ΤΑ ΠΡΩΤΑ …«ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΙΓΑΡΧΗ

«Προβοκάτσια» Θεόφιλου κατά του Νίκου!

– Ο δήμαρχος Αργοστολίου μέσα από τη «ναυαρχίδα» του προσπαθεί με «κόλπα» να αποδομήσει την προσωπικότητα του Ανουσάκη, τον οποίο βλέπει ως μελλοντικό αντίπαλο σε δημοτικές ή βουλευτικές εκλογές

«Προβοκάτσια» κατά του Νίκου Ανουσάκη «έστησε» ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, από τη «ναυαρχίδα» των ΜΜΕ του, το «inkefalonia».

Παραθέτοντας ένα περίεργο κείμενο με τίτλο «Μην “πυροβολείτε” τον Νίκο!», η «ναυαρχίδα» προσπαθεί, μέσα από δήθεν θετικά χαρακτηριστικά και «καλυμένες» ειρωνείες, να αποδομήσει την προσωπικότητα του Νίκου Ανουσάκη, τον οποίο ο δήμαρχος βλέπει ως «μεγάλο αγκάθι» απέναντί του στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και ως τον εν δυνάμει μεγάλο αντίπαλό του στις επόμενες δημοτικές ή βουλευτικές εκλογές!

Θ. Μιχαλάτος

Μάλιστα η «ναυαρχίδα» του ολιγάρχη δήμαρχου συνοδεύει το κείμενό της με μιά φωτογραφία του Νίκου Ανουσάκη που τον δείχνει με …ύφος σκληρού γκεσταπίτη και «ιδιαίτερου» του Ερντογάν.

Το Επιτελείο του δημάρχου διαβλέπει τώρα ότι η «Ισχυρή Κεφαλονιά» τείνει να γίνει εντελώς ανίσχυρη, αφού ο τ. δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης «τα έχει παρατήσει» ουσιαστικά, καθώς στην παράταξή του υπάρχουν διαλυτικές τάσεις και ο μόνος που θα μπορέσει να δημιουργήσει προβλήματα στον δήμαρχο αλλά και να τον διαδεχθεί είναι ο Νίκος Ανουσάκης, ο οποίος διαθέτει όλα τα προσόντα για να «ισοπεδώσει» την ολιγαρχική παράταξη, η οποία …δεν μπορεί να στήσει ούτε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο.

N. Aνουσάκης

Ετσι, το κείμενο που έστησε ο δήμαρχος μέσω της «ναυαρχίδας» του για τον Νίκο Ανουσάκη, κρίνεται, από πολιτικούς παρατηρητές, ως ένα «πυροτέχνημα φθοράς» και μιά «φωτοβολίδα καλυμμένης ειρωνείας» εναντίον του μελλοντικού αντιπάλου, που σε επόμενες εκλογές μπορεί να τον εκθρονίσει.

Με ύφος …γκεσταπίτη παρουσιάζει η «ναυαρχίδα» του δημάρχου τον Νίκο Ανουσάκη και με τίτλο …«Μην “πυροβολείτε” τον Νίκο!». Ομως αυτός που τον «πυροβολεί» είναι ο ίδιος ο ολιγάρχης δήμαρχος…

Οι …«ναυαρχιδόφουσκες» του ολιγάρχη: «Μην “πυροβολείτε” το Νίκο!»


Το κείμενο με τις …«ναυαρχιδόφουσκες» του ολιγάρχη δήμαρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου για τον Νίκο Ανουσάκη αναφέρει τα εξής:

Ο Νίκος Ανουσάκης ανήκει στην κατηγορία των πολιτικών που δεν περνούν απαρατήρητοι.

Νέος, σπουδασμένος, οξυδερκής, με λόγο χειμαρρώδη και συχνά ορθολογιστικό.

Οι καταστάσεις το έφεραν έτσι, ώστε ο Ανουσάκης, να αναλάβει από την παράταξη του κυρίαρχο αντιπολιτευτικό ρόλο στην Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου, χαράσσοντας την πολιτική γραμμή και καθορίζοντας την πολιτική κριτική.

Έχοντας βρεθεί στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι πλέον αρκετά έμπειρος  και έχει την ικανότητα να ελίσσεται, αλλά και να αναδεικνύει όσα εκτιμά ότι θα δώσουν πόντους στην «ΙΣΧΥΡΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ».

Ταυτόχρονα όμως, έχοντας πρόσβαση σε φίλα προσκείμενα ΜΜΕ και έχοντας δημιουργήσει με τρόπο αριστοτεχνικό εναλλακτικούς, αντισυμβατικούς διαύλους ανάδειξης των θέσεων, των απόψεων του ή ακόμη και των αντιπαθειών του, έχει καταφέρει να ισχυροποιήσει την πολιτική περσόνα που αντιπροσωπεύει.

Άλλωστε, τα χαρακτηριστικά αυτής της περσόνας είναι τόσο σαφή και διακριτά , όπου ακόμη και οι μετρίως γνωρίζοντας τα αυτοδιοίκητά του τόπου, είναι εύκολο να την ξεχωρίσουν.

Ένα ακόμη στοιχείο που έχει ενδιαφέρον με τον Ανουσάκη, είναι ότι ακόμη και αυτοί που μπορεί κατά καιρούς να έχει στεναχωρήσει μέσω των θέσεων ή… επιθέσεων του, δεν του κρατούν κακία γιατί γνωρίζουν ότι ο Νίκος κατά βάθος είναι καλό παιδί.

Κατανοούν ότι έχει ανάγκη να βάλει διαχωριστική γραμμή με το χθες της παράταξης Παρίση και να διεκδικήσει με αξιώσεις ρόλο για την επόμενη ημέρα.

Όπως είναι αντιληπτό, ο πρωταγωνιστικός ρόλος που ο ίδιος διένειμε στον εαυτό του, μάλλον δεν αρέσει σε όλους, και ειδικά σε μέλη της παράταξης του, τα οποία επίσης έχουν αξιώσεις και φιλοδοξίες.

Πολλοί αμφισβητούν το αν θα καταφέρει ο Ανουσάκης να συνθέσει τα κομμάτια της παράταξής του, καθώς συχνά διακατέχεται από συγκρουσιακά στοιχεία.

Είναι βέβαιο όμως ότι το επόμενο διάστημα θα αφήσει το στίγμα του, καθώς ο ρόλος του «κομπάρσου» δεν του ταιριάζει…