ΕΚΘΕΤΟΣ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΙΝΕΤΟΥ
Δεν ξέρουμε να έχει ξανασυμβεί. Ένας αντιδήμαρχος να εκθέτει με δημόσια ανακοίνωσή του τόσο πολύ τον πολιτικό του προϊστάμενο δήμαρχο.
Και πολύ περισσότερο αυτό να γίνεται όχι με πρόθεση υπονόμευσής του, αλλά το αντίθετο …για να προβάλει τις ικανότητες και την αποτελεσματική διαχείριση των δημοτικών υποθέσεων από τον δήμαρχο!
Αυτό λοιπόν συνέβη με μοναδικό, ομολογουμένως, τρόπο και άθελα ξαναλέμε, από τον αντιδήμαρχο για την πολιτική προστασία στο δήμο Αργοστολίου Διονύση Μινέτο με την ανακοίνωσή του σχετικά με «Ενέργειες Αντιμετώπισης του συμβάντος πυρκαγιάς στο ΧΥΤΥ Κεφαλονιάς» όπως ο ίδιος την επιγράφει την κατά τα άλλα κατατοπιστική ανακοίνωσή του.
Τρία ζητήματα λοιπόν δεν μπορεί να διαφύγουν της προσοχής:
ΕΚΘΕΤΟΣ Νο 1
Το πρώτο ζήτημα: Δεν λέει λέξη ο Μινέτος …για το πώς προήλθε η πυρκαγιά αφήνοντας έκθετο το Θεόφιλο, ο οποίος μετά βεβαιότητας μίλησε για εμπρησμό!
Όπως έκθετο αφήνει και τον πρόεδρο της ΕΔΑΚΙ ο οποίος σύμφωνα δήλωσή του ιδίου, κατέφυγε στη δικαιοσύνη για «ανυπόστατο και συκοφαντικό αποκύημα φαντασίας δημοσίευμα που θίγει την Εταιρία» σχετικά με την προέλευση ης πυρκαγιάς.
Πολύ περισσότερο όταν προκειμένου να στηρίξει το αφήγημά του περί εμπρησμού ο δήμαρχος επικαλέστηκε την απίθανη ιστορία που έγινε ανέκδοτο περί ευθύνης …της σφίγγας που τσίμπησε το φύλακα και βρήκε την ευκαιρία ο εμπρηστής να μπήξει τη φωτιά!
Λέξη λοιπόν στη μακροσκελή του ανακοίνωση ο Μινέτος για το πώς προήλθε η πυρκαγιά, αφήνοντας να πλανάται ως επίσημη θέση του δήμου ο ατεκμηρίωτος ισχυρισμός του Θεόφιλου περί εμπρησμού.
ΕΚΘΕΤΟΣ Νο 2
Το δεύτερο ζήτημα: Στο τέλος της ανακοίνωσής του ο Μινέτος παραθέτει παράρτημα με «ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΕ Χ.Υ.Τ.Α., Χ.Α.Δ.Α. ΚΑΙ Κ.Δ.Α.Υ. ΑΠΟ ΤΟ 2014 ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ (08-2020)» (Πηγή: ΠΟΕ – ΟΤΑ 2020). Η λίστα δηλαδή περιλαμβάνει τις πυρκαγιές στους χώρους που πάνε τα σκουπίδια σε όλη την Ελλάδα τα τελευταία 7 χρόνια. Ανάμεσα τους …δεν υπάρχει καμία πυρκαγιά στο ΧΥΤΥ της Κεφαλονιάς αδειάζοντας μεγαλοπρεπέστατα τον Θεόφιλο ο οποίος δύο ημέρες μετά την πυρκαγιά στις 7 του Σεπτέμβρη μιλώντας σε τοπικό μέσο είπε επί λέξει (αντιγράφουμε από την ιδιόκτητη ιστοσελίδα του Θεόφιλου: «Και πέρσι είχε πιάσει φωτιά και πριν δύο χρόνια είχε πιάσει φωτιά και έκαιγε η συγκεκριμένη περιοχή και γίνεται πεδίο για τους εμπρηστές για να δημιουργήσουν πρόβλημα»!
Αν δεν ήταν γνωστό τοις πάσι και δίχως πάσης αμφιβολίας το πόσο πιστός είναι ο Μινέτος στο Θεόφιλο θα ήταν δεδομένο το στοχευμένο και δίχως πάσης αμφιβολίας άδειασμα του Θεόφιλου!
ΕΚΘΕΤΟΣ Νο 3
Το τρίτο ζήτημα από την ανακοίνωση Μινέτου που εκθέτει το Θεόφιλο είναι ότι εμφανίζει μια καλοκουρδισμένη δημοτική μηχανή που από την πρώτη στιγμή έδειξε ετοιμότητα εκτέλεσης των αρμοδιοτήτων της …λες και περίμενε την πυρκαγιά!
Κι όμως στην περιλάλητη συνέντευξή του στις 7 του μήνα ο Θεόφιλος ανάμεσα στα άλλα …μαργαριτάρια που είπε ήταν και το ότι «Ο Δήμος Αργοστολίου “τρέχει” ανεξάρτητα αν έχει αρμοδιότητα στον ΧΥΤΥ».
Αναρμόδιος λοιπόν για τον ΧΥΤΥ ο δήμος Αργοστολίου σύμφωνα με τον δήμαρχο …αρμοδιότατος όμως για τον αντιδήμαρχο που ήταν πανέτοιμος!
ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΓΕΛΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ
Το συμπέρασμα από τα προηγούμενα:
Παιδιά, συνεννοηθείτε μεταξύ σας γιατί ΕΚΤΙΘΕΣΤΕ και «σε λίγο θα γελάνε μέχρι και οι πέτρες» μαζί σας, αν δεν το κάνουν ήδη με πρώτη αφορμή την ιστορία με τη δολοπλόκα σφίγγα.
Η πρόθεση του Θεόφιλου σχετικά με το αν υπήρξε ή όχι αμέλεια είναι σαφής και το λέει ξεκάθαρα στην ίδια συνέντευξη:
«Αυτό που έγινε δεν έγινε από αμέλεια, έγινε από κάποιον που ήθελε να κάνει κακό»!
Με ανακρίβειες λοιπόν ο δήμαρχος προσπάθησε να εμφανίσει την εικόνα πως ό,τι συνέβη ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΜΕΛΕΙΑΣ αλλά «κάποιου που ήθελε να κάνει κακό», φθάνοντας στο σημείο να επιστρατεύσει και την ιστορία για μικρά παιδιά με τη σφίγγα!
Που να ξέρει ότι το άδειασμα θα προερχόταν από τον δικό του άνθρωπο, τον αρμόδιο για την πολιτική προστασία αντιδήμαρχο Διονύση Μινέτο!
Ο …ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΗΣ