Γεια σας! Με όλη τη σημασία της φράσης!

Υγεία νάχετε, νάχουμε ΟΛΟΙ …περισσότερο από ποτέ ένεκα συνθηκών!

Φίλοι και …εχθροί!

Μετά τις απαραίτητες διακοπές, νάμαστε πάλι εδώ!

Και μαζί ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!

Επετειακά

Συμπτωματικά κάνουμε επανεκκίνηση …επετειακά!

Δήμαρχοι (μαζί και Περιφερειάρχισσα) κλείνουν ένα χρόνο σήμερα στις καρέκλες τους, συν τρεις επί πλέον μήνες από την εκλογή τους τις 2 Ιουνίου του ’19. 

Ελπίζουμε να κάνουν τον απολογισμό τους, όπως συνηθίζεται. 

Όχι για τίποτε άλλο αλλά …για να γελάσει κάθε πικραμένος! 

Ειδικά ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, άμα και όταν θελήσει να κάνει τον δικό του απολογισμό θα του συνιστούσαμε για να βοηθηθεί, να προστρέξει στο πρωτοσέλιδο του «Η» και στο δημοσίευμα του «μπαμπά» στις 6 Αυγούστου και αν δεν του φτάνει ας πάει και στο φύλλο τις 30 Ιουλίου. Θα είναι απόλυτα έγκυρος…

Ένας χρόνος Θεόφιλος – ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ του ΤΙΠΟΤΑ

Ένας χρόνος πέρασε ήδη. 

Ένας χρόνος στον οποίο δικαιωματικά ο Θεόφιλος απέκτησε τον τίτλο του …Δήμαρχου του ΤΙΠΟΤΑ!  

Υποσχέθηκε …την «Αλλαγή» και έφερε …το «ΤΙΠΟΤΑ»! 

ΤΙΠΟΤΑ από αυτά που υποσχέθηκε δεν έπραξε!

ΤΙΠΟΤΑ σε πρωτοβουλίες!

ΤΙΠΟΤΑ σε νέες ιδέες!

ΤΙΠΟΤΑ σε νέα έργα –  με ό,τι έγινε και γίνεται νάναι κλεμμένο από τον Γνήσιο!

ΤΙΠΟΤΑ σε σχεδιασμό!

ΤΙΠΟΤΑ σε προτάσεις! 

ΤΙΠΟΤΑ σε αποτελεσματικότητα, ούτε για τα στοιχειώδη! 

Το μόνο που πάει καλά είναι …η βιομηχανία των απευθείας αναθέσεων και των διαγωνισμών που «μυρίζουν» …στα «δικά μας παιδιά», στα παιδιά των «παιδιών μας», στους υποψήφιους μας και τους όψιμους υποστηριχτές μας!

Πάντως αυτή η δημοτική αρχή, συμπατριώτες Κεφαλονίτες, δεν μας αξίζει!

«Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα»

Επιγραμματικά θα θυμίσουμε όχι τις προεκλογικές υποσχέσεις του Θεόφιλου Μιχαλάτου, αλλά τις …μετεκλογικές δεσμεύσεις του, όπως τις είπε όχι οπουδήποτε αλλά …σε δικό του μέσο ενημέρωσης λίγες ημέρες πριν αναλάβει επίσημα στις 17/8/2019:

  • «Προτεραιότητα τα δικαιώματα των πολιτών»
  • «Επιδίωξή της νέας Δημοτικής Αρχής, είναι οι φανερές συνεργασίες πάνω από τραπέζι του Δημοτικού Συμβουλίου με διαφάνεια»
  • «Το πρώτο διάστημα θα διαχειρίζομαι προσωπικά τις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου»
  • «Προτεραιότητα μας αποτελεί το κυκλοφοριακό ζήτημα της πόλης»
  • «Χρειάζεται άμεσα επαναπροσδιορισμός του γενικού πολεοδομικού σχεδίου έτσι ώστε να σχεδιάσουμε την πόλη (το Αργοστόλι) από την αρχή με γνώμονα τη συλλογική εξυπηρέτηση πολιτών και επισκεπτών»
  • «Πολύ ψηλά στην ατζέντα βρίσκονται θέματα που άπτονται του πολιτισμού, ένας τομέας που θα είναι το δυνατό μας χαρτί τα επόμενα χρόνια στο Δήμο Αργοστολίου»
  • «Επαναλειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας, αλλά και του Καφενείου της Καμπάνας, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών»

Τι υλοποίησε από τα παραπάνω; 

ΤΙΠΟΤΑ! 

ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΚΑΝ!

Δυστυχώς! 

Το δείγμα της συνέπειας του ανδρός, είναι μόνο Η ΑΣΥΝΕΠΕΙΑ και «τα ψεύτικα λόγια τα μεγάλα»!

