Αλλάζει όψη το πολυσυζητημένο Αλσος του Κουτάβου, μετά τις συνεχείς παρεμβάσεις που έκανε στην περιοχή η Δημοτική Κίνηση Πολιτών «Φάρος Αργοστολίου».

Ο μικρός Παράδεισος της Πόλης είχε μεταμορφωθεί σε …κόλαση, όπως είχαμε επισημάνει σε αλλεπάλληλα δημοσιεύματά μας, όμως τώρα αρχίζει και αναδεικνύεται σε τόπο αναψυχής, αλλά και πολιτισμού.

Οπως μας είπε ο πρόεδρος του «Φάρου», ο επιχειρηματίας της πόλης μας Νίκος Παυλάτος, ο Σύλλογος ήρθε σε συννενόηση, με το Δήμο και την Δημοτική Κοινότητα Αργοστολίου, αλλά και άλλους Φορείς, οι οποίοι βοήθησαν τον «Φάρο» να προβεί στην μεγάλη αναμόρφωση του Κουτάβου.

«Στόχος μας, είπε ο κ. Παυλάτος, είναι να μεταμορφωθεί ο Κούταβος σε Κέντρο Πολιτισμού και σε Πνευματικό Εργαστήριο και πρέπει να είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας να αποδοθεί ο Κούταβος στους Πολίτες και παράλληλα να αναδειχθεί η Αρχαία Κράνη».

Ηδη στον Κούταβο έχουν γίνει σημαντικές βελτιώσεις, έχει στηθεί μόνιμη εξέδρα με καθίσματα για ομιλίες και συναυλίες (ήδη μέχρι τώρα έχουν γίνει αρκετές), ενώ υπάρχει ειδική μέριμνα για τα πουλιά του Κουτάβου, για τα οποία έχουν στηθεί 70 ξύλινες φωλιές.

«Μπήκε το νερό στ’ αυλάκι -πρόσθεσε ο κ. Παυλάτος- και συνεχίζουμε. Το εγχείρημά μας το έχει υιοθετήσει όλη η Κοινωνία. Ο «Φάρος» είναι η γεννήτρια δύναμη για την αναγέννηση της Πόλης».