Ο ΙΑΝΟΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΑΛΥΠΗΤΑ ΤΟ ΑΛΣΟΣ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΒΟΥ

Αρχίστε να κλείνετε τις πληγές

– Η Δημοτική Αρχή πρέπει να αφήσει κατά μέρος τις …φιγούρες και τα …εφφέ της και να ξεκινήσει λίφτινγκ από τα δέντρα της παράκτιας ζώνης της Λιμνοθάλασσας και τις επιχωματώσεις.

ΜΕΓΑΛΗ, όπως είδαμε, είναι η καταστροφή που επέφερε στο Αλσος του Κουτάβου, τον μικρό επίγειο παράδεισό μας, ο κυκλώνας Ιανός πριν 1,5 περίπου μήνα και τα αλυσοπρίονα ακόμα ουρλιάζουν.

Μετά το πολύ καλό λίφτινγκ που επιχείρησαν οι «Πολίτες του Φάρου» στο Αλσος, σε συνεργασία  με το Δήμο Αργοστολίου, ήλθε ο Ιανός και τα ξανάκαμε μαντάρα.

Παντού πληγές…

Ωστόσο, επειδή η Δημοτική Αρχή δείχνει πελαγωμένη και σ’ αυτό το θέμα, με τη σημερινή μας παρέμβαση θέλουμε να αναδείξουμε δύο μεγάλα προβλήματα που, εκτός των άλλων, χρειάζονται άμεση θεραπεία.

Πρώτον, οι καταστροφές των δέντρων στην παράκτια ζώνη της Λιμνοθάλασσας. Πρέπει να διασωθούν κάποια δέντρα που χρειάζονται υποστήριξη, ώστε να ανακτήσουν δυνάμεις οι ρίζες τους, με παράλληλη φύτευση νέων δέντρων στα σημεία που καταστράφηκαν τα δέντρα ζώνης και η νέα φύτευση να γίνει σε κατάλληλες αποστάσεις, ώστε τώρα να δείχνουν πιο όμορφα από πρώτα και 

Δεύτερον, να γίνουν επιχωματώσεις στα μέρη που είχαν δημιουργηθεί «λακκουβώδεις» περιοχές και τα μεγάλα δέντρα τα έριξε ο Ιανός, καθώς οι ρίζες τους στηρίζονταν σε μπαζώματα που είχαν δημιουργηθεί από τα ερείπεια των κτιρίων του Αργοστολίου από τους σεισμούς.

Γενικά, πάντως, τώρα είναι η ώρα η Δημοτική Αρχή να αφήσει κατά μέρος τις …φιγούρες και τα …εφφέ στο Κούταβο και να προχωρήσει σε ένα νέο σχέδιο πλήρους αποκατάστασης του πληγωμένου Αλσους μας…

Ωραία τα καλαθάκια και οι πινακίδες της Δημοτικής Αρχής, αλλά το Αλσος χρειάζεται πολλή δουλειά εκ βάθρων…
Στην παράκτια ζώνη της Λιμνοθάλασσας του Κουτάβου ο Ιανός ξερίζωσε πολλά δέντρα, κάποια από τα οποία χρειάζονται υποστήριξη ενώ πρέπει να υπάρξει και αναδάσωση με κατάλληλες αποστάσεις…