Ενεργώντας περισσότερο σαν στυγνός επιχειρηματίας που απολύει υπαλλήλους του με συνοπτικές διαδικασίες και δίχως πολλές εξηγήσεις και όχι σαν δήμαρχος ο Θεόφιλος Μιχαλάτος έγραψε στο Δ.Σ. της περασμένης Παρασκευής (16/9) μιά μαύρη σελίδα στην ιστορία του Δήμου και της Κεφαλονιάς.

Ο ολιγάρχης δήμαρχος συνεπικουρούμενος από μία ανερμάτιστη πλειοψηφία, που μόνο το πολιτικό προσωπικό συμφέρον τη συνθέτει, έδρασε στην υπόθεση των 9 καθαριστριών ως στυγνή εργοδοσία!

Με οριακή πλειοψηφία 12 -11 ψήφων πέρασε η πρόταση του Θεόφιλου για να μην προσληφθούν οι 9 απολυμένες καθαρίστριες σχολείων οι οποίες για χρόνια εργάζονταν, με την αιτιολογία ότι δεν αντέχουν τα οικονομικά του Δήμου να τις πληρώνει από δικούς του πόρους όταν αναφερόμαστε σε μία δαπάνη της τάξης των …25 χιλιάδων ευρώ!

Την ίδια ώρα το δημοτικό χρήμα οδεύει με απευθείας αναθέσεις στο Δήμο και τους οργανισμούς του Δήμου (Λιμενικό Ταμείο, ΕΔΑΚΙ, ΔΕΥΑ) στα πολιτικά «παιδιά» του Θεόφιλου, τους συνεργάτες και τους υποψήφιους του, ακόμη και στους συγγενείς τους, με χαρακτηριστική την τελευταία ανάθεση των γευμάτων (6.000 ευρώ) στα άτομα που χρησιμοποιήθηκαν στην κατάσβεση της φωτιάς στο ΧΥΤΥ την οποία αποκάλυψε ο «Η» αναγκάζοντας σε άτακτη ακύρωση της σύμβασης και το πλήθος των αναθέσεων στο Λιμενικό Ταμείο (πρόεδρος ο ίδιος ο Μιχαλάτος).

Ο Θεόφιλος Μιχαλάτος αρνείται την εργασία σε 9 άνεργες μητέρες για 25 …ψωρο-χιλιάρικα το χρόνο με μια ευκαιριακή μάλιστα πλειοψηφία, αλλά σπαταλάει το δημοτικό χρήμα σε αμφιλεγόμενης αισθητικής διαφημιστικές ενέργειες (πινακίδα I love Kefalonia για …9.000 ευρώ) τις οποίες και καταχωνιάζει στις αποθήκες και σε αναθέσεις 70.000 ευρώ στο φίλο του δήμαρχο Τρικάλων Παπαστεργίου για να γίνει και το Αργοστόλι …«έξυπνη πόλη» και έτσι να συναγωνιστεί τα Τρίκαλα στα κρούσματα του κορονοϊού!

Η απόφαση Θεόφιλου αποτελεί όνειδος όχι μόνο για το περιεχόμενό της, αλλά και για το πώς σχηματίστηκε η οριακή ετερόκλητη πλειοψηφία. Συγκεκριμένα εγκρίθηκε από τους οκτώ παρόντες συμβούλους της παράταξής του δημάρχου (Μινέτος, Βαλλιανάτος, Σπαθής, Τσιλιμιδός, Σαμούρης, Μιχαλάτου, Κουρκουμέλης και Μοσχονάς ενώ απουσίαζε η Γαβριελάτου) και τους τέσσερεις εκ μεταγραφής συμβούλους της αντιπολίτευσης οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί από το Θεόφιλο σε έμμισθες θέσεις εξουσίας (οι τρεις) και μία αντιδημαρχία (2 από την παράταξη Παρίση και 2 του Φόρτε) και οποίοι βρίσκονται μόνιμα με υψωμένο το χέρι σε όλες τις προτάσεις του Θεόφιλου και της παράταξής του (Ματιάτος και Βανδώρος, Πεφάνης και Γαβριελάτος).

Από την άλλη πλευρά η πρόταση για πρόσληψη των καθαριστριών που μειοψήφησε πήρε 11 ψήφους. Πέντε του Παρίση (Παρίσης, Ανουσάκης, Πολλάτος, Παπαδάτος και Κωνσταντάκης), οι τρεις της «Κίνησης» (Παντελειός, Κεκάτος, Τρωϊάνος) οι δύο της ΛΑΣΥ (Κουρούκλης, Γρηγορόπουλος ) και ο Φόρτες.

Το ζήτημα είναι ότι αν παρευρίσκοντο και οι άλλοι τρεις του Παρίση ο Διονύσης Λυκούδης, ο Γιάννης Λυκούδης και ο Μενάγιας, θα είχε περάσει η πρόταση της αντιπολίτευσης με τον Θεόφιλο να δεχόταν μια μεγάλη ήττα. 

Σε κάθε όμως περίπτωση, αυτή τη στιγμή η εν δυνάμει πλειοψηφία ανήκει στην αντιπολίτευση με 14 καθαρούς ψήφους, η οποία και μπορεί αν λειτουργήσει υπεύθυνα να κάνει το Θεόφιλο και τους έμμισθους συνεργάτες του …«να χάσουν ον ύπνο τους».

Αμ’ έπος αμ’ έργον! 

Υ.Γ.: Ελπίζουμε να μην επαληθευτούν τα σενάρια που θέλουν την διατήρηση της ΕΔΑΚΙ ακόμη και χωρίς τη συμμετοχή των Δήμων Ληξουρίου, Σάμης και Ιθάκης μετά την έναρξη λειτουργίας του περιφερειακού ΦΟΔΣΑ οσονούπω, μόνο και μόνο για να διατηρηθεί η ετερογενής πλειοψηφία στο Δ.Σ. με το βόλεμα των τριών έμμισθων συνοδών της παράταξης Θεόφιλου. Θάναι πρόκληση να πληρώνονται από έσοδα του Δήμου πάνω από 3 χιλιάρικα το μήνα για τρεις αργομισθίες και να απολύονται 9 καθαρίστριες σχολείων με το αιτιολογικό ότι …δεν υπάρχουν λεφτά!

Ο ολιγάρχης δήμαρχος Θεόφιλος δεν προσέλαβε τις 9 καθαρίστριες με οριακή πλειοψηφία 12-11, με συνδρομή των 4 «εκ μεταγραφής» δημοτικών συμβούλων (Ματιάτος, Βανδώρος, Γαβριελάτος, Πεφάνης) και με τη δικαιολογία ότι ο Δήμος …δεν έχει να τις πληρώνει με 29 ψωρο-χιλιάρικα το χρόνο!