Από την απάντηση της κυρίας Κράτσα στην ΛΑΣΥ για το ΧΥΤΥ στην Παλοστή που δημοσιοποιήθηκε θα κρατήσουμε την αναφορά για τις επιπτώσεις της πυρκαγιάς (εμπρησμός κατά τον δήμαρχο Θεόφιλο για… να μην ξεχνιόμαστε) και τη συνεργασία της ΠΙΝ με το Δημόκριτο για «εξειδικευμένες αναλύσεις» που θα έχουν «διάρκεια 24 μηνών»!

Ρ. Κράτσα

Μάλιστα! Καλά διαβάσατε: Μετά από 24 μήνες δηλαδή …2 χρόνια, θα μάθουμε τις συνέπειες στην υγεία μας που προκάλεσε η πανούργα σφίγγα με το να τσιμπήσει (σύμφωνα με το αφήγημα του δημάρχου Μιχαλάτου) το φύλακα και στο διάστημα ο εμπρηστής που καιροφυλακτούσε έμπηξε τη φωτιά! 

Να θυμίσουμε όμως τι μας έλεγαν τότε Περιφέρεια, Δήμος και ΕΔΑΚΙ;

Στ. Τραυλός

Στις 12/9 ο Πρόεδρος ης ΕΔΑΚΙ Αργύρης Γαβριελάτος δήλωνε: «Κλιμάκιο του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ από χθες το απόγευμα έχει τοποθετήσει σε καίρια σημεία μέσα στο νησί τα μηχανήματα του ούτως ώστε να διαπιστωθεί το συντομότερο δυνατό το επίπεδο των βλαβερών επιπτώσεων από την πυρκαγιά».

Στις 15/9 η περιφερειάρχης κυρία Κράτσα ανακοινώνει τη συνεργασία της ΠΙΝ με τον Δημόκριτο για να καταλήξει ότι «Σε συνεργασία και με τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλληνίας και Ιθάκης Σταύρο Τραυλό θα γίνεται τακτική ενημέρωση του κοινού για τα μέτρα πρόληψης και προστασίας»!

Α. Γαβριελάτος

Δύο μήνες μετά όχι τακτική ενημέρωση δεν έχει υπάρξει, αλλά και μέσω τρίτου (της ΛΑΣΥ) αποκαλύπτεται ότι οι υποσχέσεις όλων τους Κράτσα, Τραυλού, Μιχαλάτου και υπολοίπων ήταν ΨΕΥΤΙΚΕΣ και πρέπει να περιμένουμε …2 χρόνια να μάθουμε τις συνέπειες από την πυρκαγιά στο ΧΥΤΥ!!!

Υ.Γ. Στις 9/9 έγινε ερώτηση στη βουλή για την πυρκαγιά και τις επιπτώσεις της από το βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδο. Και από εκεί …απόλυτη αφωνία ! Απαντήθηκε δεν απαντήθηκε η ερώτηση; Αν απαντήθηκε …τι απαντήθηκε! Και αν δεν απαντήθηκε γιατί …δεν απαντήθηκε! Τόσο ενδιαφέρον κι από αυτούς…