Σήμερα, η ελληνική κοινωνία θα πεί το «τελευταίο αντίο» στον τ. υπουργό Γεράσιμο Αρσένη, ο οποίος έφυγε προχθές από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών.

Η τελετή αποχαιρετισμού θα γίνει στον Ι. Ν. Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στις 4 μ.μ., χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου και παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα.

Θα ψάλλουν η Βυζαντινή Χορωδία του Ναού και η Κεφαλονίτικη Τετραφωνία του Σπύρου Καραβιώτη.

Επικήδειους λόγους θα εκφωνήσουν ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, ο τ. νομάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Μάκης Μεταξάς (εκπροσωπώντας την Κεφαλονιά και την Ιθάκη), ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής κ. Γιαννάκης Oικονόμου, ο πρώην αν. γ.γ. του OΗΕ κ. Σωτήρης Μουσούρης και ο δημοσιογράφος-πολιτικός αναλυτής κ. Σταύρος Λυγερός.

Η τελετή θα γίνει με τιμές εν ενεργεία υπουργού Εθνικής Αμυνας, ενώ η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο Αμαρουσίου, όπου και βρίσκεται ο Oίκος της Oικογενείας Αρσένη.
Αντί στεφάνου, η οικογένεια του εκλιπόντος παρακαλεί, όποιος επιθυμεί, να καταθέσει δωρεά στον τραπεζικό λογαριασμό Υποτροφιών του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στη μνήμη του Γεράσιμου Δ. Αρσένη:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔOΣ IBAN GR100110 3150000031554540182.

Στο μεταξύ συνεχώς καταφθάνουν στον «Η» συλλυπητήρια για τον Γ. Αρσένη.

Με λύπη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του συμπατριώτη μας, Γεράσιμου Αρσένη. Λαμπρός επιστήμονας και πολιτικός, σημάδεψε με την πορεία του για δεκαετίες την ιστορία αυτού του τόπου και με την αγάπη του την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κεφαλονιά. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του.

Αφροδίτη
Θεοπεφτάτου
Βουλευτής Κεφαλονιάς
και Ιθάκης

• Συλλυπητήριο μήνυμα του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων  για τον θάνατο του Γεράσιμου Αρσένη.

Εκφράζουμε τη μεγάλη θλίψη μας για το θάνατο του Κεφαλλονίτη πολιτικού και διανοητή Γεράσιμου Αρσένη.
Υπήρξε ένας ασυμβίβαστος άνθρωπος, πιστός στην ιδεολογία και τις αρχές του, ένας συνεπής και μαχητικός πολιτικός, που προσέφερε πολλά στη δημοκρατία και τον τόπο.

O Γεράσιμος Αρσένης, γνήσιο τέκνο της Κεφαλλονίτικης γης, δεν δίστασε να συγκρουστεί για τα πιστεύω του και, ακόμη και σε δύσκολες στιγμές, έπραττε πάντα ότι του επέβαλλε η συνείδησή του.

Άφησε το στίγμα του στην πολιτική ζωή της χώρας, στη διανόηση, τις οικονομικές και πολιτικές επιστήμες. Πορεύτηκε στο δημόσιο βίο της χώρας χωρίς να αλλοιωθεί από εξουσίες, χωρίς να ξεχνά τις ρίζες του και χωρίς να παύσει να υπερασπίζεται την κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.

Όλοι εμείς στα Ιόνια Νησιά και την Κεφαλονιά χάσαμε ένα σπουδαίο άνθρωπο, μια σημαντική προσωπικότητα, έναν πολύτιμο φίλο. Η σκέψη μας, όλων των συμπατριωτών και συντοπιτών του, συντροφεύει τον Γεράσιμο στο τελευταίο ταξίδι του.

Εκφράζουμε από καρδιάς τη θλίψη μας και τα θερμά μας συλλυπητήρια στη σύζυγό του Λούκα Κατσέλη, τα παιδιά και την οικογένειά του.

O Περιφερειάρχης
Ιονίων Νήσων
Θεόδωρος  Γαλιατσάτος

• Το ΠΑΣOΚ Κεφαλονιάς-Ιθάκης εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του συμπατριώτη μας Γεράσιμου Αρσένη.

Έφυγε ένας αγαπημένος μας σύντροφος, που πορεύθηκε για αρκετά χρόνια με την παράταξή μας, την οποία υπηρέτησε από πολλά κομματικά και κυβερνητικά αξιώματα και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας της. Ήταν βαθιά δημοκράτης, πάντοτε μαχητικός και εξέχων επιστήμονας διεθνούς βεληνεκούς. Υπηρέτησε με ευπρέπεια, με πάθος και ανιδιοτέλεια τον λαό μας υπερασπιζόμενος αξίες και οράματα. Αγάπησε τα νησιά μας ως γνήσιος πατριώτης και από όποιο αξίωμα και αν υπηρέτησε την χώρα μας , πάντοτε ενδιαφερόταν για την πρόοδο των νησιών μας.

Αξέχαστες θα μείνουν στην μνήμη των συμπολιτών μας οι μεγάλες του παρεμβάσεις στο Νομό μας με μεγάλα έργα, για τις μεγάλες αθλητικές εγκαταστάσεις , για τα Νοσοκομεία του Νομού μας.

Αποκορύφωμα της προσφορά του στον τόπο μας ήταν η ίδρυση και λειτουργία των Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων, τα οποία και συνέχισε να υπερασπίζεται με πάθος ακόμα και όταν διακυβευόταν το μέλλον τους.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής συνηγορούμε με την πρόταση, που έχει ήδη κατατεθεί, να δοθεί στα Τ.Ε.Ι Ιονίων Νήσων το όνομα του εκλιπόντος δημιουργού τους. Το ΠΑ.ΣO.Κ. θα προωθήσει αυτή την πρόταση προς το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

ΠΑ.ΣO.Κ.
Κεφαλονιάς
-Ιθάκης

• Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια προς την οικογένεια του Γεράσιμου Αρσένη.

O Γεράσιμος Αρσένης υπήρξε κορυφαίος Έλληνας πολιτικός, που καθόρισε με τις αποφάσεις του τα πολιτικά πράγματα της χώρας μας. Η απήχησή του διεθνής. Ως γνήσιος Κεφαλονίτης αγάπησε ανυπόκριτα και αφειδώλευτα το νησί μας και του προσέφερε παντοιοτρόπως τη βοήθεια του, με μέγιστη προσφορά τη δημιουργία του ΤΕΙ.

Υπήρξαμε επί δεκαετίες συνεργάτες κι αυτό ήταν για μένα ευτυχής εμπειρία.

Αλέκος Καλαφάτης

• O Eμπορικός Σύλλογος Αργοστολίου η ΚΡΑΝΗ, εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Γεράσιμου Αρσένη για την απώλειά τους και τη θλίψη του για τον χαμό ενός μεγάλου Έλληνα.

Εξέχων Επιστήμονας, ιδεολόγος πολιτικός και διανοούμενος, πάντα εξέφραζε την άποψή του ελεύθερα και δεν δίσταζε να διαφωνήσει όταν τα συμφέροντα του λαού διακυβεύονταν.

Αγωνιστής για την Ελλάδα και τον τόπο του την Κεφαλλονιά, με σημαντικό έργο για τις υποδομές του νησιού και αποκορύφωμα τη Δημιουργία των ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. Ελάχιστος φόρος τιμής στη συνεισφορά του στο νησί η μετονομασία των ΤΕΙ με το όνομά του.

Η αγωνιστικότητά σου, η ελεύθερη σκέψη σου, η πραότητα των λόγων σου, η αγάπη σου για την Κεφαλλονιά έχουν εντυπωθεί στη μνήμη μας και αποτελούν οδηγό για μας.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Ελλάδα θα ήταν διαφορετική σήμερα προς το καλύτε
ρο, αν εσύ είχες γίνει πρωθυπουργός τότε….

Σε αποχαιρετούμε Γεράσιμε, θα είσαι όμως πάντα παρόν, στο μυαλό και την καρδιά μας.

