Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει από προχθές στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Νομό μας, μετά το νέο κρούσμα κορονοϊού που επιβεβαιώθηκε προχθές το βράδυ στο Νοσοκομείο Αργοστολίου.

Όπως αποκάλυψε το kefalonianmatata, πρόκειται για μία εκπαιδευτικό, 30 ετών περίπου, η οποία προσήλθε προχθές το πρωί στο Νοσοκομείο με ήπια συμπτώματα του ιού και έδωσε δείγμα για τεστ COVID-19.

Δυστυχώς, τα αποτελέσματα του τεστ βγήκαν προχθές το βράδυ θετικά στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ κλιμάκιο του οποίου κάνει τεστ Covid στο νησί μας, καθώς ο Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και οι Διευθυντές των Σχολείων, προκειμένου να παρθούν όλα τα μέτρα, σύμφωνα με το Πρωτόκολλο.

Η 30χρονη δασκάλα διδάσκει στο 1ο και 5ο Δημοτικό Σχολείο του Αργοστολίου, είναι σύζυγος αστυνομικού του ΑΤ Ληξουρίου και διαμένει στο Ληξούρι, όπου θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Στα πλαίσια της ιχνηλάτησης τα άτομα που έχουν έρθει σε επαφή με την 30χρονη θα κάνουν τεστ Covid, ενώ χθες το πρωϊ έγινε απολύμανση στις Κτιριακές Εγκαταστάσεις και προαύλειους χώρους των Δημοτικών Σχολείων του Αργοστολίου από το Δήμο Αργοστολίου και στο Αστυνομικό Τμήμα από το Δήμο Ληξουρίου, σύμφωνα με τις οδηγίες της Δημόσιας Διεύθυνσης Υγιεινής.

Στο μεταξύ η Διεύθυνσης της Α’ βαθμιας Εκπαίδευσης, αναμένει οδηγίες από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγιεινής, σχετικά με το αν θα λειτουργήσουν μεθαύριο Δευτέρα (16/11) το 1ο και 5ο Δημοτικό Σχολείο του Αργοστολίου, καθώς και το 4ο Νηπιαγωγείο που συστεγάζεται με το 5ο Δημοτικό Σχολείο, και για πόσο διάστημα θα παραμείνουν κλειστά. Ηδη το 2ο Νηπιαγωγείο Ληξουρίου παραμένει κλειστό λόγω Covid από τις 11/11 έως και την Τρίτη 24/11.

  • Το Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρίσκεται στην Κεφαλονιά έκανε χθες τεστ Covid στον Οίκο Ευγηρίας, ενώ την Δευτέρα πρόκειται να μεταβεί στο Ληξούρι για να γίνουν τεστ στους εκπαιδευτικούς του 2ου Νηπιαγωγείου, όπου επιβεβαιώθηκε πρόσφατα κρούσμα κορονοϊού στη Νηπιαγωγό, αλλά και σε εκπαιδευτικούς Δημοτικών Σχολείων του Δήμου, υπαλλήλους και Δομές του Δήμου.

Στο μεταξύ, ο Δήμος Ληξουρίου, ήδη έχει πραγματοποιήσει απολυμάνσεις στα Δημοτικά Κτίρια, χθες το απόγευμα έκανε στα Σχολεία του Δήμου και σήμερα το απόγευμα θα γίνουν απολυμάνσεις σε δημόσιους κοινόχρηστους χώρους.

  • Μετά από τις εξελίξεις αυτές ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος εξέδωσε προχθές την ακόλουθη ανακοίνωση:

Αύριο, Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, το 1ο και 5ο Δημοτικό Σχολείο καθώς και το τμήμα του 4ου Νηπιαγωγείου Αργοστολίου που συστεγάζεται με το 5ο Δημοτικό, θα παραμείνουν κλειστά προκειμένου να πραγματοποιηθεί απολύμανση στα σχολικά κτίρια για λόγους ασφαλείας.

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου

Θεόφιλος Μιχαλάτος