Χαλασμός κόσμου! Τα νησιά μας Κεφαλονιά και Θιάκι έχουν βρεθεί κυριολεκτικά στο μάτι του κυκλώνα «Ιανός» που τα χτυπάει ανελέητα από χθες, ενώ η Πολιτική Προστασία τα έχει κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Μεγάλες ζημιές έχουμε στο Αργοστόλι, στη Σκάλα, στον Καραβόμυλο, στην Αγία Ευφημία, στο Ληξούρι, στο Φισκάρδο και σε άλλες περιοχές, με πλημμύρες, πτώσεις δέντρων, ακινητοποιήσεις οχημάτων, ενώ ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Σταύρος Σπαθής ανακοίνωσε ότι ο Βιολογικός της Λάσσης τέθηκε εκτός λειτουργίας λόγω της κακοκαιρίας.


Δραματική έκκληση του αντιπεριφερειάρχη Σταύρου Τραυλού: Μείνετε ασφαλείς στα σπίτια σας!


Κι΄ ενώ Αστυνομία και Πυροσβεστική βρίσκονται «επί ποδός πολέμου» δραματική έκκληση απηύθυνε προς τους πολίτες ο αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός, η οποία αναφέρει:

Παρακαλούμε τους κατοίκους των νησιών μας να μην κυκλοφορούν είτε πεζοί είτε με οχήματα καθώς οι καιρικές συνθήκες είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για την ασφάλειας τη ζωής τους.

Τις επόμενες ώρες τα φαινόμενα θα συνεχισθούν με την ίδια ένταση. Αν κάποιοι έχουν μεταφερθεί στις δουλειές τους, θερμή παράκληση, να μην επιστρέψουν και να παραμείνουν ασφαλείς στο σημείο όπου βρίσκονται.

Η Πυροσβεστική υπηρεσία και η Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλληνίας είναι ήδη επιβαρυμένες με καταστάσεις απεγκλωβισμών.

 Μείνετε στο σπίτι σας ασφαλείς και σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης καλέστε την πυροσβεστική η την αστυνομία.

Η περιφερειακή ενότητα Κεφαλληνίας και Ιθάκης και οι δήμοι είναι σε άμεση συνεργασία με τα σώματα ασφαλείας.

Παραμένετε ψύχραιμοι και ασφαλείς μέσα στα σπίτια σας!