O Πρόεδρος
Σταύρος Σπαθής
Η Γραμματέας
Μαρία Σκλαβουνάκη

• Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του αποθανόντα Γεράσιμου Αρσένη.

O Κεφαλλονίτης που διέπρεψε ως επιστήμονας στο εξωτερικό, και ως πολιτικός σημάδεψε με την πορεία του για πολλά χρόνια όχι μονάχα την Κεφαλονιά αλλά και την Πατρίδα μας.

O άνθρωπος εκφραστής της πολιτικής της ευπρέπειας, οραματιστής, διακρινόταν για το ήθος, την εντιμότητα του, και τον αγώνα του για βαθιές τομές της ελληνικής κοινωνίας.

Ν.Ε. Κεφαλονιάς
-Ιθάκης ΣΥΡΙΖΑ

• Μετά τη θλιβερή είδηση  της απώλειας του μεγάλου Κεφαλλονίτη Γεράσιμου Αρσένη, εκφράζουμε στην οικογένεια του τα ειλικρινή και βαθύτατα συλλυπητήρια μας στο βαρύτατο πένθος τους.

O Γεράσιμος Αρσένης υπήρξε διαπρεπής επιστήμονας και κορυφαίος πολιτικός. Υπηρέτησε την Ελλάδα και τη Δημοκρατία με ήθος, εντιμότητα, πίστη και αφοσίωση.
Αφήνει σε εμάς παρακαταθήκη τους αγώνες και το έργο του όπως και τη μεγάλη προσπάθεια του για τη μεταρρύθμιση της παιδείας.

Αγάπησε και υποστήριξε τα νησιά μας και συνέβαλλε καθοριστικά στη δημιουργία υποδομών και στην αντιμετώπιση προβλημάτων. Η δημιουργία του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων αποτελεί μια σημαντική στιγμή της δημιουργικής προσφοράς του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Αττικής Γης που θα τον σκεπάσει.

ΑΠO ΤO ΓΡΑΦΕΙO ΤΥΠOΥΤΗΣ ΔΗΜOΤΙΚΉΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ “ΕΝΩΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΠOΛΗ”


Ψήφισμα του TEI Iονίων


Ψήφισμα του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων:

Με τη θλιβερή είδηση της απώλειας του πρώην Υπουργού Παιδείας και Ιδρυτή του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Γεράσιμου Αρσένη, η Διοικούσα Επιτροπή του Ιδρύματος συνήλθε σήμερα σε έκτακτη συνεδρίαση και αποφάσισε τα ακόλουθα:

1. Να εκφράσει τα συλλυπητήρια όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας του Ιδρύματος προς την οικογένεια του εκλιπόντος,
2. Να αναρτήσει μεσίστιες τις σημαίες της Κεντρικής Διοίκησης και των Τμημάτων του Ιδρύματος,
3. Να θεσπίσει υποτροφίες στο όνομα του εκλιπόντος,
4. Να προτείνει στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων να ονομαστεί το Ίδρυμα «ΤΕΙ Ιονίων Νήσων-Γεράσιμος Αρσένης».

Για τη Διοικούσα Επιτροπή
O Πρόεδρος
Καθηγητής Ιωάννης Δραγώνας


Mεσίτειες σημαίες στο Δήμο Kεφαλονιάς


Το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς μετά από πρόταση του επικεφαλής της δημοτικής αντιπολίτευσης κ. Θεόφιλου Μιχαλάτου, συνεκλήθηκε χθες σε κατεπείγουσα συνεδρίαση στο Δημοτικό Θέατρο Ααργοστολίου, όπου και απέδωσε φόρο τιμής του Δήμου «για την απώλεια του συντοπίτη μας Γεράσιμου Αρσένη».

Μετά από εισήγηση του Δημάρχου κ. Αλέξανδρου Παρίση, ομόφωνα το σώμα αποφάσισε τα εξής:

1. Ως ελάχιστο φόρο τιμής να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στο Δημοτικό Μέγαρο και σε όλα τα Δημοτικά Καταστήματα του Δήμου στις 21 Απριλίου 2016.
2. Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.