Και οι δύο αναξιόπιστοι!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ σήμερα τα ντοκουμέντα σχετικά με την αγορά του Κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδας την περίοδο 2007 – 2009.

Τα κεντρικά πρόσωπα τότε και τώρα τα ίδια. Με διαφορετικούς ρόλους και κυρίως με διαφορετικές θέσεις από τις σημερινές.

Γιώργος Τσιλιμιδός, τότε δήμαρχος Αργοστολίου και τώρα …αντιδήμαρχος.

Θεόφιλος Μιχαλάτος, τότε πρόεδρος του Επιμελητηρίου (και δήμαρχος Λειβαθούς) και τώρα …δήμαρχος Αργοστολίου. 

Εκτός αυτής της θεσμικής διαφοράς, εκεί που υπάρχει επίσης διαφορά και μάλιστα υπό μορφή ανακολουθίας εκθέτοντας ανεπανόρθωτα και τα δύο πρόσωπα οπότε και καθίστανται αναξιόπιστα, είναι ότι για άλλο σκοπό διεκδίκησε ο καθένας τότε και για το φορέα που εκπροσωπούσε το κτίριο και για άλλον σήμερα το προορίζουν!

Και βέβαια υπάρχουν τα ντοκουμέντα τα οποία εκθέτουν και τους δύο, σε σημείο που η σημερινή τους κοινή απόφαση από τα πράγματα να καθίσταται υπό αίρεση στο μέλλον!

Πολύ περισσότερο όταν η απόφαση πάρθηκε στο Δ.Σ. με ευκαιριακή πλειοψηφία και τη στήριξη «των συνήθως υπόπτων» που προσάρμοσαν την ψήφο τους στη βούληση του Ολιγάρχη!

Στη συνέχεια καταχωρείται η αναξιοπιστία Τσιλιμιδού-Μιχαλάτου, Μιχαλάτου- Τσιλιμιδού, σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια με ντοκουμέντα από το βαρβάτο αρχείο του «Η».

23 Νοεμβρίου 2007, Τσιλιμιδός: «Αντιμετωπίζουμε τεράστια οικονομικά συμφέροντα»!

Με ανακοίνωσή του ο Γ. Τσιλιμιδός ενημερώνει: 

«Ο Δήμος Αργοστολίου κατέθεσε στην Τράπεζα της Ελλάδος πρόταση αγοράς του κτιρίου. Το κτίριο αυτό θα γίνει η Πινακοθήκη του νησιού μας, που μέχρι σήμερα λείπει. Στο κτίριο αυτό θα στεγαστούν τα διάσημα έργα του Γεράσιμου Στέρη, του Γεράσιμου Σκλάβου και τόσων άλλων επιφανών Κεφαλλήνων εικαστικών καλλιτεχνών» και συμπληρώνει …την τεράστια βόμβα.

«Ο Δήμαρχος δεν μπορεί, δυστυχώς, να μην εκφράσει την μεγάλη του έκπληξη όταν απέναντι σε αυτήν την εκφρασμένη ομόθυμη κοινωνική και πολιτική απαίτηση, υπάρχει η ακατανόητη αντιπρόταση του ΕΒΕΚΙ που θέλει να αγοράσει το κτίριο. Η πρόταση, εκτός από ακατανόητη –αφού το Επιμελητήριο διαθέτει επαρκή και αξιοπρεπή στέγη- είναι και διασπαστική, αφού αποδυναμώνει την ένταση της πολιτικής και κοινωνικής ομοθυμίας, ενώ βρίσκεται σε πλήρη δυσαρμονία με το κοινό αίσθημα.

Ο αγώνας του Δήμου Αργοστολίου είναι δύσκολος, γιατί αντιμετωπίζουμε τεράστια οικονομικά συμφέροντα που θέλουν αυτό το κτίριο στη δική τους κατοχή. Πιστεύουμε όμως πως, επειδή ο αγώνας μας είναι δίκαιος και εκφράζει πλήρη κοινωνική ομοθυμία, το τέλος θα είναι αίσιο»!!! 

«Έκπληξη», «ακατανόητη αντιπρόταση», «διασπαστική πρόταση», «δυσαρμονία με το κοινό αίσθημα», «αντιμετωπίζουμε τεράστια οικονομικά συμφέροντα»!!!

Βαριές εκφράσεις που σπάνια έχουν ακουστεί στην τοπική πολιτική σκηνή!

24 Νοεμβρίου 2007, Θεόφιλος: «Διχαστικά διλήμματα» θέτει ο Τσιλιμιδός!

Ο Θ. Μιχαλάτος απαντάει στον Τσιλιμιδό και μεταξύ των άλλων λέει:

«Η δικής μας αγωνία για την τύχη του κτιρίου – όπως και άλλων φορέων, το Κοργιαλένειο Ίδρυμα κ.λ.π.- εκφράστηκε πολύ νωρίτερα από το ενδιαφέρον του Δήμου Αργοστολίου και συνεπώς, είναι υποκριτικός και ψευδής ο ισχυρισμός ότι το ΕΒΕΚΙ διασπά την κοινωνική και πολιτική ομοθυμία. 

