ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ Ο «ΙΑΝΟΣ»

Μέρες Αποκάλυψης στα Νησιά μας

Χαλασμός κόσμου! Τα νησιά μας Κεφαλονιά και Θιάκι έχουν βρεθεί κυριολεκτικά στο μάτι του κυκλώνα «Ιανός» που τα χτυπάει ανελέητα από χθες, ενώ η Πολιτική Προστασία τα έχει κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Μεγάλες ζημιές έχουμε στο Αργοστόλι, στη Σκάλα, στη Σάμη, στον Καραβόμυλο, στην Αγία Ευφημία, στο Ληξούρι, στο Φισκάρδο, στην Ιθάκη και σε άλλες περιοχές, με πλημμύρες,  αποκομένους δρόμους, πτώσεις δέντρων, ξηλωμένες στέγες, ακινητοποιήσεις οχημάτων, βυθίσματα σκαφών, ενώ ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Σταύρος Σπαθής ανακοίνωσε ότι ο Βιολογικός της Λάσσης τέθηκε εκτός λειτουργίας λόγω της κακοκαιρίας.

Δραματική έκκληση του αντιπεριφερειάρχη Σταύρου Τραυλού: Μείνετε ασφαλείς στα σπίτια σας!

Κι’ ενώ Αστυνομία και Πυροσβεστική βρίσκονται «επί ποδός πολέμου» δραματική έκκληση απηύθυνε προς τους πολίτες ο αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός, η οποία αναφέρει:

Παρακαλούμε τους κατοίκους των νησιών μας να μην κυκλοφορούν είτε πεζοί είτε με οχήματα καθώς οι καιρικές συνθήκες είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για την ασφάλειας τη ζωής τους.

Τις επόμενες ώρες τα φαινόμενα θα συνεχισθούν με την ίδια ένταση. Αν κάποιοι έχουν μεταφερθεί στις δουλειές τους, θερμή παράκληση, να μην επιστρέψουν και να παραμείνουν ασφαλείς στο σημείο όπου βρίσκονται.

Η Πυροσβεστική υπηρεσία και η Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλληνίας είναι ήδη επιβαρυμένες με καταστάσεις απεγκλωβισμών.

Μείνετε στο σπίτι σας ασφαλείς και σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης καλέστε την πυροσβεστική η την αστυνομία.

Η περιφερειακή ενότητα Κεφαλληνίας και Ιθάκης και οι δήμοι είναι σε άμεση συνεργασία με τα σώματα ασφαλείας.

Παραμένετε ψύχραιμοι και ασφαλείς μέσα στα σπίτια σας!

Η Αγία Ευφημία δοκιμάστηκε για μια ακόμη φορά από τα στοιχεία της φύσης.
Δέντρο πλάκωσε αυτοκίνητο στο Αργοστόλι. Η πόλη χτυπήθηκε αλύπητα από τον Ιανό
Στα δύο κόπηκε από την σφοδρότητα του «Ιανού» μία κολώνα της ΔΕΗ πάνω από την Ναυτική Σχολή στο Αργοστόλι, η οποία κρέμεται στην κυριολεξία στον αέρα από τα καλώδια, παρασύροντας και δεύτερη κολώνα. Τις εικόνες καταστροφής συμπληρώνουν τα ξεριζωμένα δέντρα στην περιοχή, κάνοντας επικίνδυνη τη διέλευση οχημάτων. (Φωτό από το fb του Vasilis Loukatos)

Μεγάλα πλήγματα στο Αργοστόλι από τον Κυκλώνα


Μετά τον Μεσογειακό Κυκλώνα που σαρώνει τα πάντα στον τόπο μας ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Διονύσιος Μινέτος, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Αγαπητοί συνδημότες,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν εκτεταμένες πτώσεις δέντρων τόσο εντός της πόλης του Αργοστολίου (περιοχή Ορφανοτροφείου) όσο και στα χωριά του Δήμου μας. Σε αρκετές περιπτώσεις τα δέντρα έχουν παρασύρει και καλώδια ΔΕΗ όπως στην είσοδο της ΒΙΠΕ. 

Η παραλιακή ζώνη Αργοστολίου έχει πλημμυρίσει. Για τη δική σας ασφάλεια παραμείνετε στο σπίτι μέχρι τα συνεργεία του Δήμου, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της ΔΕΗ αποκαταστήσουν τις ζημιές και επαναφέρουν τη λειτουργικότητα του οδικού δικτύου.

Σας υπενθυμίζουμε τα τηλέφωνα επικοινωνίας:

  • 2671360166, 267 1360159 και 
  • 6947620712 Α/ Δήμαρχος Πολιτικής Προστασίας,
  • 6932311950, 6972602482, 69425 34467 (Πολιτική Προστασία).

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΜΙΝΕΤΟΣ

 


Πλημμύρισαν σπίτια και βυθίστηκαν σκάφη στην Ιθάκη


Πολλά προβλήματα δημιούργησε ο κυκλώνας «Ιανός» και στην Ιθάκη με δυνατές βροχές και θυελλώδεις ανέμους.

Ο δήμαρxος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας μιλώντας χθες στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι η προχθεσινή νύχτα ήταν εξαιρετική δύσκολη στο νησί. Σπίτια έχουν πλημμυρίσει (έκανε λόγο για 4-5), στο λιμάνι έχουν βυθιστεί ή κινδυνεύουν να βυθιστούν πολλά σκάφη, η βροχή είναι έντονη και πολλοί δρόμοι έχουν γεμίσει νερά ενώ υπήρξε και διακοπή ρεύματος στο νησί.

Ο δήμαρχος ανέφερε ακόμη ότι με δική του εντολή έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των κατοίκων.