Σήμερα το απόγευμα στις 6 συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ληξουρίου.  Το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης είναι «Λήψη απόφασης σχετικά με πρωτοβουλία του Ι.Κ.Ι. για την διάσωση και αποκατάσταση του κτηρίου του Αρχαιολογικού Μουσείου Αργοστολίου» με εισηγητή τον δήμαρχο Γιώργο Κατσιβέλη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που πήραμε ως εισήγηση από τον δήμαρχο έχει σταλεί το κείμενο του ΙΚΙ που κυκλοφόρησε εδώ και κάποιες μέρες ο Ηλίας Μπεριάτος με υπογραφές που κάποιες εξ αυτών αμφισβητείται ότι έχουν τεθεί. 

Αν δεν ξέραμε ότι μετά βεβαιότητας βρισκόμαστε στις 11 Αυγούστου θα νομίζαμε ότι πρόκειται για …πρωταπριλιάτικο αστείο και μάλιστα με το γνωστό σε όλη τον κόσμο Ληξουριώτικο χιούμορ.

Απ’όσο θυμόμαστε πάντως ποτέ ένας Δήμος δεν έχει ασχοληθεί με ένα θέμα που να αφορά αποκλειστικά και μόνο κάποιον άλλον Δήμο! 

Και πολύ περισσότερο το Ληξούρι να αποφασίζει για ένα θέμα του Αργοστολίου ή το αντίθετο!

Και ακόμα …περισσότερο όταν το δημοτικό συμβούλιο Αργοστολίου δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα!

Και ακόμα – ακόμα …περισσότερο όταν το θέμα έχει διχάσει την κοινωνία του Αργοστολίου με την εφημερίδα μας τον ΗΜΕΡΗΣΙΟ να έχει πάρει θέση σαφώς για το γκρέμισμα του υπάρχοντος κτιρίου και την ανέγερση νέου στην προσεισμική θέση απέναντι από το ΞΕΝΙΑ και στην προσεισμική του μορφή. 

Ύστερα υπάρχει και κάτι άλλο που αποκρύπτεται από τα έγγραφα του ΙΚΙ.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αργοστολίου

Σύμφωνα με απάντηση της πρώην Υπουργού Πολιτισμού κ. Κονιόρδου στις 16/1/2018 σε ερώτηση του τότε βουλευτή κ. Νικολόπουλου: 

«Σημειώνεται, ότι τόσο η ΛΕ’ ΕΠΚΑ, αρμόδια στο παρελθόν, όσο και πρόσφατα η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας, έχει προτείνει να εξετασθεί η λύση της ανέγερσης νέου μουσείου, με αποθηκευτικούς χώρους, εργαστήριο και χώρο γραφείων στο ακίνητο του προσεισμικού Κοργιαλένειου Αρχαιολογικού Μουσείου Αργοστολίου (αρ. πρ. Φ666/Ι2- 03/312/ 9.2.2010, Φ666/Ι2-03/1671/24.6.2010, Φ666/Ι2-03/296/22.2.2013, Φ666/Ι2- 03/2455/2.2.2016, Φ666/Ι1-02/595/11.4.2016 έγγραφα)».

Σε κάθε περίπτωση το υπάρχον κτίριο ακόμη και να επισκευαστεί σε καμία περίπτωση δεν ικανοποιεί τις σημερινές ανάγκες του Μουσείου Αργοστολίου σύμφωνα με αξιόπιστα δημοσιεύματα στα τοπικά μέσα.

Ειλικρινά αναρωτιόμαστε: Το πρόβλημα που απασχολεί το Δήμο Ληξουρίου και προσωπικά το Δήμαρχο που το εισηγείται, αυτή την εποχή είναι η τύχη του υπάρχοντος κτιρίου του Μουσείου Αργοστολίου;

Τελικά και με λίγες λέξεις… το μόνο που μας έλειπε τούτες ιδιαίτερα τις ώρες είναι να ανοίξουμε ιστορίες Ληξούρι – Αργοστόλι και να γίνουμε ανέκδοτο σε όλη την Ελλάδα!