ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ Μ. ΦΟΡΤΕ ΣΤΟ Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Κλέφτες ολκής Ντε Μποσέτ και Νάπιερ!

  • Εκλεψαν …α λα Ελγινικά αρχαιολογικούς θησαυρούς από Κεφαλονιά και Ιθάκη και τους πήγαν στις πατρίδες τους Ελβετία και Αγγλία. Πρέπει να επιληφθούν άμεσα της υποθέσεως οι δήμαρχοι Θεόφιλος Μιχαλάτος και Διονύσης Στανίτσας.

  •  Αυτοί οι «κύριοι» μας κατακλέψανε και εμείς τους τιμάμε με …Γέφυρες και Οδούς, αλλά και με …Κήπους!

Ο Ελβετός μηχανικός Κάρολος Ντε Μποσέτ και ο Αγγλος τοποτηρητής Κάρολος Νάπιερ που έδρασαν στην Κεφαλονιά επί Αγγλοκρατίας, έκλεψαν εκείνη την εποχή διάφορες αρχαιότητες των νησιών μας και τις μετέφεραν στις πατρίδες τους, όπως ο Βρετανός Ελγιν που έκλεψε τα Μάρμαρα του Παρθενώνα!

Αυτό συνάγεται από την τοποθέτηση που έκανε  στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου ο τ. δήμαρχος Μάκης Φόρτες, επικεφαλής της Παράταξης «Επόμενη Μέρα».

Οπως ανέφερε κατά τη συνεδρίαση ο Μ. Φόρτες, τον Οκτώβριο του 2000 που ήταν δήμαρχος Αργοστολίου, έκανε μια εκδήλωση στο Θέατρο για να τιμηθεί ο Ντε Μποσέτ.

Τότε είχε προσέλθει στην εκδήλωση η πρέσβης της Ελβετίας και ο Μ. Φόρτες της έκανε αναλυτική ενημέρωση και της έστειλε αργότερα και επιστολή για τα αρχαιολογικά αντικείμενα που έκλεψε ο συμπατριώτης της μηχανικός από την Κεφαλονιά.

Ιδια επιστολή για τα …κλεμμένα από τον Ντε Μποσέτ έστειλε ο Μ. Φόρτες και στην τότε υπουργό Πολιτισμού Ελισσάβετ Παπαζώη, η οποία είπε ότι θα κοιτάξει το θέμα, αλλά …το ξέχασε!

Επίσης ο Μ. Φόρτες ανέφερε ότι και ο Αγγλος τοποτηρητής Κάρολος Νάπιερ είχε κλέψει αρχαία από τον Αετό της Ιθάκης!

Κατόπιν όλων αυτών οι δήμαρχοι Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος και Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας, οφείλουν να απαντήσυν τι ακριβώς έκλεψαν από τα νησιά μας οι δύο …Κάρολοι, τους οποίους η Πολιτεία …τίμησε με Γέφυρες και οδούς αλλά και με …Κήπους!

  • Στο ίδιο Δ.Σ. απορρίφθηκε η εισήγηση του αντιδήμαρχου Γιώργου Τσιλιμιδού για επισκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου Αργοστολίου. Ο δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος και οι Σ. Κουρής, Ν. Ανουσάκης, Δ. Λυκούδης, Γ.. Λυκούδης και Γ. Φόρτες (έλειπε πάλι ο Αλ. Παρίσης), υποστήριξαν ότι έχουν τις διαφωνίες τους για την κατεδάφιση και κατασκευή νέου κτιρίου για το Αρχαιολογικό Μουσείο, αλλά πρέπει να δούμε και την κατασκευή ενός Νέου Κτιρίου για το Αρχαιολογικό Μουσείο.
Κάρολος Ντε Μποσέτ
Κάρολος Νάπιερ
Μ. Φόρτες