Το τσίμπημα μιάς σφήκας έστειλε το φύλακα του ΧΥΤΥ στο Νοσοκομείο το μεσημέρι του Σαββάτου και την ώρα που ο φύλακας έλειπε, μπήκε η φωτιά!

Αυτό ισχυρίστηκε ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος σε τοπικό ΜΜΕ, σύμφωνα με ανάρτηση στη ιστοσελίδα συμφερόντων του inkefalonia.

Ακόμη ο δήμαρχος δήλωσε ξεκάθαρα ότι «πρόκειται για εμπρησμό, καθώς -όπως είπε- κάποιος ήθελε να κάνει κακό».

Το τοξικό νέφος εξακολουθεί να πλανάται πάνω από τα νησιά μας…

Αυτοί είναι -μέχρι στιγμής- οι …ισχυρισμοί του κ. Μιχαλάτου, σχετικά με το τοξικό νέφος που δημιουργήθηκε στο ΧΥΤΥ κι’ έχει εξελιχθεί σε εφιάλτη για τους κατοίκους των νησιών μας, καθώς ο Δήμος Αργοστολίου δεν έχει εκδόσει καμιά επίσημη ανακοίνωση για το τραγικό συμβάν με το τοξικό νέφος. Κι’ ενώ ο περισσότερος κόσμος έχει ξεσηκωθεί, χθες ο δήμαρχος εξέδωσε μια ευχαριστήρια επιστολή, με την οποία ευχαριστεί δημόσια τους υπαλλήλους της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και η οποία αναφέρει τα εξής:

Με αυτή την επιστολή θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια τους υπαλλήλους της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας  για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλουν τις τελευταίες ημέρες.

Θ. Μιχαλάτος

Τους ευχαριστώ για το διαρκή αγώνα που δίνουν τα τελευταία 24ώρα, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και προσφοράς προς τους συμπολίτες μας, μη ενδίδοντας στη σωματική  κόπωση και ταλαιπωρία που έχουν υποστεί όλες αυτές τις ημέρες.

Από τις αρχές του μήνα, πάντα με προθυμία, πάντα με χαμόγελο και επαγγελματική ευσυνειδησία, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή προσπαθώντας να προστατέψουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες από το μπαράζ των πυρκαγιών που έπληξαν το Δήμο μας.  

Εκ μέρους όλων των συμπολιτών μας θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Παναγή Βλάχο, Γεράσιμο Γερολυμάτο, Διονύσιο Δημάτο, Θεόδωρο Ζαμπαύτη, Σπυρίδωνα Κακούρη, Χαράλαμπο Κοσμάτο, Διονύσιο Μανωλάτο,  Χαράλαμπο  Μανωλάτο, Ιωάννη Μικελάτο, Χαράλαμπο Μολφέτα, Παναγή Χριστοδουλάτο για την πολύτιμη συμβολή τους στην διατήρηση του αισθήματος ασφάλειας στην τοπική μας κοινωνία.

Εύχομαι και πιστεύω οι πράξεις σας να αποτελέσουν  παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας.

Σας ευχαριστούμε

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου

Θεόφιλος Μιχαλάτος


ΚΚΕ: Ολοι στη συγκέντρωση για το έγκλημα στο ΧΥΤΥ


Ολοι στην αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το περιβαλλοντικό έγκλημα στο ΧΥΤΑ στην Παλοστή, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Τ.Ε. του ΚΚΕ.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Η Τ.Ε. Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της κατήγγειλε το έγκλημα που συντελείται αυτές τις μέρες σε βάρος της υγείας των κατοίκων του νομού μας και του περιβάλλοντος, με την πυρκαγιά στο ΧΥΤΑ στην Παλοστή. 

Κυβέρνηση, τοπικές αρχές (ΠΙΝ- Δήμοι) και τα άλλα αστικά κόμματα, είτε με την σιωπή τους είτε με την συγκάλυψη της αντιλαϊκής πολιτικής της ιδιωτικής και επιχειρηματικής δράσης στην διαχείριση των απορριμμάτων, αποδεικνύονται μέρος του προβλήματος και συνένοχοι όσον αφορά τις εξελίξεις. Η στάση τους αυτή δεν αποκαλύπτει μόνο τις αποκλειστικές ευθύνες τους, αλλά και την πρόθεσή τους να μην λάβουν ουσιαστικά μέτρα ώστε να σταματήσει επιτέλους αμέσως αυτή η καταστροφή. Αντίθετα μάλιστα προβλέπουν να συνεχιστεί για πολλές μέρες ακόμη, ίσως γιατί η μόνη λύση που δίνουν στην διαχείριση του «σκουπιδοβουνού» στην Παλοστή, είναι η καρκινογόνος καύση του.

Στα πλαίσια αυτά η Τ.Ε. Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και όλο το λαό σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Περιφέρεια την Πέμπτη 10 /9/2020 στις 7.30 το απόγευμα προκειμένου να διεκδικήσουμε: 

• Να παρθούν σε κυβερνητικό και περιφερειακό επίπεδο μέτρα, ώστε να σβήσει επιτέλους η φωτιά (σχέδιο, μέσα, προοπτική κ.α.) και να υπάρξει άπλετη ενημέρωση του λαού για όλες τις παραμέτρους του γεγονότος και της κατάστασης μια και έχουμε συνεχώς αναζωπυρώσεις. 

• Να υπάρξουν επιτέλους συγκεκριμένες επιστημονικές οδηγίες και μέτρα, ώστε να προστατευτούν ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες και πάντα σε συνδυασμό με τα μέτρα για την πανδημία. 

• Να υπάρξει επιστημονική αποτίμηση της επιβάρυνση της υγείας των κατοίκων και της μόλυνσης του περιβάλλοντος.

• Να υπάρξει διαλεύκανση των αιτιών της πυρκαγιάς και απόδοση ευθυνών.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την πανδημία (αποστάσεις, μάσκες κλπ) και καλούνται όλοι οι συμμετέχοντες σε αυστηρή τήρησή τους. 

Τ.Ε. Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΚΚΕ