Οκτώ μοναχές από τη Μονή του Αγίου Γερασίμου βγήκαν χθες θετικές στον κορονοϊό, μετά τα αποτελέσματα των τεστ COVID-19 που έγιναν από την Ιερά Μητρόπολη.

Οι μοναχές, που μέχρι στιγμής παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα της νόσου, θα παραμείνουν σε καραντίνα εντός Μονής, ενώ παρακολουθείται η πορεία τους από γιατρό.

Σχετικά, η Ιερά Μητρόπολη, σήμερα το πρωϊ, ανακοίνωσε τα ακόλουθα:

Ὁ Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος ἀνακοινώνει ὃτι ἡ Ἱ. Μoνή Ἁγ. Γερασίμου Ὁμαλῶν μπαίνει σέ καραντίνα, διότι εὑρέθησαν ὁκτώ Μοναχές θετικές στό τέστ covid-19. Παραμένουν οἱ Μοναχές στό κελί τους καί εὑρίσκονται κάτω ἀπό Ἰατρικές ὁδηγίες.

Ἡ Ἱερά Μονή θά παραμείνει κλειστή. 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Επίσης, χθες το βράδυ άλλο ένα θετικό κρούσμα επιβεβαιώθηκε στο Νοσοκομείο Αργοστολίου.

Πρόκειται για μία μεσήλικα γυναίκα από τη Σάμη που είχε προσέλθει χθες το πρωί στο Νοσοκομείο με ήπια συμπτώματα και το αποτέλεσμα του τεστ της χθες αργά το απόγευμα βγήκε θετικό. Η γυναίκα θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό, σύμφωνα με τις οδηγίες των γιατρών που την παρακολουθούν.

  • Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες,  η υγεία των τεσσάρων νοσηλευομένων (δύο Ιερείς και δύο γυναίκες) στην Κλινική COVID στο Νοσοκομείο Αργοστολίου εξελίσσεται καλά και οι θεράποντες ιατροί είναι αισιόδοξοι.

ΧΡ. Δ.-