κ. Μπατιστάτε, ευχαριστούμε για την επιβεβαίωση του «Η»


Στη …ζoύλα η μεταφορά των τροφίμων, αλλά και η …«απάντηση» για το Νέο Γηροκομείο!

«Απάντηση» στον ΗΜΕΡΗΣΙΟ για το προχθεσινό πρωτοσέλιδο με τίτλο «Στη …ζούλα η μεταφορά των τροφίμων», με αφορμή τη λειτουργία του Νέου Γηροκομείου Αργοστολίου έδωσε …ο Αριστοτέλης Μπατιστάτος με την ιδιότητα του ως αντιπρόεδρος του Ιδρύματος.

Ιδού τι γράφει ο Αρ. Μπατιστάτος:

Απάντηση στο δημοσίευμα του «Ημερήσιου»

Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκε η μετεγκατάσταση του Δημοτικού Γηροκομείου στο νέο του κτίριο, με τη μεταφορά σε αυτό των ηλικιωμένων. Ήταν ήδη γνωστό αυτό από τις προηγούμενες ημέρες με μια σειρά δηλώσεων στα τοπικά ΜΜΕ, με τελευταία αυτή του Δήμαρχου Αργοστολίου κ. Θεόφιλου Μιχαλάτου ο οποίος είπε πως «αύριο είναι γιορτή». Σαφώς και ήταν γιορτή για όλη την τοπική κοινωνία εκείνη η μέρα. Ουδείς όμως το αντιμετώπισε ως φιέστα, ως εορταστικό event, ως εγκαίνια ή ως κάποιου είδους γιορτή με προσκεκλημένους. Συνεπώς δεν προσκλήθηκε απολύτως κανείς, ούτε από συγγενείς των ηλικιωμένων, ούτε από επίσημους, ούτε βεβαίως από ΜΜΕ. Όσοι παρευρέθησαν στο προαύλιο φορούσαν μάσκα και οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος φορούσαν επιπλέον ολόσωμες στολές προστασίας. Ήταν απλώς μια ακόμα μέρα που με πρωτεργάτες τους εργαζόμενους του Ιδρύματος και το προσωπικό του ΕΚΑΒ απ’ το οποίο ζητήσαμε ένα ασθενοφόρο και μας έστειλε τρία και τους ευχαριστούμε για αυτό, όλοι κάναμε απλώς αυτό που έπρεπε. Ήταν γνωστό όμως ως προγραμματισμός, και ως εκ τούτου εκπρόσωποι δύο τοπικών ΜΜΕ παρευρέθηκαν για να καλύψουν δημοσιογραφικά την είσοδο των ηλικιωμένων στο νέο τους σπίτι. Όποιος εκπρόσωπος τοπικού ΜΜΕ και να ερχόταν θα ήταν καλοδεχούμενος αρκεί βεβαίως να φορούσε μάσκα και να μην έμπαινε εντός του κτιρίου λόγω των υγειονομικών περιορισμών. Συνεπώς, τίποτα απολύτως δεν έγινε… στη ζούλα. Όλα έγιναν όπως ακριβώς αρμόζει σε μια κοινωνία η οποία είναι υπερήφανη για αυτό που της συμβαίνει και σοβαρή όταν το πράττει μέσω των δομών της.

Αριστοτέλης Μπατιστάτος
Αντιπρόεδρος ΔημοτικούΓηροκομείου Αργοστολίου  

Κα’ αρχήν, αφού ευχαριστήσουμε τον κ. Μπατιστάτο για την επιβεβαίωση του δημοσιεύματός μας, αναφέρουμε τα ακόλουθα:

  1. Προφανώς κάτι σημαίνει το ότι δεν απάντησε στον «Η» ούτε και ο δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος, ούτε η πρόεδρος του Γηροκομείου Άννα Ζαπάντη, αλλά …ο αντιπρόεδρος ο οποίος, δεν προέρχεται από την παράταξη του δημάρχου.
  1. «Σαφώς και ήταν γιορτή για όλη την τοπική κοινωνία εκείνη η ημέρα» δηλώνει ο κ. αντιπρόεδρος μόνο που …ούτε ο ίδιος ο δήμαρχος δεν παρευρέθηκε και ούτε κανένας από την τοπική κοινωνία.
  2. Στη μεταφορά των τροφίμων, σύμφωνα με πληροφορίες, παραβρέθηκαν δύο μέσα ενημέρωσης, εκ των οποίων το ένα …όλως τυχαίως ιδιοκτησίας του δημάρχου, όπως συνήθως συμβαίνει με όλες τις δραστηριότητες του Δήμου, με τελευταία την προχθεσινή εγκατάσταση της πινακίδας «I Love Kefalonia» στην Παραλία του Αργοστολίου.
  3. «Όλα έγιναν όπως ακριβώς αρμόζει σε μια κοινωνία η οποία είναι υπερήφανη για αυτό που της συμβαίνει και σοβαρή όταν το πράττει μέσω των δομών της», αναφέρει καταλήγοντας την απάντησή του ο αντιπρόεδρος του Γηροκομείου, χωρίς να διευκρινίζει αν η παρουσία του ιδιόκτητου μέσου του δημάρχου σε όλες τις δραστηριότητες του Δήμου (και στη μετεγκατάσταση του Γηροκομείου την Κυριακή) ανήκει στις δομές της τοπικής κοινωνίας ή τις επαγγελματικές δομές του Θεόφιλου Μιχαλάτου.
  4. Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε περίτρανα ότι ο δήμαρχος, ενεργώντας πάντα στη …ζούλα φρόντισε κρυφίως να παραβρίσκονται τα «δικά» του ΜΜΕ και απέκλεισε τα υπόλοιπα (και τον «Η»), προφανώς φοβούμενος μην εντοπίσουν νέες …«μαλαγανιές» του…

Συμπέρασμα: Στη ζούλα όχι μόνον …η μεταφορά των τροφίμων, αλλά στη ζούλα… και η «απάντηση« στο δημοσίευμα της εφημερίδας μας.

Αυτά για σήμερα και αν χρειαστεί θα επανέλθουμε.

Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ «Η»