ΕΝΩ ΑΝΟΙΞΕ «ΠΟΛΕΜΟ» ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΛΙ

Αυθαίρετα και εν κρυπτώ πήγε ο Θεόφιλος να αρπάξει το «Μέγαρο» για να το κάνει ΕΒΕΚΙ!

«Μαύρο» Σαββατοκύριακο πέρασαν ο Θεόφιλος και οι συν αυτώ με το πρωτοσέλιδο του «Η» «ΗΘΕΛΕ ΤΟ «ΜΕΓΑΡΟ» ΓΙΑ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ» και τον επεξηγηματικό υπέρτιτλο «Ο Θεόφιλος όταν ήταν πρόεδρος του ΕΒΕΚΙ» με τον τίτλο να παραπέμπει στον ΚΟΣΜΟ-ΠΟΛΙΤΗ «άλλα έλεγαν τότε, κι άλλα σήμερα»!

Και για να φρεσκάρουμε τις μνήμες. Eτσι που να επιβεβαιωθεί ο ισχυρισμός ότι Μιχαλάτος και Τσιλιμιδός και βασικά η Δημοτική Αρχή χειρίζονται σήμερα την υπόθεση του Κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδας με πολιτικό τυχοδιωκτισμό, ή όπως έγραφε το Σάββατο η στήλη «Ω, τι κόσμος μπαμπά», το Σάββατο, «Η δωρεά της οικογένειας Σκλάβου αποτελεί …το φερετζέ της ανικανότητας της Δημοτικής Αρχής Μιχαλάτου»!

Ο Θ. Μιχαλάτος, λοιπόν, που σήμερα ισχυρίζεται πως «ήταν ξεκάθαρο ότι θέλαμε το κτίριο να παραδοθεί στον πολιτισμό», προφανώς απευθύνεται σε …λωτοφάγους!

Για να δούμε όμως τι έλεγε και τι έκανε το 2007 ως πρόεδρος του ΕΒΕΚΙ, όταν η Τράπεζα της Ελλάδας κλείνει το παράρτημά της στο Αργοστόλι και «βγάζει στο σφυρί» το Κτίριο:

12 Νοεμβρίου 2007 ομόφωνα το Δ.Σ. του Δήμου Αργοστολίου αποφασίζει να καταθέσει προσφορά για την αγορά του Κτιρίου, το οποίο «θα χρησιμοποιηθεί ως πινακοθήκη, που τόσο λείπει από την πόλη μας, (παράλληλα και με άλλες πολιτιστικές χρήσεις), όπου θα φιλοξενηθούν σημαντικών Κεφαλλήνων καλλιτεχνών, με μεγάλη αξίας έργα, όπως είναι γλυπτά του Σκλάβου ή την συλλογή που διαθέτει ο Δήμος του ζωγράφου Στέρη», όπως αναφέρει στην εισήγησή του ο τότε δήμαρχος Γ. Τσιλιμιδός.

Το Κτίριο της Τράπεζας Ελλάδος («Μέγαρο»), το οποίο πήγε να «αρπάξει» ο Θεόφιλος για να το κάνει Κτίριο του ΕΒΕΚΙ

19 Νοεμβρίου 2007 συνεδριάζει το Νομαρχιακό Συμβούλιο (νομάρχης ο Δ. Γεωργάτος και επίσης ομόφωνα αποφασίζει «να συνδράμει στην απόφαση του Δήμου Αργοστολίου και ζητά ομόφωνα τη δωρεάν παραχώρηση από την Τράπεζα της Ελλάδος του Κτιρίου με τον περιβάλλοντα χώρο στο Δήμο Αργοστολίου για χρήση πολιτιστικών δραστηριοτήτων, όπως πινακοθήκη-γλυπτοθήκη κ.ά.».

Στη συνεδρίαση 

Σε αυτή τη συνεδρίαση του Ν.Σ. παρευρίσκεται και παίρνει το λόγο και ο Θεόφιλος Μιχαλάτος με την ιδιότητα του προέδρου του ΕΒΕΚΙ και κόντρα στην ομόφωνη θέση όλων των παρατάξεων και την επίσης ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. που είχε προηγηθεί μία εβδομάδα νωρίτερα συμμετέχει στη συζήτηση και δηλώνει ότι «το ΕΒΕΚΙ ύστερα από απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου έχει δώσει προσφορά για την αγορά του Κτιρίου της Τραπέζης της Ελλάδος»!

Τρεις ημέρες μετά, στις 22/11/2007, με δήλωσή τους πέντε μέλη της Διοίκησης του ΕΒΕΚΙ καταγγέλλουν τον πρόεδρο του ΕΒΕΚΙ Θ. Μιχαλάτο με βαρείς χαρακτηρισμούς, ότι «αυθαίρετα, εν κρυπτώ και με ιδιοτέλεια προχώρησε χωρίς να γνωρίζει το Δ.Σ. στην κατάθεση προσφοράς για την απόκτηση  του Κτιρίου της π. Τράπεζας της Ελλάδας».

Ο Μιχαλάτος απάντησε λέγοντας ότι την απόφαση για κατάθεση πρότασης για το Κτίριο την είχε πάρει το Δ.Σ. του ΕΒΕΚΙ «την 24-10-2007, ομόφωνα και αναντίρρητα» για να επανέλθουν οι πέντε την επομένη και να διαψεύσουν αποστομωτικά το Θεόφιλο, δημοσιοποιώντας τα πρακτικά της συνεδρίασης της 24/10/2007, από τα οποία προκύπτει ότι «δεν έγινε καν συζήτηση για το θέμα της αγοράς του Κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδος»!

Από κει και πέρα ο Μιχαλάτος ανοίγει «πόλεμο» με τον σημερινό αντιδήμαρχό του ΓιώργοΤσιλιμιδό, που τότε ήταν, όπως είπαμε, δήμαρχος Αργοστολίου!

Σημειώνουμε ότι από τα πέντε μέλη του Δ.Σ. του ΕΒΕΚΙ που κονταροχτυπήθηκαν τότε με το Θεόφιλο τα …δύο σήμερα είναι συνεργάτες και υποψήφιοί του στις τελευταίες εκλογές!