«Να σπάσει αυγά»

Χθες καταθέσαμε δημόσια κάποιες σκέψεις για να αποκτήσει ο δήμος Αργοστολίου αποτελεσματικότητα και αξιοπιστία!

Αυτός που θα αποφασίσει είναι φυσικά ο δήμαρχος και μόνο …ο δήμαρχος Θεόφιλος και ουδείς άλλος!

Η ευκαιρία για το Αργοστόλι και όλο τον υπόλοιπο δήμο βρίσκονται στις δικές του αποφάσεις!

Αν δεν αφουγκραστεί την γκρίνια που υπάρχει στην τοπική κοινωνία και δεν συνειδητοποιήσει ότι αν συνεχιστούν τα πράγματα ως έχουν «πάει ντουγρού στα …βράχια» τότε το παιγνίδι έχει χαθεί οριστικά και αμετάκλητα.

Έχει χαθεί όχι μόνο για το Θεόφιλο Μιχαλάτο τον πολιτικό, αλλά κυρίως – και αυτό ενδιαφέρει όλο τον κόσμο – για το Θεόφιλο Μιχαλάτο το δήμαρχο και το Δήμο Αργοστολίου!

Ο δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος πρέπει να καταλάβει ότι «δίχως να σπάσει αυγά» και δίχως ν’αφήσει στην άκρη ό,τι τον εμπόδισε πριν ένα χρόνο να πάρει τις σωστές αποφάσεις, προκοπή δεν βλέπει ούτε ο ίδιος ούτε ο δήμος!

Συζήτηση και αξιοποίηση

Και θα τα πούμε επιγραμματικά και με τα ονόματα.

Αξιοποίηση του Τσιλιμιδού και του Σαμούρη σε άλλα κρίσιμα πόστα έτσι που να δοθεί ώθηση στο δήμο.

Αξιοποίηση του Βαλλιανάτου σε αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθένα …να περπατάει και να μιλάει με ΟΛΟΥΣ τους Αργοστολιώτες.

Αξιοποίηση του Μοσχονά σε αυτό που μπορεί να κάνει καλύτερα απ’όλους βάζοντάς τον πρόεδρο στο ΔΣ.

Αξιοποίηση της Γαβριελάτου σε αυτό που ξέρει, τα προγράμματα.

Αξιοποίηση αποτελεσματική του ικανότατου Μινέτου ελαφρώνοντάς τον από το πλήθος των αρμοδιοτήτων που έχει τώρα.

Αξιοποίηση του Παντελειού από την αντιπολίτευση με τα πολεοδομικά που γνωρίζει και ελαφρώνοντας έτσι και το Μινέτο.

Αξιοποίηση της εμπειρίας των Πεφάνη, Κωνσταντάκη, Γαβριελάτου και Βανδώρου στο αντικείμενο που έχουν ασχοληθεί στο δήμο και γνωρίζουν.

Αξιοποίηση Παρίση και Φόρτε …τουλάχιστον ας συζητήσει μαζί τους.

Ας κάνει εν τέλει αυτό που δεν έκανε στο ξεκίνημα και ΑΠΕΤΥΧΕ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ σε όλα: Αξιοποίηση (τουλάχιστον ας προσπαθήσει…) ΟΛΟΥΣ τους συμβούλους συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης. Υπάρχουν αρκετοί με εμπειρία – επαγγελματική και στα δημοτικά (εκτός των προαναφερθέντων), όπως οι Ανουσάκης, Παπαδάτος, Λυκούδης Δ. και ικανότατοι νέοι στα πράγματα όπως οι Λυκούδης Γ., Πολλάτος, Κεκάτος και Τρωϊάννος. Τουλάχιστον ας τους προσεγγίσει…

Όχι γιατί το απαιτεί η απλή αναλογική (όπως έπραξε ο Θεόφιλος τον πρώτο χρόνο και απέτυχε τραγικά…) αλλά γιατί το έχει ανάγκη η τοπική κοινωνία και ο δήμος!

Και φυσικά υπάρχει ένας επί πλέον λόγος τώρα: Οι συνέπειες της πανδημίας που θα εκδηλωθούν στην τοπική οικονομία το επόμενο διάστημα…

Και μπαταξής ο Θεόφιλος

Τι βόμβα ήταν αυτή που έβγαλε ο «Η» στο χθεσινό του φύλλο;

Μεγατόνων θα συμφωνήσετε!

Μισό εκατομμύριο (περίπου) ευρώ χρωστάει ο δήμος Αργοστολίου στο δήμο Σάμης!

Μάγκας ο Θεόφιλος!

