Νίκος Ανουσάκης: Έκανε …με τα κρεμμυδάκια Θεόφιλο και Τσίλι

Γι’ άλλη μία φορά και μάλιστα συνεχόμενη η λεγόμενη «παράταξη των μηχανικών» με επικεφαλής τον Αλ. Παντελειό …ξελάσπωσε το δήμαρχο Μιχαλάτο στο προχθεσινό Δ.Σ. Και αυτό έγινε με την ψήφο των τριών στην εισήγηση της Δημοτικής Αρχής (δια του Τσιλιμιδού) για την υπόθεση του Μεγάρου! Η πρόταση τους για να γίνει αποδεκτή η  δωρεά της οικογένειας Σκλάβου και να ονομαστεί το κτίριο της πρώην Τράπεζας της Ελλάδος «Μουσείο Γερασίμου Σκλάβου» πήρε 14 ψήφους (9 του Θεόφιλου, 2 εκ των 4 αποστατών από τις παρατάξεις τους (οι άλλοι δύο απουσίαζαν) συν οι τρεις του Παντελειού. Η αντιπολίτευση μάζεψε 10 ψήφους (έλλειπε ένας). Πλάκα θάχει και τώρα ο Παντελειός να …τσαντιστεί που τον αποκαλούμε «δεκανίκι» και λέμε ότι ξελάσπωσε γι’ άλλη μία φορά τον Ολιγάρχη δήμαρχο! Δεν κρύβεται μεγάλε …το αλισβερίσι!

Πάντως αυτός που έκλεψε την παράσταση στο θέμα του Μεγάρου – Μουσείου ήταν ο Νίκος ο Ανουσάκης! Με τα «κρεμμυδάκια» έκανε Θεόφιλο-Τσιλιμιδό θυμίζοντάς τους πρώτα απ’ όλα την κόντρα με βαριές εκφράσεις που είχαν οι δύο στην περίοδο που αγοράστηκε το κτίριο το 2007 με το σημερινό δήμαρχο να είναι τότε πρόεδρος του Επιμελητηρίου και να θέλει να το αγοράσει για το ΕΒΕΚΙ!

Ταυτόχρονα ο Ανουσάκης ήταν καταπέλτης όσον αφορά τη χρήση του κτιρίου.

Αναφανδόν υπέρ της χρήσης του ως Δημαρχείο αντάξιο της Κεφαλονιάς, όπως το χρησιμοποίησε ο Παρίσης! Μάλιστα αποκάλυψε ότι πουθενά στο συμβόλαιο αγοράς του κτιρίου από την Εθνική Τράπεζα δεν αναφέρεται ως όρος η χρήση του για Μουσείο! Διευκρίνισε δε ότι είναι υπέρ της δωρεάς του μεγάλου Κεφαλονίτη γλύπτη Γεράσιμου Σκλάβου είτε με χρησιδάνειο είτε με κυριότητα (ένα σημείο που δεν διευκρινίζεται στη δωρεά και αποτελεί σίγουρα θολό στοιχείο σε αυτήν) αλλά θα έπρεπε αυτή ή τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος της να φιλοξενηθεί σε κτίριο της γενέτειρά του τη Λειβαθώ (γεννήθηκε στα Ντομάτα)!

Η πρότασή του Ανουσάκη για αναβολή προκειμένου να διευκρινιστεί τι ακριβώς είναι η δωρεά (χρησιδάνειο ή κυριότητα) δεν εγκρίθηκε από το Δ.Σ. λόγω της στάσης των μηχανικών όπως αναφέραμε προηγουμένως που τάχθηκαν απροσδόκητα για άλλη μία φορά με την πλευρά της Δημοτικής Αρχής …ξελασπώνοντας την.

ΚΟΣΜΟ-ΠΟΛΙΤΗΣ