Τα γεγονότα είναι γνωστά. Όλα άρχισαν με την παραίτηση του Νίκου Παπαδάτου στις 24/9 από την έμμισθη αντιπροεδρία της ΕΔΑΚΙ (540 ευρώ μεικτά, 449,76 ευρώ στο χέρι συν 50 ευρώ για …το τηλέφωνο) την οποία δημοσιοποίησε ο «Η» στις 25 Σεπτεμβρίου.

Ακολούθησαν συνεχείς αποκαλύψεις για το παρασκήνιο του ορισμού του αντικαταστάτη του για να φθάσουμε στο πρωτοσέλιδο του «Η» στις 9/10 με το οποίο δημοσιεύουμε την αποκλειστική πληροφορία πως ο Μιχαλάτος προορίζει για αντιπρόεδρο της ΕΔΑΚΙ τον Σπύρο Πεφάνη!

Και όπως είχε …προαναγγείλει ο «Η» από την πρώτη στιγμή της παραίτησης του  Νίκου Παπαδάτου, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΑΚΙ την  περασμένη Πέμπτη (15/10) γίνεται αποδεκτή η παραίτηση του Νίκου Βαλλιανάτου, ενώ ταυτόχρονα προτείνεται από τον πρόεδρο της ΕΔΑΚΙ Αργύρη Γαβριελάτο ως αντικαταστάτης του τελευταίου παραιτηθέντα Βαλλιανάτου ποιος λέτε; Μα φυσικά ο Σπύρος Πεφάνης! (ΑΔΑ: Ψ7ΦΘΟΚΠΧ-8ΦΣ / Αριθμός Απόφασης Δ.Σ.115/2020).

Θ. Μιχαλάτος

Τι μένει τώρα για να επαληθευτούν στο 100% οι προβλέψεις του «Η»;

Πρώτον στις 29 Οκτωβρίου που συνεδριάζει η Γενική Συνέλευση των μετόχων να επισημοποιηθεί η τοποθέτηση του Πεφάνη στο Δ.Σ. της ΕΔΑΚΙ. 

Με το 80% των μετοχών στα χέρια του δημάρχου Αργοστολίου Θεόφιλου Μιχαλάτου «ο ουρανός να έλθει ανάποδα» δεν πρόκειται να μην είναι ο Σπύρος Πεφάνης το νέο μέλος του Δ.Σ. της ΕΔΑΚΙ!

Σπ. Πεφάνης

Αμέσως μετά θα συνεδριάσει το ΔΣ της ΕΔΑΚΙ με την παρουσία του νέου μέλους του Σπύρου Πεφάνη ο οποίος και είτε θα αυτοπροταθεί, είτε θα προταθεί από κάποιον άλλον και ομόφωνα θα εκλεγεί αντιπρόεδρος της ΕΔΑΚΙ!

Από την ίδια ημέρα θα αρχίσει να τρέχει ο μισθός των 540 ευρώ μεικτών και στο χέρι (καθαρά) 449,76 ευρώ (εκτός και αν έχει εν τω μεταξύ αλλάξει εν τω μεταξύ κάτι …ψιλολόι), συν 50 ευρώ για το κινητό τηλέφωνο. 

Και ο επίλογος

Στην τοπική ιστορία θα γραφτούν δύο γεγονότα σε σχέση με όλα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα με επίκεντρο την ΕΔΑΚΙ.

Με χρυσά γράμματα το πρώτο αφορά τη δημοσιογραφική επιτυχία του ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ, βαδίζοντας τον 30ο χρόνο της ιστορίας του! 

Από τις 9 Οκτωβρίου (αρ. φύλλου 7.384) ο «Η» είχε αποκαλύψει το ΣΧΕΔΙΟ του Θεόφιλου, με το οποίο προωθούσε για αντιπρόεδρο στη Διαδημοτική (ΕΔΑΚΙ) τον Σπύρο Πεφάνη, ώστε να εξασφαλίζει πλειοψηφία για τις αποφάσεις του στα Δημοτικά Συμβούλια…

Με κάθε λεπτομέρεια, όπως τα προβλέψαμε, γίνονται τα γεγονότα στην ΕΔΑΚΙ εδώ και ένα μήνα!