Εισέπραττε από τον περυσινό Σεπτέμβρη που ανέλαβε μέχρι και το τέλος του χρόνου για τα σπήλαια της Σάμης λόγω των συμβάσεων που έτρεχαν από τον ενιαίο δήμο και ενώ θάπρεπε να τα δώσει στο δήμο Σάμης, αφαιρώντας μόνο τα λειτουργικά έξοδα …τα κρατάει όλα!

Κάτι μας θυμίζει, κάτι μας θυμίζει η ιστορία …αλλά άστο να πάει στα τσακίδια!

Εκτός από τα χρωστούμενα στη Σάμη υπάρχουν σύμφωνα με την ερώτηση του Φόρτε στο τελευταίο ΔΣ και χρωστούμενα στο δήμο Ληξουρίου, τα οποία είναι ουκ ευκαταφρόνητα.

Ο Θεόφιλος βέβαια με την γνωστή του τακτική του …Μαλαγάνα, είτε «περί άλλων τυρβάζει» όταν είναι υποχρεωμένος να απαντήσει όπως στην ερώτηση του Φόρτε για το Ληξούρι, είτε εφαρμόζει την τακτική «μούγκα στη στρούγκα» όταν υπάρχει κάποιο αποκαλυπτικό δημοσίευμα με αδιάσειστα στοιχεία όπως αυτό του «Η» για τη Σάμη!

Και μπαταξής με τη βούλα ο Θεόφιλος…

Προσωπική προβολή

Δεν εκπλήσσει ο Μπεριάτος!

Τώρα που στριμώχνεται από τις αποκαλύψεις για την όψιμη στάση του σχετικά με το μουσείο Αργοστολίου να βγει διατηρητέο, μπαίνει στην αντεπίθεση με έωλα επιχειρήματα και μπερδεύοντας και άλλα άτομα στα δικά του ανακατέματα.

Άσχημο πράμα να θέλεις σώνει και καλά να είσαι στην επικαιρότητα…

Δυστυχώς για τον κ. Μπεριάτο (για άλλη μία φορά) δεν πείθει για το δίκιο της πρότασής του.

Για το μουσείο ο «Η» έχει βγει ξεκάθαρα εδώ και πολύ καιρό και με πρωτοσέλιδα μάλιστα.

Το νέο μουσείο Αργοστολίου πρέπει να πάει στην προσεισμική του θέση και να φτιαχτεί με βάση την προσεισμική του μορφή!

Τελεία και παύλα!

Όλα τα υπόλοιπα είναι προσωπικά παιγνίδια, προβολής ή δεν ξέρουμε τι άλλο…

Η αλήθεια για το Mουσείο

Όλα τα υπόλοιπα είναι, είτε ασέβεια στην ιστορία της πόλης, είτε ζαμανφουτισμός για τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στο κυκλοφοριακό του Αργοστολίου ξαναφτιάχνοντας ή επισκευάζοντας το κτίριο στη σημερινή του θέση.

Αλήθεια ο κ. Μπεριάτος γιατί δεν απαντάει στα ζητήματα που του τέθηκαν περί του όψιμου ενδιαφέροντός του να σωθεί ένα κτίριο κάποιου αρχιτέκτονα η αξία του οποίου μπορεί να είναι μεγάλη εκτός Κεφαλονιάς, αλλά ανύπαρκτη στο νησί μας;

Ο κ. Μπεριάτος δεν ήταν που με την υπογραφή του πριν κάμποσα χρόνια ως κυβερνητικός αξιωματούχος χαρακτήριζε 10 κτίρια του Αργοστολίου διατηρητέα δίχως να συμπεριλάβει το μουσείο;

Τι σχέση έχει ο αρχιτέκτονας Καραντινός με την ιστορία της Κεφαλονιάς; Ότι σχεδίασε ένα κτίριο το…1956 που δεν έχει καμία σχέση με την αρχιτεκτονική ιστορία της Κεφαλονιάς και που σε κάθε κούνημα του σεισμού πάθαινε ζημιές, δεν του λέει τίποτα;

Αν δεν κάνουμε λάθος ο Σπύρος Πεφάνης στο τελευταίο ΔΣ ήταν αυτός που είπε «έξω από τα δόντια» την αλήθεια: «Δεν μου αρέσει, δεν αρέσει σε κανέναν Αργοστολιώτη το κτίριο του μουσείου γιατί, δεν έχει καμία σχέση με το Αργοστόλι»!

Δημοτικό Ληξουρίου και περίπτερο Αίνου

Ανεξάρτητα με όλα τα παραπάνω ο κ. Μπεριάτος επαίρεται συνεχώς για δύο κτίρια που σώθηκαν χάρη στις δικές του ενέργειες. Μόνο που λέει …τη μισή αλήθεια.

