Θα ξυπνήσει, επιτέλους, η τοπική ηγεσία;

  • 46 τα κρούσματα στην Κεφαλονιά σε 22 ημέρες!

Η είδηση βόμβα των ημερών! 46 τα κρούσματα τις πρώτες 22 ημέρες του Νοέμβρη στην Κεφαλονιά! 

Κανένας όμως από τη λαλίστατη (κατά τα άλλα) τοπική ηγεσία δεν ευαισθητοποιήθηκε να βγάλει μια ανακοίνωση, να εξαγγελθεί κάποιο μέτρο. 

Και όμως …η ευθύνη ΟΛΩΝ τους είναι εγκληματική αφού μιλάμε πως ο κορονοϊός εκπόρθησε και την Κεφαλονιά που μέχρι τώρα μας την εμφάνιζαν άτρωτη! 

Είχαμε προειδοποιήσει επανειλημμένα ακόμη και με πρωτοσέλιδα του «Η»! 

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω!

Ας θυμηθούμε για του λόγου το αληθές κάποια δημοσιεύματά μας.

29 Οκτωβρίου: Σκάει η καταγγελία από τον γιατρό κ. Χριστοδουλάκη η οποία ένα μήνα μετά παραμένει …αναπάντητη από το σύνολο της τοπικής ηγεσίας.

31 Οκτωβρίου: Ο πρωτοσέλιδος τίτλος του «Η» τα λέει όλα: «ΣΚΟΥΡΙΑΖΕΙ» το μηχάνημα για τον κορονοϊό» με υπότιτλο «Έλεγχοι γίνονται μόνο σε όσους εμφανίζουν συμπτώματα λόγω κόστους».

3 Νοεμβρίου: Ακόμα και το αθάνατο Κεφαλονίτικο χιούμορ επιστρατεύθηκε στη στήλη «Ω, τι κόσμος μπαμπά» μπας και αφυπνιστεί η τοπική πολιτική ηγεσία μιλώντας για την …«Κεφαλονιά το χωριό του Αστερίξ, που δεν τολμάει να μπει στο νησί ο κορονιός» και «την επιλογή της τοπικής ηγεσίας να σιωπά ένοχα μπροστά στη μεγάλη ανησυχία του κόσμου για την αξιοπιστία των μηδενικών κρουσμάτων στην Κεφαλονιά την ώρα που η Ελλάδα «φλέγεται» με 2.000 + κρούσματα!». 

6 Νοεμβρίου ημέρα Παρασκευή με το ξεκίνημα του 2ου Lockdown, στην πρώτη σελίδα του «Η» ο τίτλος από τη στήλη «Ω, τι κόσμος μπαμπά»: 

«Έγκλημα κατά της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης το lockdown!

Και στο κείμενο μεταξύ των άλλων υπήρχε η εξής φράση: 

«Γιατί τα ίδια μέτρα στη μηδενική Κεφαλονιά με τη φορτωμένη Θεσσαλονίκη;

Η μόνη εξήγηση είναι πως …μας λένε ΨΕΜΜΑΤΑ και υπάρχουν κρούσματα που δεν τα ανακοινώνουν για λόγους που μόνο αυτοί γνωρίζουν!!!».

Από την τοπική πολιτική ηγεσία …η απόλυτη σιωπή!

Και δίχως πολλά λόγια για το ποιος έχει το μεγάλο μερίδιο ευθύνης για ό,τι μας βρήκε ξαφνικά (;) και ό,τι μας έρχεται:

Καππάτος, Κράτσα, Τραυλός, Μιχαλάτος, Κατσιβέλης, Μονιάς, έχουν τεράστιες ευθύνες συμπορευόμενοι με την ένοχη Κυβέρνηση Μητσοτάκη! 

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας έχει αυτοανακηρυχθεί ο βουλευτής!

Και ακόμα περισσότερο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στα Ιόνια Νησιά η περιφερειάρχης!

Ο δε Τραυλός ήταν αυτός που διέρρεε σε φιλικά του μέσα πως είναι …φιλαράκι από τα παλιά του Χαρδαλιά και μαζί με τον πολιτικό του συνεργάτη Θεόφιλο είναι αυτοί που δεν χάνουν ευκαιρία να λανσάρουν την κυβερνητική γραμμή περί… ατομικής ευθύνης ξεχνώντας την δικιά τους κοινωνική ευθύνη! 

Κανείς εξ αυτών δεν έχει φροντίσει για:

Να στελεχωθούν με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό τα Νοσοκομεία σε Αργοστόλι, Ληξούρι όπως και τα Κέντρα Υγείας!

Να υποβληθούν σε δοκιμαστικά τεστ οι υπάλληλοι στις δημόσιες, τις περιφερειακές και τις δημοτικές υπηρεσίες! 

Να γίνουν εκτεταμένα και μαζικά τεστ ταχείας ανίχνευσης του κορονοϊού σε όλο τον πληθυσμό όπως σε άλλες περιοχές, ενώ προτίμησαν να δαπανήσουν χιλιάδες ευρώ για άχρηστες προμήθειες – από μεταξωτά μαντήλια μέχρι επιχορηγήσεις σε φιλαράκια δημάρχους να μας κάνουν …έξυπνες πόλεις! 

Την ίδια ώρα μας έχουν φλομώσει στις υποσχέσεις με χαρακτηριστικότερη όλων αυτήν που πέρασαν σε «δικά τους» μέσα ενημέρωσης εδώ και 5 μήνες στις 14 Ιουνίου ότι «εγκρίθηκε το αίτημα τοπικών φορέων και περιμένουμε κινητές μονάδες στελεχωμένες με νοσηλεύτριες για να ξεκινήσει το τεστ εξέτασης του πληθυσμού της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης για τον κορονοϊό»! Ακόμη τις περιμένουμε!

Και το ερώτημα:

Όταν η Κεφαλονιά είναι νησί-οπότε και μπορεί να ελεγχθεί ποιος μπαίνει – και εμφάνιζε με το ξεκίνημα του lockdown μηδενικά κρούσματα και ήμασταν σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ο Νομός με τον μικρότερο αριθμό κρουσμάτων COVID 19 ανά 100.000 κατοίκους στην Ελλάδα, γιατί δεν εισακούστηκε η σκέψη πολλών μεταξύ αυτών και του «Η» (6/11) και «να έμπαινε σε ειδικό καθεστώς καραντίνας, όπως με την ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ εισόδου στο νησί ΟΛΩΝ, εκτός εξαιρετικών και ελεγμένων περιπτώσεων»; 

ΔΥΣΤΥΧΩΣ! 

Η τοπική μας ηγεσία δέχθηκε τα ανεύθυνα, έως εγκληματικά, μέτρα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη αδιαμαρτύρητα και σιωπηλά. Αρκέστηκε σε αυτά και το μόνο που έβρισκε – και δυστυχώς συνεχίζει να βρίσκει – είναι να προβάλλει την ατομική ευθύνη ως το μοναδικό μέσο αντιμετώπισης της πανδημίας!

Τώρα όμως με τα 46 κρούσματα σε 22 μόλις μέρες …τέρμα τα ψέματα!