Ελπίζω ότι ο ισχυρισμός αυτός δεν εκτοξεύτηκε μόνον και μόνον για να καλύψει αδυναμίες και έλλειψη προγραμματισμού του Δήμου Αργοστολίου που κατέθεσε την πρόταση του την τελευταία στιγμή. Τέτοια διχαστικά διλήμματα είναι ανεπίτρεπτο να τίθενται για να εξυπηρετήσουν πολιτικούς και κομματικούς σκοπούς. 

Τέλος, θέλω να πιστεύω ότι ο Δήμος Αργοστολίου θα επιζητήσει την κοινωνική συμμαχία και ομοθυμία στην επίλυση όλων των μεγάλων προβλημάτων της πρωτεύουσας του νησιού όπως η ποιότητα νερού και το κυκλοφοριακό»!!! 

Πρωτοφανείς εκφράσεις και χαρακτηρισμοί από ένα δήμαρχο σε άλλο δήμαρχο!  

27 Νοεμβρίου 2007, Τσιλιμιδός για Μιχαλάτο: «Καινοφανή πρακτική στα χρονικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αποκαλυπτική μιας νέας δεοντολογίας»!

«Πόλεμος δημάρχων» το πρωτοσέλιδο του «Η» στις 27/11/2007 και με αφορμή τη νέα απάντηση Τσιλιμιδού.

«Ο κ. Μιχαλάτος, Πρόεδρος του ΕΒΕΚΙ ή δεν παρακολουθεί την επικαιρότητα, ή την διαστρέφει εσκεμμένα –τουλάχιστον έτσι προκύπτει από την ανακοίνωσή του για το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος στο Αργοστόλι. Μια ανακοίνωση απεγνωσμένης προσπάθειας να πείσει ότι δεν διασπά την ευρύτατη κοινωνική και πολιτική ομοθυμία για να περιέλθει το οίκημα στον Δήμο Αργοστολίου…

(Την πρόταση του ΕΒΕΚΙ) Ούτε καν μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου τη γνώριζαν, και επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό τους παραθέτοντας επικυρωμένα πρακτικά των συνεδριάσεών του. (Σημ. η υπογράμμιση στην ανακοίνωση)…

Τέλος, λυπάμαι βαθύτατα για την «υποδείξεις» -αναφορικά με τα προβλήματα του Δήμου Αργοστολίου- του κ. Μιχαλάτου που έχει και την ιδιότητα του Δημάρχου Λειβαθούς. Αποτελεί καινοφανή πρακτική στα χρονικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αποκαλυπτική μιας νέας δεοντολογίας. Φαίνεται δε, ότι ο ίδιος τα έλυσε όλα στο Δήμο του και ασχολείται με τους άλλους!!!»!!!

Αν ήξερε ο Τσιλιμιδός όταν έλεγε όλα αυτά τα φοβερά και τρομερά για το σημερινό «αφεντικό» του «θα είχε καταπιεί τη γλώσσα του»! 

Ανακολουθία και Τυχοδιωκτισμός

Κλείνοντας και επιγραμματικά:

Τσιλιμιδός –Μιχαλάτος είχαν ξεκάθαρη αλλά εντελώς διαφορετική θέση από τη σημερινή για το κτίριο την περίοδο 2007 – 2010, γιαυτό και τότε είχαν βρεθεί «στα μαχαίρια» («Η» 24/11/2007). 

Η θέση του Τσιλιμιδού: «Το κτίριο θα γίνει η Πινακοθήκη του νησιού μας, που μέχρι σήμερα λείπει. Στο κτίριο αυτό θα στεγαστούν τα διάσημα έργα του Γεράσιμου Στέρη, του Γεράσιμου Σκλάβου και τόσων άλλων επιφανών Κεφαλλήνων εικαστικών καλλιτεχνών» (23/11/2007) 

Η θέση του Μιχαλάτου: «Θέλουμε να αποκτήσουμε ένα κτίριο – σύμβολο του ρόλου του Επιμελητηρίου και όσων εκπροσωπούνται από αυτό, ένα κτίριο που η αξιοποίησης του θα πολλαπλασιάσει τις δυνατότητές μας όσων αφορά την παροχή περισσοτέρων και καλλίτερων υπηρεσιών στα μέλη του» (28/12/2007).

Σήμερα με δήμαρχο το Μιχαλάτο, ο Τσιλιμιδός ως αναπληρωτής του γίνεται ο εισηγητής για να παρθεί μια απόφαση μνημειώδης για την αξιοπιστία του πρώην δημάρχου και τυχοδιωκτική για τη συνέπεια του σημερινού δημάρχου!

ΚΟΣΜΟ-ΠΟΛΙΤΗΣ