Γιατί δεν μας λέει ότι το μεν Δημοτικό Σχολείο Ληξουρίου ναι μεν επισκευάστηκε εξωτερικά, ναι μεν μπορεί να έχει κάποια αξία για την ιστορία της αρχιτεκτονικής επιστήμης, αλλά είναι άχρηστο λειτουργικά για το Ληξούρι και εντελώς παράταιρο και ακαλαίσθητο με τον όγκο του για τη πόλη.

Για δε το περίπτερο του Αίνου δείχνει ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι ότι …αναστηλώθηκε για να υπερηφανεύεται ότι αυτό έγινε με δικές του ενέργειες και δεν καθόλου δεν τον ενδιαφέρει ότι ΚΑΙ ΑΥΤΟ το κτίριο, όπως και το Δημοτικό στο Ληξούρι, …δεν έχει πρακτική αξία για την Κεφαλονιά και δεν χρησιμοποιείται ξεχασμένο τόσο από την προηγούμενη δημοτική αρχή του Παρίση όσο και τη σημερινή του Μιχαλάτου και ο ίδιος τόσα χρόνια με εγκαταλειμμένα τα κτίρια τα ξαναθυμάται τώρα όχι για να κάνει πρόταση χρησιμοποίησης τους αλλά για την προσωπική του προβολή.

Λογοκρισία σε δελτίου τύπου της ΠΙΝ με ερωτηματικά

Μέσα στο πλήθος των δελτίων τύπου που συνοδεύουν τις επισκέψεις στελεχών της περιφέρειας στην Κεφαλονιά το τελευταίο αφορούσε την επίσκεψη του αντιπεριφερειάρχη περιβάλλοντος Σπύρο Ιωάννου στο ΧΥΤΑ και την ΕΔΑΚΙ.

Έφερε τον τίτλο «Προετοιμασία για την έδρα του νέου περιφερειακού ΦΟΔΣΑ Στερεών Αποβλήτων στο Αργοστόλι».

Το δελτίο τύπου είχε μια εισαγωγική παράγραφο για την επίσκεψη του αντιπεριφερειάρχη στις εγκαταστάσεις της ΕΔΑΚΙ που συνοδευόταν από τον Πρόεδρο Αργύρη Γαβριελάτο και τον Προϊστάμενο του Τμήματος Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας και Ιθάκης Σπύρο Γερολυμάτο και στη συνέχεια είχε διάφορα προπαγανδιστικά στοιχεία για το νέο ΦΟΔΣΑ και ενημερωτικά για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ ακόμα και των γραφείων της ΕΔΑΚΙ αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «Ο πρόεδρος της ΕΔΑΚΙ, στο πνεύμα συνεργασίας των δύο Φορέων, πρότεινε την φιλοξενία του προσωπικού που θα στελεχώσει τον νέο διαβαθμιδικό ΦΟΔΣΑ, στους χώρος που λειτουργεί σήμερα η ΕΔΑΚΙ, για όσο χρόνο απαιτηθεί και κριθεί απαραίτητος από τη Διοίκηση του νέου φορέα».

Και αν δεν το καταλάβατε από το … «θα παραιτηθώ από δήμαρχος αν ψηφιστεί το άρθρο 93» φτάσαμε «στο πνεύμα συνεργασίας των δύο Φορέων» και στη φιλοξενία του νέου φορέα …στα  γραφεία της ΕΔΑΚΙ! Που σημαίνει ότι θα πληρώνουν οι Κεφαλονίτες και μόνο αυτοί τα νοίκια και τα λοιπά έξοδα των γραφείων του νέου φορέα! Δεν ξέρουμε αν ο πρόεδρος της ΕΔΑΚΙ γιαυτή τη γαλαντομία είχε τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου Θεόφιλου, αλλά αυτό που ξέρουμε είναι ότι όλα αυτά τα περίεργα που εκθέτουν ακόμη μία φορά το Θεόφιλο για ανακολουθία …κοπήκανε από το ιδιόκτητο μέσο ενημέρωσής του!

Το γιατί φυσικά και δεν το γνωρίζουμε, αλλά μόνο τυχαίο δεν μπορεί να είναι, όταν εκτίθεται σοβαρότατα ο δήμαρχος από τις γαλαντομίες του προέδρου!

Και για του λόγου το αληθές δείτε τη λογοκρισία στο ΔΤ της ΠΙΝ στη διεύθυνση:

https://www.inkefalonia.gr/aytodioikisi/85062-proetoimasia-gia-tin-edra-tou-neou-perifereiakoy-fodsa-stereon-apovliton-sto-argostoli

O …KΟΣΜΟΠΟΛΙΤΗΣ

Θ. Μιχαλάτος
Ηλίας Μπεριάτος