ΛΕΤΕ ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΘΕΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΤΗΝ …ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΦΡΑΣΗ:

«Η Διαδημοτική είναι “πλυντήριο” ξεπλύματος χρημάτων»!

  • Πάντως, μέχρι τώρα απόλυτη επιβεβαίωση του «Η» για τις εξελίξεις στην ΕΔΑΚΙ

Αλλη μία δημοσιογραφική επιτυχία του ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ βρίσκεται σε εξέλιξη με όσα συμβαίνουν στην ΕΔΑΚΙ. 

Αρχικά στη στήλη του «ΜΠΑΜΠΑ» στις 1 και 3 του Οκτώβρη και στη συνέχεια με το πρωτοσέλιδο του «Η» στις 9 του Οκτώβρη και τίτλο «Το σχέδιο του Θεόφιλου. Αντιπρόεδρος ΕΔΑΚΙ ο Σπύρος Πεφάνης»!

Μέχρι τώρα το σχέδιο της μεταγραφής του Πεφάνη από την προεδρεία της διαλυόμενης ΚΕΔΗΚΕ (τυπικά αναμένεται από μέρα σε μέρα) στην έμμισθη αντιπροεδρία της ΕΔΑΚΙ προχωράει όπως το είχαμε προβλέψει.

Παραιτείται ο Παπαδάτος-πάει ο Σπαθής, παραιτείται ο Σπαθής- πάει ο Βαλλιανάτος, παραιτείται ο Βαλλιανάτος και ορίζεται στη θέση του ελλείψει άλλου αναπληρωματικού από την Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΕΔΑΚΙ με πρόταση του Θεόφιλου …ο Πεφάνης, ο οποίος στη συνέχεια εκλέγεται από το ΔΣ αντιπρόεδρος!

Να θυμίσουμε τα γεγονότα:

Οι εξελίξεις ξεκίνησαν ουσιαστικά όχι με την παραίτηση του Νίκου Παπαδάτου στις 24/9 «για προσωπικούς, επαγγελματικούς και εκπαιδευτικούς λόγους (οπότε και) δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του» αλλά με τη διάλυση της ΚΕΔΗΚΕ οπότε και έπρεπε να βρεθεί θέση για τον Πεφάνη προκειμένου να κρατηθεί η «δοτή» πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο γίνεται πιο κοντά στο «μαγικό αριθμό» των 14 συμβούλων (9 της παράταξης του Θεόφιλου και 5 από την αντιπολίτευση).

Με την παραίτηση του Παπαδάτου από τις έμμισθες θέσεις αρχίζει το …«ξήλωμα του πουλόβερ του Θεόφιλου» και με αφορμή «τη διάλυση της ΕΔΑΚΙ», όπως εύστοχα κατέγραψε ο «Η» στις 26/9, οπότε με τη μετάθεση του Πεφάνη στην έμμισθη αντιπροεδρία της ΕΔΑΚΙ ο αριθμός της πλειοψηφίας πάει στους…13 κι έχει ο Θεός σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Η» αφού «η ΕΔΑΚΙ (υψηλόμισθος θύλακας των συνεργατών εκ μεταγραφής) είναι λίγο πριν την διάλυσή της και αυτό γιατί είναι δύσκολο να κρατηθούν οι αδρά αμειβόμενες θέσεις σ’ ένα Φορέα που δεν θα έχει λόγο ύπαρξης, άμα τη αναλήψει των καθηκόντων της περιφερειάρχη Ρόδης Κράτσα στο νέο Περιφερειακό Φορέα (ΦΟΣΔΑ)»! Ήδη στο Ληξούρι έχει προαναγγελθεί η αποχώρηση του Δήμου από την ΕΔΑΚΙ με διαπαραταξιακή μάλιστα πρόταση και ακολουθεί ο Δήμος της Σάμης! 

Όμως η παραίτηση Παπαδάτου ήταν …η αρχή των εξελίξεων και του «ξηλώματος».

Το νέο ερώτημα: Θα επιβεβαιωθεί και ο Ολιγάρχης  δήμαρχος όταν αποκαλούσε την ΕΔΑΚΙ «πλυντήριο ξεπλύματος χρημάτων»;

Πρέπει να ακολουθηθούν οι τυπικές διαδικασίες.

