ΝΕΟ ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΌΦΙΛΟ

Τραμπουκισμοί στη …«Χασαποταβέρνα ο Νικόλας»!

Τελικά ο ολιγάρχης δήμαρχος Θεόφιλος δεν έγραψε μόνο με την ιστορική φράση «Η Διαδημοτική είναι “πλυντήριο” ξεπλύματος χρημάτων» που ξαναθυμηθήκαμε με το πρωτοσέλιδο του «Η» την περασμένη Πέμπτη 15 Οκτωβρίου και με αφορμή την επιβεβαίωσή της …και επί της δικιά του θητείας στις μέρες μας με ό,τι συμβαίνει στην περιβόητη (όπως την καταντήσανε) ΕΔΑΚΙ.

Εχει πει, ψάχνοντας, αρκετές ακόμη ιστορικές φράσεις με …διαχρονική αξία.

Η εκδίκηση βέβαια της ιστορίας είναι ότι η επιβεβαίωση της ιστορίας έρχεται …από τα δικά του πεπραγμένα! 

Τάλεγε δηλαδή επί Παρίση ανέξοδα, αλλά που να ξέρει ότι θα τα έβρισκε μπροστά του να επιβεβαιώνουνε τα δικά του καμώματα!

Η έτερη λοιπόν ιστορική φράση που έχει πει ο Θεόφιλος Μιχαλάτος είναι στις 7 Δεκεμβρίου 2015 όταν με ανακοίνωση της παράταξής του και με τίτλο «Έχουν μετατρέψει το χώρο των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου σε χασαποταβέρνα» περιέγραφε και κατάγγελλε τα τεκταινόμενα στο (τότε) Δ.Σ, χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα …ως «Χασαποταβέρνα ο Νικόλας»!!! 

Πέντε χρόνια μετά, με το Θεόφιλο δήμαρχο και πρόεδρο του Δ.Σ. όλως συμπτωματικά ένα Νικόλα (το Βαλλιανάτο) και μετά τα όσα έγιναν (ή καλύτερα επαναλήφθηκαν γι’ άλλη μία φορά) στην τελευταία συνεδρίαση την περασμένη Παρασκευή 16 Οκτωβρίου η αποστροφή της τότε ανακοίνωσης «Η Δημοτική Αρχή έχει μετατρέψει το χώρο συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου σε “Χασαποταβέρνα ο Νικόλας”, σε αρένα ταυρομαχιών» αποκτά επικαιρότητα, καθώς γυρίζει μπούμπερανγκ στον ολιγάρχη δήμαρχο!

Θ. Μιχαλάτος

Αλλά ας καταγράψουμε τα συμβαίνοντα στη Χασαποταβέρνα «ο Νικόλας» συγνώμη στο Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου επισημαίνοντας ότι οι τραμπουκισμοί εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής ακόμη και του ιδίου του δημάρχου είναι πλέον συνηθισμένο φαινόμενο!

Την αρχή έκανε …ο ίδιος ο δήμαρχος όταν τον περασμένο Φλεβάρη τραμπούκισε τον πρώην δήμαρχο και δημοτικό σύμβουλο σήμερα Μάκη Φόρτε γιατί …τον θεωρούσε υπεύθυνο αρθρογραφίας στον «Η» που αφορούσε τον ίδιο! Η φράση του προς τον Φόρτε «από αύριο ψάξε για δικηγόρο για να με αντιμετωπίσεις» καταγράφηκε ως μια πρωτοφανής ενέργεια ενός εν ενεργεία δημάρχου σε ένα πρώην συνάδελφό του. Ταυτόχρονα θα θυμίσουμε ότι στη δημόσια καταγγελία του Φόρτε ποτέ δεν απάντησε ο Θεόφιλος και φυσικά δεν τόλμησε ποτέ να υλοποιήσει την τραμπουκική απειλή του.

