ΤΟ ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Θεόφιλε, βγάλε τη …μάσκα που φοράς!

  • Αγοράζει 0,48 τις μάσκες χονδρική για το Δήμο και πουλάει στις επιχειρήσεις του μάσκες με 0,30 «λιανοπούλι».

  • Η απ΄ ευθείας ανάθεση των μασκών έγινε σε άτομο του οποίου η επιχείρηση έχει έδρα το χωριό που είναι πρόεδρος (της Παράταξης του δημάρχου) ο πατέρας του (!) και ο οποίος πριν λίγο καιρό είχε πάρει την προμήθεια σε Πλατύ Γιαλό και Γηροκομείο με αναπάντητα ερωτηματικά για τη νομιμότητα της (πέρα από το ηθικό μέρος της υπόθεσης).


Ο δήμαρχος των ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ! Ο λόγος για το Θεόφιλο Μιχαλάτο δήμαρχο Αργοστολίου! Ο Δήμος των ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ! Το ένα σκάνδαλο πίσω από το άλλο!

Γέμισε το βιογραφικό του ο Θεόφιλος με σκάνδαλα στον πρώτο κι όλας χρόνο της θητείας του!

Δεν προλαβαίνει να ξεχαστεί το ένα και ξεπηδάει το άλλο.

Δεν φθάνανε τα σκάνδαλα των απευθείας αναθέσεων στο Λιμενικό Ταμείο με τις αναθέσεις στους ημέτερους (ηλεκτρολογικά, μπογιατίσματα, καθαριότητα, κοκκοφοίνικες κ.λ.π.), στην ΕΔΑΚΙ με τα σουβλάκια στην επιχείρηση στελέχους και την τοποθέτηση του Πεφάνη στην αργόμισθη θέση του αντιπροέδρου και στο Δήμο με τις αναθέσεις επίσης σε ημέτερους με κορυφαίο σκάνδαλο την ανάθεση της λειτουργίας του Πλατύ Γιαλού σε …τοπική σύμβουλο του Μιχαλάτου η οποία μετά την αποκάλυψη βρέθηκε νάχει παραιτηθεί πριν την ανάθεση!

Χθες έσκασε το ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ που ξεχείλισε το ποτήρι των ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ! 

Ήταν ζήτημα χρόνου η σκανδαλώδης αλαζονεία της Δημοτικής Αρχής σε όλα τα επίπεδα και προσωπικά του δημάρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου, να εξελιχθεί σε ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ διαχείριση του δημοτικού χρήματος! 

Ο δήμαρχος των σκανδάλων Θεόφιλος Μιχαλάτος

Η απευθείας ανάθεση στο γιό στελέχους του Μιχαλάτου και προέδρου σε κοινότητα του Δήμου (!) της «προμήθειας μασκών μιας χρήσης στα πλαίσια των μέτρων και δράσεων προστασίας των υπαλλήλων του Δήμου Αργοστολίου κατά της εξάπλωσης του covid-19» και μάλιστα με διασπάθιση του δημοτικού χρήματος ήλθε σαν κερασάκι στη σκανδαλώδη διαχείριση των δημοτικών υποθέσεων που όλο και διευρύνεται…

Η ανάθεση των μασκών έγινε σε άτομο του οποίου η επιχείρηση έχει έδρα το χωριό που είναι πρόεδρος (της Παράταξης του δημάρχου) ο πατέρας του (!) και ο οποίος πριν λίγο καιρό είχε πάρει την προμήθεια σε Πλατύ Γιαλό και Γηροκομείο με αναπάντητα ερωτηματικά για τη νομιμότητα της (πέρα από το ηθικό μέρος της υπόθεσης).

Το κουτί με τις μάσκες COVER, αγορά από το ΑΒ.

Η νέα ανάθεση (απευθείας αυτή τη φορά) αφορά την προμήθεια 37.500 χειρουργικών μασκών για ενήλικες μιας χρήσης και με τιμή μονάδας 0,45 ευρώ χωρίς ΦΠΑ ή 0,477 ευρώ με ΦΠΑ δίχως καμία είδους ιδιαίτερη προδιαγραφή και σύνολο δαπάνης το όχι ευκαταφρόνητο ποσό των 17.887,50 ευρώ. 