Για όλα ευθύνονται …οι άλλοι

Και το χειρότερο;

Ό,τι του πεις …έχει μια δικαιολογία!

Σαν μικρό παιδί!

Του φταίει …ο κορονοϊός!

Του φταίει …η πανδημία!

Του φταίει …η κυβέρνηση!

Του φταίνε …οι άλλοι! 

Του φταίει …ο Χατζηπετρής!

Ποτέ ο ίδιος!

Ένα ολόκληρο χρόνο ΠΟΤΕ δεν ανέλαβε μία (όχι δύο …μία) ευθύνη για κάτι!

Αποτελεί μοναδικό φαινόμενο δημοσίου προσώπου!

Ο πονοκέφαλος του Θεόφιλου ο ανασχηματισμός

Αύριο πάντως, 2 Σεπτεμβρίου 2020, λήγει η θητεία των τεσσάρων εκ των έξι αντιδημάρχων.

Του Μινέτου, του Τσιλιμιδού, του Σαμούρη και της Μιχαλάτου.

Του Κουρκουμέλη η θητεία λήγει στις 4 Οκτωβρίου και του (εκ μεταγραφής) Ματιάτου στις 4 Απριλίου.

Τι ακούγεται στην πιάτσα;

Οι μόνοι σίγουροι, Μινέτος και Μιχαλάτου.

Τσιλιμιδός και Σαμούρης παίζουν.

Ο πρώτος «βαριέται που ζει» και… «το φωνάζει»! Το αποτέλεσμα είναι να αποτελεί τον πονοκέφαλο του Θεόφιλου για το «τι να τον κάνει» όπως εκμυστηρεύεται στον περίγυρό του.

Ο δεύτερος …τα αντίθετα. Παραενδιαφέρεται, έτσι που το παρατσούκλι που του κόλλησε ο Ανουσάκης του «σερίφη» να αποδίδει απόλυτα το τι συμβαίνει και ο δήμαρχος να μην ξέρει …«πώς να τον μαζέψει» και …«τι να τον κάνει» κι αυτόν. 

Εν ολίγοις ο Σαμούρης περισσότερα προβλήματα του δημιουργεί παρά του λύνει.

Και ο Τσιλιμιδός αποκαλύπτεται διαψεύδοντας τις υψηλές προσδοκίες που τον συνόδευαν. Και με δυό λέξεις …«πολύ λίγος» όπως εκμυστηρεύεται όπου σταθεί και όπου βρεθεί κολλητός του Θεόφιλου.    

Το θέμα είναι ότι δεν είναι και πολλές οι επιλογές του δημάρχου. 

Εκτός …και τολμήσει σε ανοίγματα, «πάνω από το τραπέζι» εννοείται για να μην υπάρξουν ντράβαλα, προκειμένου να ανακάμψει.

Πάντως σύμφωνα με έγκυρη και διασταυρωμένη πληροφορία ο Θεόφιλος ψάχνεται το τελευταίο διάστημα.

Έχει κάνει, λέγεται, βολιδοσκοπήσεις για ξαναμοίρασμα της τράπουλας, αλλά εισπράττει «πόρτα» από τους ΤσιλιμιδοΣαμούρηδες και τους συν αυτούς – αφού είναι γνωστό πως δεν είναι μόνοι τους οι δύο εκπρόσωποι του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ που στην πλειοψηφία του στήριξε την «αλλαγή» στο Δήμο. «Αλλαγή» που δεν ήλθε ποτέ, εκθέτοντας τους όλους αφού το μόνο που προκύπτει και μάλιστα απροκάλυπτα είναι να απολαμβάνονται «τα αργύρια» της στήριξης! 

Στον αέρα οι εκ μεταγραφής

Και σαν να μην του έφτανε του Θεόφιλου ο αναπόφευκτος επανασχεδιασμός των αντιδημαρχιών, του εμφανίζεται και άλλος ένας πονοκέφαλος, ο μεγαλύτερος ίσως (ένεκα των συσχετισμών στο ΔΣ), με τους εκ μεταγραφής προερχόμενους συνεργάτες του.

Η ΚΕΔΗΚΕ διαλύθηκε και ο Πεφάνης βρίσκεται στον αέρα…

Οι αρμοδιότητες που είχε η ΚΕΔΗΚΕ θα ασκούνται πλέον από τον δήμο και θα πρέπει κάποιος αντιδήμαρχος να τις ασκεί. Ο Τσιλιμιδός αποδείχθηκε «λίγος» ακόμα και για τα τυπικά που είχε μέχρι τώρα για πολιτισμό και αθλητισμό και απόδειξη αποτελούν οι βολιδοσκοπήσεις Θεόφιλου σε διάφορους να αναλάβουν τις αρμοδιότητες που είχε η ΚΕΔΗΚΕ!  