Σε τίποτα δεν πέσαμε έξω!

Κι αυτό γιατί ο ιθύνων νους όλων αυτών που συνέβησαν, ο Θεόφιλος Μιχαλάτος, είναι… προβλέψιμος, για ένα λόγο απλό. 

Όλα κατά αυτόν έχουν επιχειρηματική προσέγγιση. Όλα έχουν μία τιμή! 

Το δεύτερο γεγονός θα γραφτεί με μελανά γράμματα και αφορά …τηΝ πολιτική «συναλλαγή» που «κρύβεται» πίσω από την αλλαγή του αντιπροέδρου της ΕΔΑΚΙ! 

Οι μεν (πρόεδρος, αντιπρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος) εξασφαλίζουν καθαρά μηνιαίως 900,46 ευρώ, 449,76 ευρώ και 1.002,49 ευρώ αντίστοιχα (συν τα τηλέφωνά τους).

Και ο δε (ο Θεόφιλος) επιτυγχάνει οι τρεις της ΕΔΑΚΙ συν ο εκ μεταγραφής αντιδήμαρχος να έχουν …μόνιμα σηκωμένο το χέρι στις προτάσεις του! Δηλαδή να ψηφίουν με κλειστά μάτια …όσα επιθυμεί!

Υπάρχει και κάτι τελευταίο και αφορά το μέλλον της ΕΔΑΚΙ.

Ο Θεόφιλος την θέλει … «ως πλυντήριο» όπως από την εποχή Παρίση την έχει χαρακτηρίσει.

Όμως έχει προκύψει η επικείμενη λειτουργία του νέου περιφερειακού ΦΟΔΣΑ, οπότε και δρομολογούνται αναπόφευκτες εξελίξεις για την σκοπιμότητα της ύπαρξης της ΕΔΑΚ (χωρίς το «Ι» πλέον με την δεδομένη αποχώρηση του Δήμου Ιθάκης). 

Η αποχώρηση των Δήμων Σάμης και Ληξουρίου από την ΕΔΑΚΙ είναι πλέον μονόδρομος. Ιδιαίτερα μετά την ανεκδιήγητη και προσβλητική στάση του ολιγάρχη δήμαρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου απέναντι τους στο θέμα των κινητοποιήσεων για τις ανεμογεννήτριες με αποκορύφωμα το «άδειασμα» τους στο απαράδεκτο ψήφισμα του ΔΣ Αργοστολίου, τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει. 

Ο Θεόφιλος θα προσπαθήσει βέβαια να τη ματαιώσει τη διάπσαση της ΕΔΑΚΙ με τις γνωστές μαλαγανιές του.

Μόνο που τώρα έχει αποκαλύψει το πραγματικό του προσωπείο, ιδιαίτερα στους συναδέλφους του δημάρχους. 

Και εν τέλει η ουσία είναι μία.

Είναι αδύνατον πλέον να σταθεί μια ΕΔΑΚΙ (ακόμα και μόνο από το Δήμο Αργοστολίου) που μοναδικό σκοπό θα έχει να χρηματοδοτεί τις πολιτικές συναλλαγές του Θεόφιλου και όχι καμιά υπηρεσία σχετιζόμενη με τα σκουπίδια.

Άλλωστε ο αριθμός 13 που από αποτελεί το μάξιμουμ των δυνατοτήτων του Θεόφιλου μέσω της συναλλαγής και της βοήθειας από το «πλυντήριο» της ΕΔΑΚΙ (όπως έχει χαρακτηρίσει τη Διαδημοτική), είναι μικρότερος του 14 που αντιπροσωπεύει την αντιπολίτευση. 

Θέλει δεν θέλει …θα προσγειωθεί στην πραγματικότητα και το μόνο που ρεαλιστικά του απομένει να ανασχεδιάσει την κυβερνησιμότητα του Δήμου.

Δ.Δ.-