87 λαθρομετανάστες στο αμπάρι ιστιοφόρου που εντόπισε το Λιμεναρχείο μεταξύ Κεφαλονιάς και Ζακύνθου

87 λαθρομετανάστες έκρυβε στα αμπάρια του το ιστιοφόρο σκάφος «SVETLANA» που εντοπίσθηκε χθες το πρωϊ στις 11 περίπου, από  το Λιμεναρχείο Αργοστολίου στο «Στενό» μεταξύ της Νότιας Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου.

Σκάφος του Λιμεναρχείου προσέγγισε το ιστιοφόρο και το εξανάγκασε να προχωρήσει και να ελλιμενισθεί στο Λιμάνι του Αργοστολίου για έλεγχο. Ο έλεγχος έβγαλε από τ’ αμπάρι του «SVETLANA» 87 λαθρομετανάστες, εκ των οποίων οι 72 ήταν νεαροί άνδρες, 6 γυναίκες και 9 μικρά παιδιά.

Αμέσως συνελήφθησαν τα δύο μέλη του πληρώματος (45-50 ετών) ρώσικης καταγωγής, όπου φέρεται ότι ήταν και οι διακινητές.

Στη συνέχεια, το Λιμεναρχείο ενημέρωσε την Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, τον αντιπεριφερειάρχη κ. Παναγή Δρακουλόγκωνα, το δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Παρίση, και τις κοινωνικές δομές, προκειμένου να παρασχεθούν τροφή, νερό και ιατρικές εξετάσεις στους λαθρομετανάστες.

Στελέχη του Λιμενικού Σώματος τους μετέφεραν με λεωφορείο στο Κλειστό Γήπεδο Αργοστολίου, για να εξετασθούν από γιατρούς, ενώ στη συνέχεια θα μεταφερόταν στο Αστυνομικό Τμήμα για να γίνει διασταύρωση των στοιχείων τους.

Για τους λαθρομετανάστες θα ακολουθηθεί από το Λιμεναρχείο Κεφαλονιάς η διαδικασία της απέλασης, ενώ για τους δύο διακινητές θα σχηματισθεί δικογραφία για παράνομη διακίνηση λαθρομεταναστών.

Οι λαθρομετανάστες χθες στο Λιμεναρχείο Αργοστολίου ενώ περιμένουν για τους πρώτους ελέγχους και για τη μεταβίβασή τους στο Κλείστο Γήπεδο Αργοστολίου και την Αστυνομία
Το ιστιοφόρο σκάφος «Svetlana» στα αμπάρια του οποίου συνελήφθησαν οι 87 λαθρομετανάστες