Έτσι λοιπόν με την 106/30-9-2020 απόφαση με ΑΔΑ: 9Β7ΞΟΚΠΧ-Λ5Κ του ΔΣ της ΕΔΑΚΙ γίνεται αποδεκτή η παραίτηση του Παπαδάτου και ταυτόχρονα ορίζεται τακτικό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΔΑ-ΚΙ Α.Ε.Ο.Τ.Α. ο Σταύρος Σπαθής «σύμφωνα με το υπ. αριθμ. 15/2019 πρακτικό της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της ΕΔΑ-ΚΙ Α.Ε.Ο.Τ.Α».

Ακολουθεί την πρωτομηνιά του Οκτώβρη η έγγραφη μη αποδοχή του Σπαθή Σταύρου του «λόγω φόρτου εργασίας» όπως είχε προβλέψει (3/10) ο «ΜΠΑΜΠΑΣ» και στις 8 Οκτωβρίου με την 111/2020 απόφαση του το ΔΣ της ΕΔΑΚΙ (ΑΔΑ: ΩΡ5ΕΟΚΠΧ-9ΣΝ) η οποία δημοσιεύτηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ προχθές 13/10 αποδέχεται την παραίτηση του Σπαθή και «καλείται το τρίτο αναπληρωματικό μέλος κ. Βαλλιανάτος Ανδρόνικος του Σωτηρίου να αναλάβει τη θέση του τακτικού Μέλους του Δ.Σ. της ΕΔΑ-ΚΙ Α.Ε.Ο.Τ.Α. σε αντικατάσταση του κ. Σπαθή Σταύρου»!!

Η συνέχεια μένει να επιβεβαιωθεί όπως έχει προβλεφθεί.

Ο Βαλλιανάτος προφασίζεται «φόρτο εργασίας» (ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου που συνεδριάζει… μία φορά το μήνα) και δίνει την παραίτηση του η οποία και γίνεται αποδεκτή από το Δ.Σ. της ΕΔΑΚΙ οπότε συγκαλείται η Γενική Συνέλευση των μετόχων όπου με πρόταση του Θεόφιλου ορίζεται μέλος του Δ.Σ. της ΕΔΑΚΙ ο Πεφάνης ο οποίος και ορίζεται στη συνέχεια από το ΔΣ στην τελευταία πράξη των γεγονότων αντιπρόεδρος της ΕΔΑΚΙ.

Οι αρμοδιότητες του, όπως όλων των αντιπροέδρων απανταχού… να αναπληρώνει τον πρόεδρο όταν απουσιάζει και γι’ αυτές τις υπηρεσίες του …απολαμβάνει αποζημίωση.

Ο προκάτοχός του Νίκος Παπαδάτος έπαιρνε μεικτά 540 ευρώ και στο χέρι 449,76 ευρώ. 

Τα γεγονότα πάντως οδηγούν στη διάλυση της ΕΔΑΚΙ με την αποχώρηση των δύο άλλων Δήμων Ληξουρίου και Σάμης. 

Η διατήρηση μιας ανώνυμης εταιρείας μόνο από το Δήμο Αργοστολίου με μοναδικό πρακτικό αποτέλεσμα (αφού ο Δήμος μπορεί από μόνος του να μαζεύει τα σκουπίδια και να έχει προφανές κέρδος) τη μισθοδοσία των τριών μελών του Δ.Σ .και μάλιστα προερχομένων από την αντιπολίτευση που θα στοιχίζει 2.875,15 ευρώ μικτά στην ΕΔΑΚΙ θα είναι ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ, αφού με ένα περίεργο παιγνίδι της μοίρας θα επιβεβαιωθεί όχι μόνο ο «Η» αλλά και ο σημερινός δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος όταν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30/3/2017 ως επικεφαλής ης αντιπολίτευσης είχε πει την …ιστορική ατάκα «η Διαδημοτική είναι ένα πλυντήριο ξεπλύματος χρημάτων», αποκαλύπτοντας ότι αυτός ήταν και ο λόγος που παραιτήθηκε από μέλος του Συμβουλίου της ΕΔΑΚΙ στην περίοδο 2011-2014!!!

Εν αναμονή λοιπόν των εξελίξεων και των επιβεβαιώσεων…

Ο «Η» της 9ης/10/2020 με το σχέδιο του Θεόφιλου για αντιπρόεδρο Εδακι τον Σπ. Πεφάνη