Ο «ΙΑΝΟΣ» ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ

Εριξε και τη Γέφυρα του Χειμωνικού

Ξήλωσε και το δρόμο Αργοστόλι-Φισκάρδο 200 μέτρα μετά τη Γέφυρα

Ακόμα και την τσιμεντένια Γέφυρα του Χειμωνικού (πιο πέρα απ’ τον Αγκώνα, πριν τον Μύρτο) χτύπησε ο κυκλώνας «Ιανός», η οποία κατέρρευσε από τα ορμητικά νερά του χειμάρου, λες και ήτανε τσιγαρόχαρτο.

Τα νερά διέβρωσαν μεσαίο βάθρο στήριξης (ένα από τα τέσσερα της Γέφυρας), με αποτέλεσμα να αχρηστευτεί, να φύγει ολόκληρο τμήμα και έτσι διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων προς Ασσο και Φισκάρδο.

Η κυκλοφορία τώρα γίνεται από το Καλόν Ορος και από το δρόμο της Φάραλης.

Λίγο πιο πέρα, στα 200 μ. από τη Γέφυρα προς την Ασσο, ο δρόμος έχει καταρρεύσει, οπότε και η Γέφυρα να μην έπεφτε, πάλι θα είχε διακοπεί η κυκλοφορία.

Η Γέφυρα του Χειμωνικού κατασκευάστηκε το 1971, σε αντικατάσταση της παλιάς πέτρινης Γέφυρας που είναι δίπλα, την οποία είχαν κατασκευάσει οι Γερμανοί και η οποία δεν κατέρρευσε!

Ρωτήσαμε τον αντιπεριφερειάρχη Σταύρο Τραυλό, πότε πιστεύει ότι θα αποκατασταθεί η Γέφυρα του Χειμωνικού και μας είπε «σε ένα με δύο χρόνια, μακάρι να γίνει και πιο γρήγορα».

Σχετικά με το πρόβλημα στη Γέφυρα του Χειμωνικού, ο αντιπεριφερειάρχηςς εξέδωσε χθες την ακόλουθη ανακοίνωση:

Σας ενημερώνουμε ότι η Eπαρχιακή Οδός Αργοστόλι – Φισκάρδο, μετά την διασταύρωση για Ληξούρι, είναι ανοικτή μόνο, μέχρι τον οικισμό του Αγκώνα. Παρακαλούνται οι οδηγοί που επιθυμούν να κινηθούν στην εν λόγω Eπαρχιακή Oδό, να επιλέξουν άλλη οδική αρτηρία, κατόπιν ενημέρωσης για την προσβασιμοτητά της, από την Αστυνομική Διεύθυνση. 

Η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας και οι Δήμοι, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Ο αντιπεριφερειάρχης

Π.Ε. Κεφαλληνίας και Ιθάκης

ΣΤΑΥΡΟΣ Π. ΤΡΑΥΛΟΣ

Ο κυκλώνας «Ιανός» έριξε τη Γέφυρα του Χειμωνικού, κόβοντας στα δύο το δρόμο Αργοστολίου-Φισκάρδου. Η παλιά Γέφυρα δίπλα παρέμεινε
Αλλη μια φωτογραφία της κατεστραμμένης Γέφυρας.
Η Γέφυρα του Χειμωνικού καταστράφηκε ολοσχερώς μετά τη διάβρωση που υπέστει από τα ορμητικά νερά του χειμάρου που δημιούργησε ο κυκλώνας «Ιανός»