Δύο βόμβες έσκασαν σήμερα, καθώς παραιτήθηκαν ο διοικητής του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Φώτης Μεσσάρης και ο επιστημονικός σύμβουλος της Περιφέρειας Ακης Τσελέντης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μεσσάρης υπέβαλε την παραίτησή του στο Υπουργείο Υγείας και στην 6η ΥΠΕ, λόγω μη επαρκούς στελέχωσης του Νοσοκομείου αλλά και των σημαντικών κτιριακών προβλημάτων.

Δεν έχει γίνει γνωστό αν το Υπ. Υγείας θα κάνει αποδεκτή την παραίτηση του κ. Μεσσάρη.

Στο μεταξύ σήμερα ανακοίνωσε μέσω facebook την παραίτησή του από επιστημονικός σύμβουλος της ΠΙΝ ο καθηγητής σεισμολόγος Aκης Τσελέντης, τονίζοντας ότι η παραιτείται από θέση …«γλάστρας και υποτακτικού»!

Η ανάρτηση του κ. Τσελέντη έχει ως ακολούθως:

Παραίτηση από τη θέση της «γλάστρας και υποτακτικού» επιστημονικού συμβούλου της περιφέρειας Ιονίων.
Μετά από κάποιες απαράδεκτες συμπεριφορές διαφόρων θεσμικών Σπογγοκολάριων για το νησί μου αποφάσισα να παραιτηθώ από επιστημονικός σύμβουλος της Περιφέρειας.
Υπενθυμίζω τη μεταφορά του Εθνικού Δρυμού Αίνου στη Ζάκυνθο, τα σκουπίδια, συμπεριφορές μετά των Ιανό που κοίταξαν να «στρογγυλέψουν» απαράδεκτες συμπεριφορές των εργολάβων που εγκατέστησαν τις ανεμογεννήτριες κλπ κλπ.
Η θέση του επιστημονικού συμβούλου είναι μια ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ θέση αλλά μια θέση που κερδίζεται μετά από επιστημονική αξιολόγηση και επιλογή.
Ο σεβασμός είναι το θετικό συναίσθημα της αυτοεκτίμησης που έχει το άτομο για τον εαυτό του, ή η εκτίμηση που δείχνει ένα άτομο για μια ομάδα ανθρώπων ειδικά αν αυτή η ομάδα έχει υποστεί μια τρομερή «Θεομηνία».
Η σημασία του σεβασμού είναι μία από τις πιο σημαντικές θεμελιώδεις ηθικές αξίες. Ο σεβασμός δίνεται και λαμβάνεται. Περιμένουμε από τους άλλους να μας σέβονται ως αντάλλαγμα για το σεβασμό που δείχνουμε εμείς.
Ο σεβασμός όμως έχει μια ιδιαιτερότητα, κερδίζεται. Δεν μπορεί να μετρηθεί ως ποσότητα, δεν μπορεί να αγοραστεί, ούτε μπορείς να τον διαπραγματευτεί ούτε με συμπεριφορές εξαρτώμενου. Αν και χτίζεται με την πάροδο του χρόνου, εύκολα μπορεί να χαθεί σε μια στιγμή στις ανθρώπινες σχέσεις.
Όσο και αν επιθυμούμε το σεβασμό ή όσο και αν παρακαλέσουμε για αυτόν, μόνο οι άλλοι μπορούν να μας τον παραχωρήσουν ως αποτέλεσμα της δικής μας συμπεριφοράς.
Και ο καλύτερος τρόπος για κερδίσουμε τον σεβασμό των άλλων είναι με το να συμπεριφερόμαστε με τρόπο ηθικό και δίκαιο, και ανιδιοτέλεια.
Φ. Μεσσάρης
Α. Τσελέντης