Καππάτος: «Κρείττον του λαλείν το σιγάν» 

Στις 18 του περασμένου Ιουλίου σε τούτη τη στήλη και με τίτλο «Ν’ αγιάσει το στόμα του» γράφαμε: 

«Ν’ αγιάσει το στόμα του γιατρού κ. Γ. Χριστοδουλάκη (Παθολόγος Επιμ. Α. Γ.Ν. Κεφαλληνίας)!

Έδωσε την πλέον έγκυρη και αποστομωτική απάντηση στον «εκπρόσωπο Τύπου» του υπουργείου υγείας κ. Καππάτου ο οποίος τυγχάνει, όπως είναι γνωστό και βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης!».

Π. Καππάτος

Και αφού απαριθμούσαμε τα όσα αποστομωτικά γράφτηκαν από τον γιατρό καταλήγαμε:

«Κι επειδή η στήλη (και συνολικά ο «Η») βρίσκεται ανάμεσα στους λίγους που ασκούν κριτική στον κ. Καππάτο για τη στάση του απέναντι στα ζητήματα υγείας υιοθετούμε απόλυτα την πρόταση του κ. Χριστοδουλάκη: «Αν δεν του αρέσει η κριτική ο κος βουλευτής μπορεί να εισηγηθεί στο νομοθετικό σώμα, μετά την απαγόρευση των διαδηλώσεων να απαγορευτούν και όλες οι δηλώσεις πλην των δελτίων τύπου και των συνεντεύξεων των κυβερνητικών στελεχών»!

Γ. Χριστοδουλάκης

Μετά από 3 + μήνες ο γιατρός «ξανατακτοποίησε» το βουλευτή καταρρίπτοντας με αδιάσειστα στοιχεία και σημείο προς σημείο το αφήγημα του βουλευτή για «τα πεπραγμένα της μέχρι τώρα θητείας του για τα θέματα του νοσοκομείου Κεφαλονιάς! Όπως και την προηγούμενη φορά το πιθανότερο είναι ο βουλευτής να τηρήσει τη ρήση …«Κρείττον του λαλείν το σιγάν»!

Τι γίνεται κ. Καππάτε με αυτούς «που εμφανίζουν καθόλου ή ελάχιστα συμπτώματα»; 

Θα σταθούμε σε ένα σημείο της παρέμβασης του κ. Χριστοδουλάκη (δημοσιεύθηκε στον χθεσινό «Η», σελ. 12) που δημιουργεί τεράστια ερωτήματα:

«Η προμήθεια του μηχανήματος ανίχνευσης του ιού COVID-19 έγινε, όπως και για όλα τα μηχανήματα των μικροβιολογικών εργαστηρίων, ΔΩΡΕΑΝ από την κατασκευάστρια εταιρεία η οποία πληρώνεται για τα αναλώσιμα. Επειδή μάλιστα το κόστος αυτό είναι δυσβάσταχτο για το νοσοκομείο, γίνεται προσπάθεια τα δείγματα όσων εμφανίζουν καθόλου ή ελάχιστα συμπτώματα να στέλνονται εκτός νοσοκομείου». 

Τουτέστιν …στο Νοσοκομείο γίνονται έλεγχοι ΜΟΝΟ σε όσους εμφανίζονται συμπτώματα γιατί δεν υπάρχουν λεφτά!

Ο λαλίστατος, κατά τα άλλα, κ. Καππάτος τι έχει να πει επ’ αυτού; Και κυρίως, με τους υπόλοιπους «που εμφανίζουν καθόλου ή ελάχιστα συμπτώματα» ποιο είναι το ενδιαφέρον του Κράτους; 

Τα ερωτήματα μετά την έκρηξη του κορονοϊού των τελευταίων ημερών Πανελλαδικά, αποκτά ιδιαίτερη σημασία για την αξιοπιστία των μηδενικών συμπτωμάτων στην Κεφαλονιά… 

Υστερόγραφο: Πάντως σίγουρα δεν έχει να κάνει με την κεφαλονίτικη κουρλαμάδα η καθημερινή απουσία της Κεφαλονιάς στον καθημερινό πίνακα με τα συμπτώματα στην Ελλάδα, όπως διαδίδεται στην πιάτσα από αυτονόητους κύκλους!

ΚΟΣΜΟ-ΠΟΛΊΤΗΣ