Ν. Βαλλιανάτος

Η συνέχεια υπήρξε με συχνούς αλλά μικρής έκτασης τραμπουκισμούς από τον αντιδήμαρχο Σπύρο Σαμούρη και κατά κόσμο καταγεγραμμένο πλέον ως το «σερίφη του Δήμου», σε όποιον δεν του άρεσαν αυτά που έλεγε. Τη «νύφη πλήρωνε» κάθε φορά ο πρόεδρος Νικόλας! 

Και φθάνουμε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. πριν κανά μήνα στις 23 Σεπτεμβρίου και μετά τον Ιανό όταν παίρνοντας το λόγο ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννης Κουρούκλης …τόλμησε να ζητήσει ενημέρωση για τις καταστροφές, δέχθηκε μια πρωτοφανή λεκτική επίθεση – τραμπουκισμό από τον αντιδήμαρχο Γιώργο Τσιλιμιδό και από δίπλα να σιγοντάρεται από το Σαμούρη…, που άφησε τους πάντες άφωνους.

Γ. Τσιλιμιδός

Σε κατάσταση υστερίας και χτυπώντας τα χέρια του στο τραπέζι και αλαλάζοντας ο ανταυτού (και πρώην δήμαρχος παρακαλώ…) κατάφερε «να βγάλει από α ρούχα του» ακόμη και τον πρόεδρο Νικόλα ο οποίος και κάποια στιγμή αναγκάστηκε να διακόψει τη συνεδρίαση! Η κατόπιν εορτής συγνώμη του Τσιλιμιδού στον Κουρούκλη το μόνο σίγουρο είναι πως δεν έσβησε τα ντροπιαστικά γεγονότα διαδραματίστηκαν.

Και καταλήγουμε στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. την περασμένη Παρασκευή 16 Οκτωβρίου όταν ο τραμπουκισμός της ημέρας έγινε από τον συνηθισμένο ένοχο Σαμούρη ο οποίος άρχισε να αλαλάζει μόλις ξεκίνησε να μιλάει ο Νίκος Ανουσάκης!

Σπ. Σαμούρης

Χαμός στην αίθουσα: Τι χάβρα Ιουδαίων, τι χασαποταβέρνα, δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν το τι ακολούθησε. Γιατί βέβαια ο Ανουσάκης δεν είναι από τα παιδιά που καταπίνουν προσβολές και πολύ περισσότερο δεν ανέχονται τραμπουκισμούς και μάλιστα από το Σαμούρη του οποίου το προσωνύμιο αυτός έχει προσδώσει ευστοχότατα. 

Ο φουκαράς ο Νικόλας ο πρόεδρος γι‘ άλλη μία φορά βρέθηκε σε απόλυτη αμηχανία προσπαθώντας να αποκαταστήσει την τάξη. Αλλά σιγά μην ο υπεύθυνος της κατάστασης να τον ακούσει. Ένας σερίφης ποτέ δεν ακούει κανέναν! Ο Θεόφιλος με απλανές βλέμμα να παρακολουθεί τα τεκταινόμενα και …τα δημιουργήματά του.

«Ο,τι έσπειρε θερίζει» και έτσι που τα αφήνει τα πράγματα, σε λίγο δεν θα μαζεύονται. Ας το κρατήσει αυτό το τελευταίο. Πόσο καιρό του λέμε να τον μαζέψει.

Τον φοβάται, δεν τον υπολογίζει; Η ουσία είναι ότι  κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Οι τραμπουκισμοί με τους οποίους ταυτίζεται πλέον η παράταξή του δεν θα του βγουν σε καλό. Οι ολιγόλεπτες διακοπές των συνεδριάσεων που επιβάλει ο πρόεδρος Νικόλας έτσι που πάει το πράγμα σε λίγο δεν θα αρκούν για να ηρεμούν τα πνεύματα.

Και είναι άδικο τελικά στο πρόσωπο του Νικόλα του Βαλλιανάτου ο χαρακτηρισμός που έδωσε ο δήμαρχος του Θεόφιλος Μιχαλάτος για άλλο Συμβούλιο και σε άλλη εποχή, να κατοχυρωθεί για το σημερινό Συμβούλιο και με το δικό του όνομα;

«Χασαποταβέρνα ο Νικόλας»!