Ο Άγιος να βάλει το χέρι Tου…

Πιο ανεύθυνη Δημοτική Αρχή τούτες τις δύσκολες ώρες που περνάμε όλοι μας δεν μπορούσε να υπάρξει.

Ο λόγος βέβαια, για ποιόν άλλο τον Ολιγάρχη Μιχαλάτο!

Ανακοινώνει ότι κλείνουν τρία σχολεία «προκειμένου να πραγματοποιηθεί απολύμανση στα σχολικά κτίρια για λόγους ασφαλείας» και κρύβει την αλήθεια.

Κρύβει ότι κλείσανε γιατί εμφανίστηκε θετική στον κορονοϊό δασκάλα! Γιατί; 

Γιατί τόση ανευθυνότητα; Και καλά ο Μιχαλάτος είναι τόσο ανεύθυνος αλλά δεν υπάρχει κάποιος αρμόδιος να τον βάλει στη θέση του και να πει την αλήθεια; 

Στο Ληξούρι ο δήμαρχος Γιώργος Κατσιβέλης γιατί είπε με το νι και με το σίγμα την αλήθεια; Με αυτά τα μυαλά και αυτές τις πρακτικές, μόνο ο Άγιος μπορεί να βάλει το χέρι Του για να μην ξελαμπαδιάσουμε από τον κορονοϊό στην Κεφαλονιά, μ’ αυτούς που μπλέξαμε!.. 

Καλά τα μπιχλιμπίδια, αλλά…

Και την ώρα που ο Ολιγάρχης δήμαρχος στρέφει όλο του το ενδιαφέρον στο χριστουγεννιάτικο στολισμό, το επιχείρημα του «να σηκωθεί η ψυχολογία του κόσμου» και «το ζητάνε οι επιχειρηματίες» (όπως είπε στο Δ.Σ. και σε συνεντεύξεις του) ακούγεται περίπου ως ανέκδοτο τούτη την εποχή! Τα μαγαζιά κλειστά, ο κόσμος κυκλοφορεί με την άδεια του …13033 και μαντρώνεται από τις 9 το βράδυ!

Την ίδια ώρα ο Θεόφιλος χαλάει εφέτος 40 χιλιάρικα από ο Δήμο και άλλα τόσα και παραπάνω από το Λιμενικό Ταμείο για χριστουγεννιάτικα μπιχλιμπίδια κάτι που πέρυσι δεν το έκανε, αντί να στραφεί σε δράσεις που σήμερα έχουν ανάγκη οι πολίτες λόγω κορονοϊού όπως τα τεστ, η φροντίδα των μοναχικών ατόμων και άλλα πολλά. 

Δείτε οι άλλοι Δήμοι…

Και αν δεν κατεβάζει το μυαλό του Ολιγάρχη ιδέες, ας κοιτάξει τουλάχιστον γύρω του τι κάνουν άλλοι Δήμοι ξεκινώντας από τους δικούς μας για να βοηθήσουν στη μάχη για τον κορονοϊό…

Ο Δήμος Ληξουρίου προμηθεύτηκε 900 rapid test για τον κόσμο και τον Υπερίωνα και δώρισε 11 υπερσύγχρονα και αναγκαία μηχανήματα για τις ανάγκες του Μαντζαβινατείου Νοσοκομείου Ληξουρίου»!

Ο Δήμος Ιθάκης προμηθεύτηκε 300 rapid test τα οποία θα δοθούν στο Κέντρο Υγείας Ιθάκης προκειμένου να διατεθούν στο γενικό πληθυσμό σε όποιο συμπολίτη μας κριθεί σκόπιμο από τους ιατρούς.

Και ιδού μετά από μια πρόχειρη έρευνα στο διαδίκτυο κάποιες πρωτοποριακές πρωτοβουλίες Δήμων:

Δήμος Μαλεβιζίου: «Ασπίδα η Γραμμή Δημότη στο 15330 – Κατ’ οίκον φάρμακα, τρόφιμα και πιστοποιητικά»

Δήμος Αλίμου: «Στο πλάι σας, μ’ ένα τηλεφώνημα»

Δήμος Περάματος: «Διαχείριση της υγειονομικής κρίσης στα σχολεία της πόλης»

Δήμος Κομοτηνής: «Επαναλειτουργεί η Δομή Υποστήριξης δημοτών που νοσούν και είναι μόνοι»

Δήμο Θέρμης: «Σε τεστ covid-19 υποβλήθηκαν οι εργαζόμενοι» 

Δήμος Διονύσου: «Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του Covid-19».

ΚΟΣΜΟ-ΠΟΛΙΤΗΣ