Εξαιρετική, με λίγα και απλά λόγια η θέση του γνωστού και σημαντικού για το έργο του Κεφαλονίτη ζωγράφου Κώστα Ευαγγελάτου για το θέμα του Κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδας.

Ο φημισμένος για το έργο του Κεφαλονίτης  ζωγράφος έδωσε την δικιά του απάντηση στην κολοτούμπα Τσιλιμιδού και στην απόφαση του δημάρχου Μιχαλάτου με τη βοήθεια των «δεκανικιών» Παντελειού και λοιπών για να αποκτήσει άλλη χρήση το Κτίριο από αυτήν για την οποία αγοράστηκε. 

«Με αφορμή την απόφαση για την μετατροπή του πρώην κτιρίου της Τραπέζης της Ελλάδος, που αγοράστηκε σε πολύ χαμηλή τιμή από τον Δήμο Αργοστολίου το 2009 μετά από συλλογή υπογραφών ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ και διανοουμένων, ώστε να γίνει Δημοτική Πινακοθήκη στην πόλη μας, κάτι που δυστυχώς δεν πραγματοποιήθηκε, μετατρέπεται τώρα σε Μουσείο του γλύπτη Γεράσιμου Σκλάβου, σε μια δύσκολη πανταχόθεν περίοδο, όπως η σημερινή μόνο ευχές επίτευξης έχω να δώσω»!

Και η πρόταση του Κ. Ευαγγελάτου …κόλαφος για Μιχαλάτο – Τσιλιμιδό και τους συν αυτώ:

«Απλά μόνο αναφέρω την προσωπική άποψη και πρόταση η ονομασία του κτιρίου να είναι ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ-ΣΠΥΡΟΣ ΒΙΚΑΤΟΣ. Με πλήρη συναίσθηση σεβασμού, αισθητικής και ιστορικής γνώσης για τον φτωχό Αργοστολιώτη ζωγράφο που διέπρεψε επάξια στην εποχή του και δίδαξε για τριάντα χρόνια στην ΑΣΚΤ. Τιμητικά να μπορούν να ονομαστούν αίθουσες της Πινακοθήκης με ονόματα σημαντικών καλλιτεχνών και δωρεών, όχι παραχωρήσεων ή χρησιδανείων»!!!

ΚΟΣΜΟ-ΠΟΛΙΤΗΣ