ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΣΙΚΥΩΝ ΜΠΗΤΣ»

Κατσιβέλη, 83,28% διεκδικεί ο Δήμος!

Εγινε προχθές στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας η Γενική Συνέλευση των μετόχων της Α.Ε. Σικυών Μπήτς (Ξενοδοχείο Κληρονομιάς Τυπάλδου), στην οποία συμμετείχε για πρώτη φορά ο Δήμος Ληξουρίου, ο οποίος είναι και ο κυριότερος κληρονόμος της Διαθήκης του αείμνηστου εφοπλιστή Σπυρογεράσιμου Τυπάλδου.

Μετά τη Γενική Συνέλευση των μετόχων ο δήμαρχος Ληξουρίου έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στο Facebook:

Στη Γενική Συνέλευση των μετόχων του ξενοδοχείου Sikyon Resort στο Ξυλόκαστρο έδωσε σήμερα το παρόν ο Δήμος Ληξουρίου.

Ήταν η πρώτη φορά διαχρονικά , που ο Δήμος Ληξουρίου έδωσε το παρόν στη Γενική Συνέλευση των μετόχων (αφού η προηγούμενη φορά ήταν με το Δήμο Κεφαλονιάς) δηλώνοντας με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων του στο μέγιστο βαθμό.

Παραμένουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας για διασφάλιση και αξιοποίηση της περιουσίας του Δήμου μας.

Η πρόσοψη του Ξενοδοχείου «Σικυών Μπήτς»
Η αποστολή του Δήμου Ληξουρίου στη Γ.Σ. της Α.Ε Σικυών Μπήτς: Γ. Κατσιβέλης (δήμαρχος), Θόδωρος Μαντζουράτος (δ/ντής Οικονομικών του Δήμου), Αγγελική Δελλαπόρτα (νομική σύμβουλος του Δήμου)

Επειδή ο «Η» είναι εφημερίδα που έχει αποκαλύψει το «Σκάνδαλο Σικυών» με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα όσο το θέμα αφορούσε το Δήμο Κεφαλονιάς και επειδή ο κ. Κατσιβέλης αναφέρει ότι ο Δήμος δήλωσε στη Γ.Σ. «με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων του στο μέγιστο βαθμό», χωρίς να αναφέρει ποιος είναι αυτός ο «μέγιστος βαθμός διεκδίκησης», είμαστε υποχρεωμένοι, εκ δημοσιογραφικού καθήκοντος, να αναφέρουμε, προς το παρόν, ότι:

Ο αείμνηστος εφοπλιστής Σπυρογεράσιμος Τυπάλδος με τη σύζυγό του Σουζάνα

Σύμφωνα με τις ιδιόγραφες διαθήκες του αείμνηστου εφοπλιστή και δωρητή Σπυρογεράσιμου Τυπάλδου, αυτός άφησε στο Δήμο Ληξουρίου 14.574 μετοχές επί συνόλου 17.500, δηλαδή ποσοστό 83,28% από την ξενοδοχειακή μονάδα Α.Ε. Σικυών Μπητς στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, καθώς και την ιστορική βίλα του ποιητή Αγγελου Σικελιανού, που βρίσκεται εντός του Κτήματος του Ξενοδοχειακού Συγκροτήματος.

Αυτά είναι τα δικαιώματα που πρέπει να διεκδικήσει ο Δήμος Ληξουρίου έναντι της Ξενοδοχειακής Επιχείρησης-κληρονομιά του αείμνηστου εφοπλιστή Σπυρογεράσιμου Τυπάλδου, για να ξεκαθαρίσουμε, σε πρώτη φάση, τα πράγματα.