Τελικά η πυρκαγιά (εμπρησμός κατά τον δήμαρχο Μιχαλάτο …δίχως όμως να προσκομίσει ένα έστω στοιχείο) στο ΧΥΤΥ τώρα που εξαφανίστηκε ο καπνός και οι αναλύσεις του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ αγνοούνται, φαίνεται πως έχει όλα τα στοιχεία του ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ!

Ο δήμαρχος Μιχαλάτος κατάφερε να το «πνίξει» το θέμα και να το φέρει για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά από …20 σχεδόν ημέρες!

Τώρα όμως που χαθήκαν οι οσμές από τη φωτιάς αρχίζουν να εμφανίζονται …οι οσμές από τις αναθέσεις!

Θα ρωτήσουμε ευθέως: Πόσο στοίχισε στην ΕΔΑΚΙ και το Δήμο Αργοστολίου ο εμπρησμός στο ΧΥΤΥ;

Για να βοηθήσουμε θα ξεκινήσουμε εμείς.

Την περασμένη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου ο πρόεδρος της ΕΔΑΚΙ Αργύρης Γαβριελάτος  υπογράφει την απόφαση 171/2020 με αρ. πρωτ. 1744/5-10-2020 και ΑΔΑ: ΨΓΥ0ΟΚΠΧ-ΘΞ0 με θέμα:

«Απευθείας ανάθεσης υπηρεσίας παροχής γεύματος».

Και στο «αποφασίζουμε» διευκρινίζεται ότι «Η ανάθεση αφορά την παροχή γεύματος 45 ατόμων για 9 ημέρες κατά την κατάσβεση της πυρκαιάς στο ΧΥΤΥ», όπως επίσης ότι «Η συνολική αξία της ανάθεσης είναι 5.960,00 ευρώ με ΦΠΑ». 

Την επομένη 6/10 υπογράφεται η σύμβαση της ανάθεσης (αρ. πρωτ. 432/2020 με ΑΔΑ: ΩΦ2ΜΟΚΠΧ-Η07) μεταξύ του προέδρου της ΕΔΑΚΙ και του αντισυμβαλλόμενου για την επιχείρηση που έγινε η ανάθεση.

Θα αντιπαρέλθουμε κάποιες λεπτομέρειες που …μόνο λεπτομέρειες δεν είναι για την οικονομία του δημοσιεύματος, όπως το ύψος  της ανάθεσης (14,72 ευρώ το γεύμα!) και το αναφερόμενο στη σύμβαση «Η ισχύς της σύμβασης αρχίζει από σήμερα και ολοκληρώνεται μέχρι την παραλαβή των ειδών» όταν η σύμβαση υπεγράφη στις …6 Οκτωβρίου ένα μήνα ακριβώς μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς στις 5 Σεπτεμβρίου (!) και η κατάσβεσή της ολοκληρώθηκε σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις στις …14/9!  

Που βρίσκεται η είδηση;

Η επιχείρηση που έγινε η ανάθεση ανήκει …στα αδέλφια κορυφαίου στελέχους της ΕΔΑΚΙ! 

Και επί πλέον αυτός που υπογράφει τη σύμβαση ως εκπρόσωπος της επιχείρησης είναι …πρόεδρος σε κοινότητα του Δήμου, οπότε και μπαίνει εκτός όλων των άλλων και ζήτημα …νομιμότητας της ανάθεσης! 

Υ.Γ. Ελπίζουμε ο δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος να μην καταφύγει στη χρησιμοποιημένη μέθοδο από την περίπτωση της ανάθεσης της λειτουργίας του Πλατύ Γιαλού, αλλά να απαντήσει επί της ουσίας αν ισχύουν ή όχι αυτά…


Θεόφιλε, το Σχολείο του χωριού σου βρωμάει! Καταγγελία από τα Βλαχάτα


Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Βλαχάτων έστειλε την ακόλουθη επιστολή:

Πρός:

1. Δήμος Αργοστολίου

2. Σχολική Επιτροπή

3. Επικεφαλείς Παρατάξεων Δημοτικού Συμβουλίου

Κοινοποίηση:

1. Δημοτικό Σχολείο Βλαχάτων

2. Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας

3. ΜΜΕ

4. Σύλλογος Καθαριστριών

5. Εισαγγελέας

Αξιότιμοι κύριοι, 

Με την παρούσα επιστολή διαμαρτυρίας θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τη δυσαρέσκεια και τα παράπονά μας για την καθαριότητα του Δημοτικού Σχολείου Βλαχάτων, μιας και αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα και σοβαρές ελλείψεις τήρησης βασικών συνθηκών υγιεινής, που στις περισσότερες περιπτώσεις αγγίζουν τα όρια ανεπάρκειας. Η καθαρίστρια που απασχολείται στο σχολείο μας, λόγω προβλημάτων υγείας, όπως μας έχει αναφερθεί, αναλαμβάνει τα καθήκοντά της μετά τη λήξη του ολοήμερου τμήματος (μετά τις 15:00). Με αποτέλεσμα οι σχολικοί χώροι να παραμένουν βρώμικοι στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μιας σχολικής ημέρας και να αποτελούν εστίες μικροβίων και μόλυνσης για τους μαθητές, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τις οδηγίες του ΕΟΔΔΥ που ορίζει την απολύμανση λόγω COVID-19 κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου. 

Επιπλέον όλοι οι χώροι του σχολείου και κυρίως οι τουαλέτες παραμένουν στην ίδια απαράδεκτη κατάσταση από τη μέρα που έκλεισαν τα σχολεία με την πανδημία να εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς. 

Αντιμετωπίζουμε διπλό πρόβλημα, έλλειψη καθαριότητας και απολύμανσης, σε ένα σχολείο 700 τμ με 74 μαθητές. Το πρόβλημα είναι χρόνιο και η συσσώρευση βρωμιάς το αποδεικνύει. Σαν σύλλογος γονέων έχουμε κάνει πολλές προσπάθειες για την επίλυση των παραπάνω προβλημάτων ενημερώνοντας τους υπεύθυνους χωρίς αποτέλεσμα. Η υγεία των παιδιών μας τίθεται καθημερινά σε κίνδυνο και για αυτό ζητάμε να συμπεριληφθεί το θέμα στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο και οι αρμόδιοι να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να δοθεί άμεσα μόνιμη λύση στο πρόβλημα. Είναι επιτακτική η ανάγκη και προφανής η υποχρέωσή σας για διασφάλιση επαρκούς καθαριότητας με προσωπικό από το πρώτο διάλειμμα ώστε να επιτυγχάνεται σε κάθε περίπτωση ο άψογος καθαρισμός όλων των σχολικών χώρων. 

Εμείς οι γονείς του Δημοτικού Σχολείου Βλαχάτων δεν μπορούμε και δεν προτιθέμεθα να ανεχτούμε εκπτώσεις στην υγεία και την ασφάλεια των παιδιών μας. 

Βλαχάτα, 5 Οκτωβρίου 2020 

Με εκτίμηση Σύλλογος 

Γονέων και Κηδεμόνων 

Δημοτικού Σχολείου Βλαχάτων