισμό για τις 41 παραλίες!

14 Ιουλίου έφερε την έγκριση στην οικονομική επιτροπή και από τότε μέχρι σήμερα 30 Ιουλίου, 16 ημέρες μετά, δεν ξέρει κανένας αν εκμεταλλεύτηκε την υπουργική απόφαση για απευθείας μίσθωση των 14 παραλιών που «δεν χτυπήθηκαν» στη δημοπρασία!

Έτσι για την ιστορία, μιλάμε για δύο θέσεις στην Αγία Κυριακή, δύο στο Λουρδά, τρεις στον Πόρο, τέσσερεις σε Σκάλα-Ρατζακλί!

Το ύστερο: Μία φορά του δόθηκε το δικαίωμα να κάνει νόμιμη απευθείας ανάθεση κι εκείνος …γύρισε την πλάτη.

Κάποιος λόγος θα υπάρχει δεν μπορεί…

Εμείς φταίμε

Και μια και λέμε για τις παραλίες…

24 Μαίου 2019. Δύο ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές.

Τελευταία συνέντευξη του Θεόφιλου φυσικά στο ραδιοφωνικό σταθμό ιδιοκτησίας του … Και τι δεν είπε ο άνθρωπος! Μνημείο για τα όσα υποσχέθηκε …και στον ένα χρόνο έκανε τα εντελώς αντίθετα!

Ιδού λοιπόν τι έλεγε για τις παραλίες πριν ένα χρόνο:

«Η Κεφαλονιά έχει γυρίσει πολλά βήματα πίσω σε βασικά θέματα όπως στη διαχείριση των παραλιών, που ενώ υπάρχουν άτομα με μεγάλη γνώση και πείρα στο πώς θα διαχειριστούν, θα αναπτύξουν και θα εκσυγχρονίσουν προς όφελος του τουρισμού τις δημοτικές παραλίες, τις έχουν εγκαταλείψει πλήρως μετατρέποντάς τες σε αφιλόξενες παράγκες».

Και ήλθε το πλήρωμα του χρόνου και με κείνα και με τ’άλλα ο Θεόφιλος έγινε δήμαρχος!

Και τι έκανε από εκείνα που υποσχέθηκε για τις παραλίες μια και μιλάμε γι’ αυτές και είναι και επίκαιρο το θέμα; Μίλησε με τα άτομα που έλεγε; Σιγά μην ασχολήθηκε! Για 14 θέσεις σε «φιλέτα» περιοχές δεν υπήρξε ενδιαφέρον και …δεν ασχολήθηκε για να υπάρξει όπως υποσχόταν. Και θα έπρεπε πολύ περισσότερο να ασχοληθεί τώρα που υπάρχουν τα προβλήματα με τον κορονοϊό. 

Αλλά είπαμε: Τον κορονοϊό τον θέλει για άλλοθι στην ανικανότητά του!

Το ύστερο: Αλλά δεν φταίει αυτός. Εμείς τα ζώα φταίμε που πιστέψαμε τις χοντράδες και τα παχιά του λόγια…

«Όλα στο φως»

Στην ίδια προεκλογική συνέντευξη στις 24 Μαίου 2019 στο Ρ/Σ ιδιοκτησίας του ο Θεόφιλος είπε πολλά. Δεν ξέρουμε πως νοιώθει σήμερα που του τη θυμίζουμε αλλά το σίγουρο είναι πως …«θα βλαστημήσει την ώρα και τη στιγμή που την έδινε»! Μεταξύ των άλλων λοιπόν στην επίσης ιδιοκτησίας του ιστοσελίδα που μεταφέρθηκαν τα όσα είπε στον ομώνυμο Ρ/Σ (άρα δεν υπάρχει περίπτωση να αμφισβητηθεί η εγκυρότητά τους…) γράφτηκε:

«Αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ύπαρξης διαφάνειας του Δήμου στα οικονομικά, κάτι που αποτελεί προσωπικό στόχο για τον ίδιο και θα το επιδιώξει από την πρώτη μέρα. «Τέλος στις υπόγειες διαδρομές, τις πελατειακές σχέσεις για την εξυπηρέτηση μεμονωμένων ατόμων και τις απευθείας αναθέσεις. Θα επαναφέρουμε την κανονικότητα που έχει χαθεί τα τελευταία χρόνια στον Δήμο. Επιδιώκουμε την ύπαρξη εμπιστοσύνης μεταξύ των πολιτών και του Δήμου. Δημιουργούμε ένα διαφορετικό μοντέλο διαχείρισης του Δήμου» δήλωσε.»!!!

Έτσι ακριβώς τα είπε και γράφτηκαν στα δύο ιδιοκτησιακά του μέσα. 

Και για να μην υπάρξουν αμφιβολίες και παρεξηγήσεις σημειώνουμε πως όσα γράφουμε τα μεταφέρουμε σε πιστή αντιγραφή, ακόμα και τις τονισμένες λέξεις!

Το ύστερο: Το καλύτερο όλων είναι πως ο τίτλος στο συγκεκριμένο απόσπασμα της (τότε) συνέντευξης του Θεόφιλου ήταν προφητικός …«όλα στο φώς»! Που νάξερε ότι η ίδια απαίτηση θα ήταν ένα χρόνο μετά και για τα δικά του πεπραγμένα!

Ο …ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΗΣ


ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ …«ΑΠΑΙΧΤΟΣ»!


«Τέλος στις υπόγειες διαδρομές, τις πελατειακές σχέσεις για την εξυπηρέτηση μεμονωμένων ατόμων και τις απευθείας αναθέσεις»!

Θ. Μιχαλάτος

Όχι! Δεν το λέει, ο Νίκος Ανουσάκης, ο Μάκης Φόρτες, ο Αλέκος Παντελειός, ο Γιάννης Κουρούκλης ή κάποιος άλλος από τη σημερινή αντιπολίτευση.

Ο Θεόφιλος Μιχαλάτος το είπε ένα χρόνο πριν, δυό μέρες πριν τις εκλογές!

Και τις κέρδισε! Και έγινε δήμαρχος! 

Μόνο που ίσως από κεκτημένη ταχύτητα …

Συνέχισε τις υπόγειες διαδρομές και με μεγαλύτερη ακόμη ταχύτητα!

Συνέχισε τις πελατειακές σχέσεις και με μεγαλύτερη πυκνότητα!

Συνέχισε την εξυπηρέτηση μεμονωμένων ατόμων και σε πολύ μεγαλύτερο αριθμό!

Συνέχισε τις απευθείας αναθέσεις με αμείωτο ρυθμό!

Θυμηθείτε το: Έτσι που το πάει ο Θεόφιλος, θα ξεπεράσει και τον Κανάλε και τον Γνήσιο και στις «υπόγειες διαδρομές» και στις «πελατειακές σχέσεις» και στην «εξυπηρέτηση μεμονωμένων ατόμων» και στις «απευθείας αναθέσεις»!

Οι επιδόσεις του στους 11 πρώτους μήνες, δίνουν …μεγάλη αισιοδοξία… 

Υστερο 1: Και μετά σου λέει νάχεις εμπιστοσύνη στους πολιτικούς…

Υστερο 2 : Αύριο η συνέχεια…