«ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΝΟ από τους τρεις Δήμους της Κεφαλονιάς» ήταν το προχθεσινό πρωτοσέλιδο του «Η» που προκάλεσε αίσθηση κι ένα μεγάλο ΓΙΑΤΙ κυριάρχησε στην τοπική κοινωνία!

ΓΙΑΤΙ οι Δήμοι δεν δημοσιοποιούν τα στοιχεία αυτών που παίρνουν την επιδότηση, όταν η Κυβέρνηση δια του Υπουργείου Υποδομών που δίνει τα 8χίλιαρα για τις επιχειρήσεις και τα 5χίλιαρα για τα φυσικά πρόσωπα δημοσιεύει φαρδιά πλατιά τα ονόματα των επιδοτουμένων; 

Η απάντηση του ΓΙΑΤΙ βρίσκεται στην απόφαση του Δήμου Αργοστολίου με ΑΔΑ: Ω2ΝΖ46ΜΓΤΤ-ΦΘΗ και η οποία υπογράφεται από τον αντιδήμαρχο Γεώργιο Τσιλιμιδό, όπου και αναφέρονται κάποιοι νόμοι σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα!

Το ερώτημα αναπόφευκτο: Άλλοι νόμοι ισχύουν για τα προσωπικά δεδομένα για την Κυβέρνηση και τα Υπουργεία και άλλοι για τους Δήμους; 

Όχι βέβαια! 

Απλά ο Δήμος Αργοστολίου, όπως και οι άλλοι δύο Δήμοι, κάτι θέλουν να κρύψουν!

Και πιο πονηρός ο δήμαρχος Αργοστολίου, μήπως και κανείς του πει κάτι, βάζει, στη σχετική απόφαση κάποιους νόμους περί …προσωπικών δεδομένων!

Όμως γι’ άλλη μία φορά ο Θεόφιλος συλλαμβάνεται ανακόλουθος. Άλλα έλεγε κι έκανε σαν αντιπολίτευση και άλλα κάνει σαν δήμαρχος!

Αποκαλύπτουμε, λοιπόν, σήμερα από το βαρβάτο αρχείο του «Η»: 

Θ. Μιχαλάτος

Ο σημερινός δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος πριν 6 χρόνια στην αντιπολίτευση του Δήμου Κεφαλονιάς ζητούσε επιτακτικά από τον τότε δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση …την χορήγηση των στοιχείων για τους δικαιούχους αποζημιώσεων λόγω των σεισμών!!!

Συγκεκριμένα στις 24 Ιουνίου 2014, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της τότε παράταξης «Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά» του Θεόφιλου, υπήρχε τίτλος «Τρείς αιτήσεις στο Δήμο για εντάλματα πληρωμής αποζημιώσεις έκτακτο προσωπικό».

Μεταξύ των αιτήσεων υπήρξε και η εξής:

Αλ. Παρίσης

ΘΕΜΑ: Χορήγηση στοιχείων για δικαιούχους αποζημιώσεων.

Παρακαλώ όπως μου χορηγήσετε τα στοιχεία των δικαιούχων αποζημίωσης αποκατάστασης ζημιών οικοσκευών λόγω των πρόσφατων σεισμών που σημειώθηκαν στο νησί μας.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Ο Επικεφαλής

Θεόφιλος Μιχαλάτος

Δεν γνωρίζουμε αν τελικά του έδωσε ή όχι ο Αλέξανδρος Παρίσης τα στοιχεία των δικαιούχων της αποζημίωσης από τους σεισμούς, αλλά ως δήμαρχος σήμερα ο Θεόφιλος οφείλει τα στοιχεία αυτά για τους σεισμούς να τα δώσει ο ίδιος στη δημοσιότητα και όχι να κρύβει και τα στοιχεία της ανάλογης αποζημίωσης για τον Ιανό!!!

Αλλη μια πιστοποίηση του πόσο …ανακόλουθος είναι ο Θεόφιλος!

Αλλη μία επιβεβαίωση του πόσο αναξιόπιστος και αφερέγγυος είναι!

Ο «Η» της 11ης Νοεμβρίου (αρ. φ. 7.405)