Μια απλή έρευνα στο διαδίκτυο μας έδωσε 539 προϊόντα χειρουργικών μασκών για ενήλικες μιας χρήσης εκ των οποίων τα …448 προϊόντα (το 84%) είναι σε τιμή κατώτερη της τιμής που αγόρασε ο δήμαρχος τις μάσκες!!!!

Επίσης πάνω από το 50% των προϊόντων που βρήκαμε (292) έχουν τιμή που κυμαίνεται από 0,08 ευρώ έως 0,30 ευρώ η μάσκα!

Σε αυτή την τελευταία τιμή των 0,30 ευρώ η μάσκα, πωλούνται μάλιστα και οι καλύτερες μάσκες στα φαρμακεία του Αργοστολίου από μια απλή επιτόπια έρευνα!

Δηλαδή και σε αυτή την τιμή να αγόραζε τις μάσκες ο δήμαρχος θα εξοικονομούσε 6.637,50 ευρώ!!!

Η απόδειξη αγοράς μασκών από το ΑΒ. Οι 10 μάσκες 3,04

Τουτέστιν το 1/4 του κόστους των 9 καθαριστριών που απέλυσε με την ανάλγητη και ευκαιριακή πλειοψηφία των 4 «συμπλεόντων» απ’ την αντιπολίτευση.

Αφήσαμε «το καλύτερο» για το τέλος.

Αγοράσαμε από το σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος στο Αργοστόλι το οποίο μαζί και τα υπόλοιπα στην Κεφαλονιά εκμεταλλεύεται ο επιχειρημαίας-δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος, ένα πακέτο με μάσκες μιας χρήσης 10 τεμαχίων έναντι 3,04 ευρώ, που σημαίνει ότι το ένα τεμάχιο κοστίζει …0,304 ευρώ!!!

Ο ίδιος ως δήμαρχος αγόρασε 37.500 μάσκες με τιμή μονάδας …0,477 ευρώ!!! 

Το ερώτημα είναι ποιος είναι πιο αξιόπιστος;

Ο Θεόφιλος ο δήμαρχος ή ο Θεόφιλος ο επιχειρηματίας;

Η απάντηση βρίσκεται στο ότι ο μεν Θεόφιλος ο επιχειρηματίας διαχειρίζεται τα δικά του λεφτά, ενώ ο Θεόφιλος ο δήμαρχος τα ξένα λεφτά, τα δικά σου, τα δικά μας, τα λεφτά των δημοτών και του Δήμου! 

Ποιο είναι το πιο επικίνδυνο στην όλη ιστορία; 

Αρχίζει να ξεφεύγει η κατάσταση!

Δεν φτάνει η πολιτική εξαγορά συμβούλων έναντι 450 ευρώ το μήνα για να επιτευχθεί η πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο. 

Δεν φτάνουν οι προκλητικές και ενίοτε και παράνομες αναθέσεις χιλιάδων ευρώ στα «δικά μας» παιδιά.

Δεν φτάνουν οι ξεφωνημένες αναθέσεις «εξαργύρωσης» των προεκλογικών συνεργασιών.

Τώρα ήλθαν και οι αναθέσεις δίχως καν τα στοιχειώδη προσχήματα!

Αναθέσεις που φωνάζουν για ΣΚΑΝΔΑΛΟ με τριπλή διάσταση!

Πρώτα για το προκλητικά υψηλό ποσό της δαπάνης!

Ύστερα για τη συγγένεια του προμηθευτή με συνεργάτη του Θεόφιλου και πρόεδρο κοινότητας!

Και τέλος για την προκλητική διασπάθιση του δημοτικού χρήματος και πολύ περισσότερο αφού η οικονομική κατάσταση του Δήμου χρησιμοποιήθηκε ως επιχείρημα από το Δήμαρχο για να μην προσληφθούν οι 9 καθαρίστριες!

Η αντιπολίτευση σύσσωμη οφείλει να ζητήσει εξηγήσεις από το δήμαρχο! 

Ο κατήφορος πρέπει να σταματήσει!