Η ΕΔΑΚΙ μπορεί τυπικά να διατηρείται, αλλά κουτσουρεύτηκε τόσο που είναι αδύνατον να δικαιολογηθούν τρεις (παχυλά μάλιστα) έμμισθοι και από την αντιπολίτευση σύμβουλοι. 

Γαβριελάτος, Βανδώρος πρωτίστως, έδωσαν εξετάσεις τον πρώτο χρόνο στήριξης σε κάθε πρωτοβουλία του Θεόφιλου. Ο τρίτος Παπαδάτος κρατάει εμφανώς τις σχέσεις του με την Παρισική παράταξή του.  

Και βέβαια μένουν προς εκπλήρωση οι υποσχέσεις του Θεόφιλου πριν ένα χρόνο ότι «προσωρινά» και για τον πρώτο καιρό (προκειμένου να δει πως δουλεύουν) θα κρατήσει τις αντιδημαρχίες οικονομικών και Αργοστολίου, όπως και τις προεδρίες στην οικονομική επιτροπή και την ΕΠΟΙΖΩ και το Λιμενικό Ταμείο.

Η μέχρι τώρα συνέπεια των λόγων και των πράξεων του προδιαθέτει πως θα κρατήσει όλα τα παραπάνω για την πάρτη του και ιδιαίτερα το χρυσοφόρο Λιμενικό Ταμείο.

Ληξούρι ο γρίφος

Για τους άλλους δύο δήμους θα θυμίσουμε: 

Έχουν από το νόμο 4 αντιδημάρχους ο καθένας.

Στο δήμο Ληξουρίου η θητεία τους είναι για ένα χρόνο και λήγει στις 9 του Σεπτέμβρη και στο δήμο Σάμης είναι για δύο χρόνια και λήγει 31 Αυγούστου 2021.

Οι πληροφορίες για το Ληξούρι φέρνουν οριακές αλλαγές δίχως να αποκλείονται οι εκπλήξεις προς τη μεριά της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα προς την πλευρά της παράταξης του Αραβαντινού ακολουθώντας το δρόμο που χάραξε ο Θεόφιλος!

Βέβαια το πρόβλημα του Κατσιβέλη είναι ότι για να έχει την πολυπόθητη πλειοψηφία (11 συμβούλους) χρειάζεται άλλους …5 συμβούλους αφού έχει μόνο 6. 

Και για «να κάνει χωριό» το μόνο που μπορεί να επιδιώξει είναι να ενωθεί είτε με την παράταξη Αραβαντινού (όχι απίθανο) είτε του Ρουχωτά (εντελώς απίθανο) που έχουν από 5 συμβούλους η κάθε μία.   

Γιατί Δήμαρχε «κρύβεις» τα 400 ευρουλάκια του κορονοϊού;

Και για να μην νομίσει ο Θεόφιλος ότι θα το ξεχάσουμε όπως προσποιείται ο ίδιος…

Τον πρώτο χρόνο της θητείας του, εν μέσω πανδημίας και με την ανεργία να βρίσκει σε πρωτοφανή για την Κεφαλονιά επίπεδα, ο Θεόφιλος Μιχαλάτος ο δήμαρχος Αργοστολίου και επιχειρηματίας μαζί …έβγαλε το χαρτζιλίκι του από τον κρατικό κορβανά! Τι του ζητάμε τόσο καιρό;

Τα πήρε ή δεν τα πήρε τα 5 χιλιαρικάκια (το λιγότερο) λόγω κορονοϊού για τα μέσα ιδιοκτησίας του; 

Γιατί δεν το παραδέχεται δημόσια να τελειώνουμε…

Ναι εγώ ο Θεόφιλος Μιχαλάτος ο επιχειρηματίας που τυγχάνει να είμαι και δήμαρχος Αργοστολίου πήρα 5.000 ευρώ (ή όσα άλλα) ως ιδιοκτήτης 3 (4 ή 14) μέσων ενημέρωσης ως επιχορήγηση από την κυβέρνηση για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» ;

Που σημαίνει ότι έβγαλα από τον κορονοϊό 400 (το λιγότερο) ευρουλάκια αν συνυπολογίσουμε τα 4.600 ευρώ που έδωσε στο νοσοκομείο μισθούς δύο μηνών του δημάρχου;

Γιατί δεν απαντάει; Έχει να φοβηθεί ;

Γιατί τη «δωρεά» στο νοσοκομείο τη συνόδευσε με ανακοινώσεις, φωτογραφίες και μπομποφανίες και το μπαξίσι από την κυβέρνηση το κρύβει; 

Γιατί Δήμαρχε;

O …KOΣΜΟΠΟΛΙΤΗΣ